Το χάος με το ηλεκτρονικό εισιτήριο συνεχίζεται: Ατέλειωτες ουρές στο μετρό

Το χάος με το ηλεκτρονικό εισιτήριο συνεχίζεται: Ατέλειωτες ουρές στο μετρό

Ελάχιστα τα αυτόματα μηχανήματα που εκδίδουν το νέο εισιτήριο, με αποτέλεσμα μετά την απίστευτη ταλαιπωρία για την έκδοση μηνιαίας κάρτας, να ταλαιπωρούνται τώρα και όσοι θέλουν ένα και μόνο εισιτήριο

Το χάος με το ηλεκτρονικό εισιτήριο συνεχίζεται: Ατέλειωτες ουρές στο μετρό
Πολλοί είναι εκείνοι που προτιμούν το μετρό, ιδίως, αλλά και γενικώς τα μέσα σταθερής τροχιάς, ώστε να υπολογίζουν με ακρίβεια τον χρόνο που απαιτείται για την μετακίνησή τους... Αυτό, στην Ελλάδα του 2017, που μπήκε στην «εποχή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου» για να μην μένει πίσω, πολύ απλά, δεν ισχύει. 

Κι αυτό γιατί μετά την απίστευτη ταλαιπωρία που πέρασαν όσοι πολίτες ήθελαν να βγάλουν μηνιαία κάρτα για τις μετακινήσεις τους με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, είναι τώρα η σειρά των περιστασιακών χρηστών να στηθούν σε ατέλειωτες ουρές για να κάνουν μία και μόνη διαδρομή με το μετρό της Αθήνας... Η οργή και η αγανάκτηση των πολιτών, που για μία ακόμα φορά το κράτος συμπεριφέρεται με ασέβεια, στις ουρές για τα εισιτήρια ξεχειλίζει. Ποιος να πιστέψει άλλωστε, πως μετά τον σάλο με την ατέλειωτη αναμονή για την έκδοση κάρτας, οι αρμόδιοι δεν θα είχαν κάνει την ελάχιστη πρόβλεψη ώστε να μην ξαναζήσουμε τέτοιες εικόνες «στην Ελλάδα του 2017»; 

Στον σταθμό του μετρό Άγιος Αντώνιος, τρεις ουρές είχαν δημιουργηθεί από νωρίς σήμερα το πρωί μπροστά από τα ισάριθμα αυτόματα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων, των οποίων η χρήση φαίνεται να δυσκολεύει όλες τις ηλικίες. Ταυτόχρονα, φοιτητές και ηλικιωμένοι περίμεναν στο εκδοτήριο του σταθμού, καθώς μόνο από εκεί μπορούν να προμηθευτούν τα μειωμένα εισιτήρια.
Κλείσιμο

Ατέλειωτες ουρές πολιτών στον σταθμό «Αγιος Αντώνιος», όπου ήδη έχουν κλείσει οι μπάρες


Εν τω μεταξύ, στον συγκεκριμένο σταθμό - καθώς και στο Αεροδρόμιο, τον Ελαιώνα και τη Δουκίσης Πλακεντίας - έχουν κατέβει πιλοτικά οι μπάρες εισόδου - εξόδου. Η έναρξη του κλεισίματος των πυλών σε αυτούς τους σταθμούς δεν φαίνεται να έχει προκαλέσει ιδιαίτερα προβλήματα. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, αύριο Πέμπτη αναμένεται να... πέσουν οι μπάρες στον Άγιο Δημήτριο, έναν από τους σταθμούς με τη μεγαλύτερη κίνηση.

Ουρές και πολύωρη αναμονή στον Άγιο Αντώνιο


Όσοι προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, αποδίδουν το νέο χάος στις μεγάλες ελλείψεις στα μηχανήματα αυτόματης πώλησης εισιτηρίων και αλλά και στο κοινό που δεν είναι... εκπαιδευμένο - Πώς άραγε να εκπαιδευτεί, από μόνο του; 

Ο ΟΑΣΑ προτρέπει τους πολίτες στην αγορά των πολλαπλών εισιτηρίων, αδιαφορώντας για το ποιος και αν μπορεί να «αντέξει» και αποσιωπά το γεγονός ότι οι αυτόματοι πωλητές δεν εκδίδουν εκπτωτικά εισιτήρια (0.60 ευρώ) ενώ δεν δέχονται ούτε χαρτονομίσματα π.χ των 20 ευρώ για όσους επιθυμούν να αγοράσουν το ενιαίο εισιτήριο του 1,40 ευρώ. Το επιχείρημα είναι ότι δεν μπορούν να δώσουν τόσα ρέστα! 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι συνολικά σε όλο το δίκτυο της ΣΤΑΣΥ έχουν εγκατασταθεί 300 αυτόματοι πωλητές. Ωστόσο οι πολίτες παραπονιούνται ότι υπάρχουν σταθμοί που λειτουργεί μόνο ένα καινούριο μηχάνημα όπως π.χ. της Αγίας Παρασκευής, από όπου βλέπετε και φωτογραφία που τραβήχτηκε σήμερα το πρωί.

Μετρό Αγίας Παρασκευής: Ένα μόνο μηχάνημα εξυπηρετεί τους πολίτες, που σχηματίζουν ουρές


Άνθρωποι κυρίως της τρίτης ηλικίας υπέμειναν την ορθοστασία για να ανταλλάξουν τα παλιά τους χάρτινα εισιτήρια με τα νέα ηλεκτρονικά. Υπενθυμίζεται ότι η ανταλλαγή των νέων με τα παλιά εισιτήρια μπορεί να γίνει μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2017.

Η κατάσταση στην Ομόνοια είναι επίσης απελπιστική


Στον Άγιο Αντώνιο, όπου έχουν «πέσει» οι μπάρες, υπάλληλοι προσπαθούν να βοηθήσουν τους πολίτες


Όσοι δικαιούνται μειωμένο εισιτήριο πρέπει αναγκαστικά να περιμένουν στο εκδοτήριο, καθώς τα αυτόματα μηχανήματα δεν έχουν δυνατότητα να το εκδώσουν


Επί μιάμιση προσπαθεί ο άνθρωπος αυτός στην Ομόνοια να ανταλλάξει το παλιό εισιτήριο με το νέο: 


«Τραγική» είναι η κατάσταση λέει η νεαρή επιβάτιδα



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης