Κακουργηματικές διώξεις για την απάτη με τα βλαστοκύτταρα

Κακουργηματικές διώξεις για την απάτη με τα βλαστοκύτταρα

30.000 οικογένειες που είχαν πληρώσει για να συντηρηθούν τα βλαστοκύτταρα των παιδιών τους για μια 20ετία πληροφορήθηκαν από τα μέσα ενημέρωσης ότι η εταιρεία «βάρεσε κανόνι»

Υπόλογα για κακουργήματα είναι στελέχη της εταιρείας «Ιατρική Τεχνολογική Ελληνική Τράπεζα Βλαστοκυττάρων Α.Ε» με τον διακριτικό τίτλο «Stem - Health Hellas», μετά τις βαρύτατες ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν σε βάρος τους από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. 

Οι διώξεις στρέφονται και κατά των νομίμων εκπροσώπων του Ομίλου «Υγεία» στον οποίο άνηκε μέχρι το έτος 2013 η «Steam HealthHellas».

Απάτη κατ΄ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία αλλά και άμεση συνέργεια στην απάτη, είναι οι κατηγορίες που απήγγειλε η εισαγγελέα, κατά περίπτωση, στους 19 συνολικά εμπλεκόμενους στην τόσο σοβαρή αυτή υπόθεση, η οποία προκάλεσε αγωνία και αναστάτωση σε περισσότερους από 30.000 γονείς που είχαν πληρώσει για να συντηρηθούν επί μια 20ετία τα βλαστοκύτταρα των παιδιών τους, ώστε να χρησιμοποιηθούν αν χρειαστεί στο μέλλον. 

Αντ΄ αυτού όμως οι οικογένειες αυτές πληροφορήθηκαν από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι η εταιρεία στην οποία είχαν εμπιστευτεί τα βλαστοκύτταρα των παιδιών τους ...βάρεσε κανόνι! 

Ειδικότερα, το αδίκημα της απάτης κατ' εξακολούθηση και κατά συναυτουργία απαγγέλθηκε στους νόμιμους εκπροσώπους της «Steam Health Hellas». Η δίωξη αφορά το χρονικό διάστημα από το 2013 και μετά, οπότε και η εταιρεία μεταβιβάστηκε από τον όμιλο «Υγεία» στον επόμενο ιδιοκτήτη Ν. Νικολαΐδη με τίμημα μόλις ένα ευρώ. 

Το δεύτερο αδίκημα - άμεση συνέργεια στην απάτη - καταλαμβάνει επίσης εκπροσώπους του Υγεία για μετά το 2013 έως και το έτος 2017. Μάλιστα, ως προς το σκέλος αυτό της υπόθεσης κλήθηκε και κατάθεσε με την ιδιότητα του υπόπτου στις εισαγγελικές αρχές ο εκπρόσωπος της Steam Health, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν φέρει καμία ευθύνη καθώς η εταιρία εικονικά μεταβιβάστηκε σε αυτόν με τίμημα 1 ευρώ και ουσιαστικά ανήκε εξ αρχής και μέχρι τέλους στον όμιλο «Υγεία».  

Για την υπόθεση έχει συντάξει πόρισμα και το Σώμα Ελεγκτών Υπηρεσιών Υγείας (ΣΕΥΠ), από το οποίο προέκυψε πως η απάτη για την οποία ασκήθηκε δίωξη από την εισαγγελία, έγκειται καταρχάς στο γεγονός ότι οι γονείς παραπλανήθηκαν αναφορικά με το χρόνο συντήρησης των βλαστοκυττάρων.

Ειδικότερα, οι γονείς είχαν τη διαβεβαίωση ότι τα βλαστοκύτταρα των παιδιών τους μπορούν να χρησιμοποιηθούν επί μακρό χρονικό διάστημα, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία επιστημονική έρευνα που να αποδεικνύει κάτι τέτοιο. 

Ακόμη, η απάτη συνίσταται στο ότι η συγκεκριμένη τράπεζα βλαστοκυττάρων μπορεί να έφερε πιστοποίηση οργανισμών του εξωτερικού, πλην όμως δεν είχε άδεια από το υπουργείο Υγείας. Για το λόγο αυτό άλλωστε η εισαγγελία προτίθεται να ερευνήσει και τυχόν ποινικές ευθύνες υπαλλήλων του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ). θα ερευνηθεί, δηλαδή, αν οι αρμόδιοι του ΕΟΜ άσκησαν πράγματι τον εποπτικό ρόλο με τον οποίο ήταν επιφορτισμένοι ή αν  διέπραξαν το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος. 

