Παρακράτηση μισθού σε Αρεοπαγίτη επειδή καθυστερούσε υποθέσεις

Παρακράτηση μισθού σε Αρεοπαγίτη επειδή καθυστερούσε υποθέσεις

Συνολικά καθυστερούσε έκδοση 132 αποφάσεων, εκ των οποίων οι 28 είναι από το 2012, όταν ακόμα είχε το βαθμό του προέδρου Εφετών Πειραιά.

Η πειθαρχική ποινή της παρακράτησης των αποδοχών δύο μηνών επιβλήθηκε από το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο σε εν  ενεργεία αρεοπαγίτη λόγω του μεγάλου όγκου καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων.         

Μάλιστα, σε δύο περιπτώσεις η καθυστέρηση έκδοσης των σχετικών αρεοπαγιτικών αποφάσεων είχε ως αποτέλεσμα να επέλθει παραγραφή των αδικημάτων, τα οποία ήταν πλημμελήματα. Υπενθυμίζεται ότι τα πλημμελήματα  παραγράφονται μετά την παρέλευση 5ετίας.

Ο εν λόγω αρεοπαγίτης αρχικά καθυστερούσε συνολικά την έκδοση 132 αποφάσεων, εκ των οποίων οι 28 είναι από το 2012, όταν ακόμα είχε το βαθμό του προέδρου Εφετών Πειραιά.

Μετά από διαμαρτυρίες και επιστολές δικηγόρων η τότε πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, με αλλεπάλληλες επιστολές της, ζήτησε από τον εν λόγω αρεοπαγίτη την δημοσίευση των καθυστερούμενων αποφάσεων.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής άσκησε σε βάρος του αρεοπαγίτη πειθαρχική αγωγή ενώπιον του Ανωτάτου Πειθαρχικού Συμβουλίου  και ορίστηκε εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Σπυρίδων Μαρκάτος.

Κατόπιν αυτών, τον περασμένο Σεπτέμβριο που ξεκίνησε η σε βάρος του πειθαρχική διαδικασία  ο αριθμός των εκκρεμών υποθέσεων είχε μειωθεί στις 96 εκ των οποίων οι 24 ήταν από το έτος 2012 όταν ακόμη κατείχε το βαθμό του προέδρου Εφετών Πειραιά.

Ενώπιον των  πειθαρχικών δικαστών προσκόμισε εκθέσεις επιθεωρήσεων του παρελθόντος και σχετικά πρόσφατες από τις οποίες δεν υπήρξαν αναφορές σε καθυστερήσεις στην έκδοση των αποφάσεων που είχε χρεωθεί.

Υποστήριξε ότι οι καθυστερήσεις οφείλονται «σε καταβολή των δυνάμεών του, η οποία δεν έχει καταστεί δυνατόν να διαγνωστεί ιατρικά», ενώ σε υπόμνημά του κάνει λόγο για «μια ανεξήγητη και επίμονη καταβολή των δυνάμεων, της οποία τα αίτια δεν κατέστη δυνατόν να διαγνωστεί ιατρικά με βεβαιότητα».

Ακόμη, ανέφερε ότι για τους ίδιους λόγους δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί πλήρως στις επιστολές της προέδρου του Αρείου Πάγου για επίσπευση δημοσίευσης των αποφάσεων που είχαν δικαστεί την διετία 2014-2015.

Το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο αναφέρει στην απόφασή του ότι οι ισχυρισμοί του κρίνονται αόριστοι, ενώ τα ιατρικά έγγραφα που προσκόμισε έχουν ημερομηνία μεταγενέστερη της άσκησης της πειθαρχική δίωξης, εκτός ενός.

Έτσι, το Πειθαρχικό έκρινε «αδικαιολόγητη» την καθυστέρηση  στην εκτέλεση των υπηρεσιακών του καθηκόντων η οποία  οφείλεται  σε αμέλεια.

Τελικά, το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο, αφού έλαβε υπόψη του  τις έως τώρα εκθέσεις των επιθεωρητών και το γεγονός ότι  διανύει το τελευταίο έτος της δικαστικής του σταδιοδρομίας, του επέβαλε την πειθαρχική ποινή του προστίμου ίσου με τις καθαρές αποδοχές δύο μηνών, οι οποίες θα παρακρατηθούν σε 8 μηνιαίες δόσεις.

Αντίθετα, ο πρόεδρος του Ανωτάτου Πειθαρχικού Συμβουλίου και πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικόλαος Σακελλαρίου μειοψήφησε υποστηρίζοντας ότι η προσήκουσα ποινή που πρέπει να επιβληθεί είναι αυτή της οριστικής παύσης. Και αυτό γιατί το    πειθαρχικό παράπτωμα στο οποίο υπέπεσε θίγει σοβαρά το κύρος της Δικαιοσύνης και η υπόθεση πρέπει να παραπεμφθεί στην Ολομέλεια του ΣτΕ.

Παράλληλα, η σύμβουλος Επικρατείας (προήχθη ήδη σε αντιπρόεδρο του ΣτΕ) Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου και ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Σπυρίδων Ψυχομάνης υποστήριξαν ότι η προσήκουσα ποινή είναι αυτή της προσωρινής παύσης των τριών μηνών.

ΣΧΟΛΙΑ (13)

Geo

Δεν είναι τυχαίο ότι η παρανομια είνα προστατευόμενες από την υποτιθέμενη δίκαιοι δικαιοσύνη και είναι σε έξαρση . Απλό παράδειγμα πως διέφυγε ο Χριστοφοράκος κλπ. Κανονικά έπρεπε να αποπεμφθείδια από το αξίωμα και να παρακρατηθούν οι μισθοί από το. Παραδειγματισμός προς αποφυγή των μελλοντικών επίορκων .

Νικος

Το περιστατικό σκιαγραφεί τη "δικαιοσύνη" στην χώρα. Αρεοπαγίτης, παρακαλώ, ο οποίος έπρεπε να διωχθεί απ' όταν ήταν πρόεδρος εφετών, προάχθηκε και συνέχισε την ίδια συμπεριφορά και η ποινή του δύο μισθοί. Ο μισθός του μηνιαία φτάνει στα 4.500 ευρώ, δηλαδή χωρίς να δουλεύει καθόλου πληρώνεται σε βάρος μας. Από την άλλη πλευρά η ποιότητα δικαιοσύνης που απονέμουν αυτοί οι δικαστές είναι κάκιστοι και δημιουργούν ανασφάλεια σ' όλους μας. Τέλος, δείτε την αντιμετώπιση του από τους άλλους,θεωρούν αυτές τις συμπεριφορές σχεδόν φυσιολογικές και όχι ανεπίτρεπτες, επειδή και αυτοί έτσι συμπεριφέρονται και αλίμονο σ' εμάς που τους πληρώνουμε και τους ανεχόμαστε.

joy

E ti tha elege sto peitharhiko symvoulio? Pira merikes mizoules gia na ''xehaso'' sto rafi ypotheseis pou tha paragrafoun se mia 5aetia kai dimiourgousan provlima se kapoious? opote tis ''xehase'' me to azimioto vevea kai den idrose to aftaki tou katholou...2 mines eine psihoula mprosta s afta pou tha pire gia na tyflothei prosorina. Bravo ston ypourgo gia ton heirismo tis ypothesis, an kai fovame oti an itan diko tous pedi tha tyflonontousan kai aftoi prosorina...

Τον κατεστρεψαν ....!!!!!!!

παρακρατηση μισθου 2 -3 -5 χιλιαδες , παραγραφη υποθεσεων ..... 500.000 χιλιαδες το λιγοτερο ..... συν καποιες αλλες στο αρχειο ....που θα περιμενουν , μεχρι να ασπρισει ο κορακας ..... Πρεπει καποιος να του πει ....ετσι που κανει , θα μπει μεσα .

Γιάννης

Πόσες χιλιάδες είναι είναι όπως ο εν λόγω αργόμισθος και γιατί δεν απολύονται . Είναι τυχαίο που εκκρεμούν χιλιάδες αποφάσεις για χρόνια. Οι λειτουργεί της δικαιοσύνης είναι η χειρότερη συντεχνία του ελληνικού δημοσίου.

🇬🇷Epwnvmus🇺🇸

ΤΕΤΟΙΟΥΣ ανώτατους δικαστες εχουμε! Μετα περιμένουμε ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ;!;!

Δικαιοσύνη

Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της. Δηλαδή πως θέλατε να γράψουν οι γιατροί ότι ο άνθρωπος αισθανόταν κουρασμένος; Εσείς δεν έχετε νιώσει ποτέ κουρασμένοι; Τι κι αν παραγράφονταν εγκλήματα; Η υγεία πάνω απ' όλα.

Αυτο

είναι γελοιο. Σιγουρα η υγεια ειναι πανω απ'όλα αλλα ακόμη κι ο γιατρός μπορεί να διαγνώσει υπερκόπωση..Δε γίνεται να μην να μη μπορείς να ασθενησεις..Να πάρεις άδεια ασθενείας ή άνευ αποδοχών...Αλλά να παραγράφουν εξαιτίας αυτού εγκλήματα? Αν θα σας συμβεί κι ειστε αυτος κατα του οποίου διαπραχθηκαν τα εγκληματα να φανειται έτσι μεγαλοψυχος.

Με τα πολλά φακελάκια....

...νιώθεις μια εξάντληση!

ΑΓ

Αυτό δεν είναι λύση. Εάν τσιμπάει μαύρα από κάποιους ο έν λόγω, δεν μιλάει στους δυό μισθούς που του παρακρατούν. Εδώ πρέπει να γίνει έρευνα να βρεθεί ο λόγος που δεν τελειώνει τις υποθέσεις.

Ρένα

Απόλυση δεν κάνει και εξυπηρετεί συμφέροντα

Άντε

Να βρεις το δικιο σου με τέτοιους δικαστές.

Το δικιο σου

δεν το βρισκεις με τους δικαστες , με τα ΛΕΦΤΑ το βρισκεις , αν πληρωνεις , σου βρισκουν τον νομο στα μετρα σου ......αμεσως .

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

foniko-trikala

Αυτό καταγγέλλουν κάτοικοι του Μεγαλοχωρίου Τρικάλων όπου έγινε το φονικό το απόγευμα της Δευτέρας - Ο δράστης σκοτωσε με απανωτές μαχαιριές την 45χρονη μπροστά στα μάτια δύο μικρών παιδιών ηλικίας 4 ετών

9