Ωστόσο, η έρευνα για τις τράπεζες βλαστοκυττάρων διευρύνεται - μετά την αναφορά του Συνηγόρου του Καταναλωτή - σε όλες τις ιδιωτικές εταιρείες προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν άδεια από το υπουργείο Υγείας.  

ΣΧΟΛΙΑ (39)

Και

Η Ελληνικη δικαιοσυνη θα κανει το θαυμα της και θα βαλει παλι το μαχαιρι στο κοκκαλο!!

Logic

Ελπίζω να μην σχολιάζουν και τίποτα υπογόνιμοι εδώ. Το παιδί από εξωσωματική δεν είναι κανονικό είναι προϊόν εργαστηρίου. Η τεχνολογία δεν πρέπει να παρεμβαίνει στην φύση που δημιούργησε ο Θεός. Έτσι είναι.

παντελώς άσχετο με το θέμα το σχόλιο!

Πάντως και τους επιστήμονες που κατάφεραν να βοηθήσουν τις γυναίκες να τεκνοποιήσουν με αυτόν τον τρόπο που λες ... ο Θεός τους έπλασε και ο Θεός τους έδωσε τη "χάρη" και την "ευφυα" να το πράξουν! Πάντως, παραμένει παντελώς άσχετο με το θέμα το σχόλιό σου!

Πρόεδρεεεεεε

Αχαχαχαχαχαχαχαχαχχχχχχχχχχχχχχ.......... Αγράμματος? Απόφοιτος δημοτικού? Φίλε χρόνια έχω να ακούσω/ διαβάσω τέτοια κοτσάνα!!! Ελπίζω να κάνεις χιούμορ και να μην το εννοείς αυτό που έγραψες. Καμμένος εγκέφαλος.... χα χα χα χα

Dr.

Πρέπει να παραδεχτείς, ωστόσο, ότι πρόκειται για πραγματικά φοβερή τεχνολογία: Τα μεταλλαγμένα ανθρωποειδή προϊόντα εργαστηρίου που αναφέρεις, μοιάζουν απίστευτα με αληθινά παιδιά!

ελεν

Αναρωτιέμαι πως γίνεται ένας γιατρός Ο ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΣΟΥ να σου λέει φόρα παρτίδα ότι αν δεν κράτησεις βλαστοκύτταρα το παιδι σου θα πεθάνει από σοβαρή αρρώστια ΑΙΣΧΟΣ ήταν ανηθικο εκβιαστικο κολπο στην ευαισθητη περιοδο εγκυμοσύνης μιας γυναίκας & φταινε οι γιατροι που ελεγαν ψέματα στο κοσμακη

μαρία

Σωστά γράφεις, πρέπει να αποφύγουμε οριστικά όλους εκείνους τους Γυναικολόγους/μαίες που προέτρεπαν στο παρελθόν να κάνουμε λήψη/φύλαξη βλαστοκυττάρων! Ας οργανωθούμε στο facebook/twitter κι ας απομονώσουμε τους αδίστακτους κερδοσκόπους.

Δρ Ελένη

Η λήψη/αποθήκευση/φύλαξη βλαστοκυττάρων από το ομφαλικό αίμα, κατά τη διάρκεια του κολπικού τοκετού ή της καισαρικής τομής, είναι μια αναξιόπιστη διαδικασία, με μοναδικό σκοπό το κέρδος σε μίζες των Γυναικολόγων και των αναξιολόγητων ιδιωτικών εταιριών, που δεν αποφέρει κανένα μελλοντικό κλινικό πλεονέκτημα στο παιδί σας. Είναι μια μεγάλη απάτη, δήλωσαν οι Ισπανοί Αιματολόγοι, που αντιμετώπιζαν το ίδιο πρόβλημα στη Χώρα τους, και προειδοποίησαν πως καταστρέφονται τα περισσότερα δείγματα κατά τη μεταφορά και κρυοσυντήρηση τους! Κάποιος Εισαγγελέας ας χρησιμοποιήσει την παραπάνω έγγραφη δήλωση τους, στην αξιόπιστη Ιατρική Επιθεώρηση British Medical Journal, την πρώτη σε ακαδημαϊκούς πόντους στην Ευρώπη, για να κλείσει επιτέλους όλες αυτές τις Εταιρίες των εγχώριων λαμογίων!

Αηδιασμένος

Από τη μία Νεοέλληνες που θανατώνουν εκατοντάδες χιλιάδες έμβρυα με άμβλωση γιατί δεν θέλουν παιδιά κι απ την άλλη Νεοέλληνες που θανατώνουν εκατοντάδες χιλιάδες έμβρυα μέσω απόρριψης των γονιμοποιημένων "περισσευούμενων" IVF γιατί θέλουν παιδιά. Πάμε κατα διαόλου...

άστοχος

καλά τα λες αλλά μπήκες σε λάθος άρθρο. Εδώ δεν μιλάει για διαχείριση ωαρίων από εξωσωματική αλλά για συλλογή βλαστοκυττάρων μετά από τη γέννα.

mak

Οσοι πηγαμε ως μελλοντικοι γονεις στην ενημερωση (το 2013) της Ελληνικής Τράπεζας Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος της Ακαδημιας Αθηνων , ειχαμε ενημερωθεί για το "τι παιζεται" με τις ιδιωτικές τραπεζες βλαστοκυττάρων και για το ΑΝ.... μπορουν τα εκει αποθηκευμενα βλαστοκυτταρα (η οπως λεγονται) να χρησιμοποιηθούν ξανα για το παιδι του κάθε "καταθετη". Θυμαμαι χαρακτηριστικα που ενας γονιός δικηγορος ζήτησε να ενημερωθει και περαιτερω ωστε να υποβάλλει μηνύσεις για τα όσα χρήματα κατέβαλλε για την φυλαξη των βλαστοκυτταρων (η οπως λεγονται) του προηγούμενου παιδιού του. Συνιστώ ανεπιφύλακτα να πάτε στην Ελληνική Τράπεζα Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος να ενημερωθείτε πριν παρετε αποφάσεις και συμβάλλετε με την βοήθεια των εκει επιστημόνων στο να σωθούν ζωές.

Πατέρας 3 παιδίων

Συμφωνώ απόλυτα. Νέοι γονείς πάτε ανεπιφύλακτα στην Ελληνική Τράπεζα Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος της Ακαδημιας Αθηνων και θα σας λυθούν όλες οι απορίες. Δωρίστε εκεί...

pjr

ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ..ΕΓΩ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΟΥ ΕΙΧΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΙΙΒΕΑΑ.. ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ...ΟΤΑΝ ΑΠΟΚΤΗΣΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΡΕΔΩΣΑ ΤΟ ΥΓΡΟ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΟΡΙΖΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ..ΕΔΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΘΗΣΑΥΡΙΣΑΝ

Logikos

Ελπίζω να μην σχολιάζουν και τίποτα υπογόνιμοι εδώ. Το παιδί από εξωσωματική δεν είναι κανονικό είναι προϊόν εργαστηρίου. Η τεχνολογία δεν πρέπει να παρεμβαίνει στην φύση.

Fas

Το ακριβός πράγμα που έχει κάνει η φύση πάνω σου

Kevin

Ελα, κατέβα απο τα δέντρα τωρα. Ρίξε και ενα ψηφαλάκι στον Καρανίκα

Minions

Η ασοβαρότητα σε όλο της το μεγαλείο.... Και οι τωρινοί αλλά και οι επερχόμενοι κεβερνώντες και οι υποστηρικτές τους είναι τουλάχιστον για γέλια....

βγες...

...από τη σπηλιά σου έχουμε 2017... ακομα και για εσενα εχουμε θεση

Alex

Όχι λογικός αλλά παράλογος είσαι για να το πω πολύ ευγενικά!!!

Έλεος!

Όταν αρρωστήσεις κάτσε να πεθάνεις μην τυχόν και παρέμβεις στη φύση.

Paralogikos

Είναι δυνατόν να υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν αυτά που εκστομίζεις??? Είναι ντροπή και ασέβεια στην ανθρώπινη φύση να υπάρχουν τέτοιες απόψεις......

ΤΟΥ ΚΛΩΤΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΠΑΤΣΟΥ....

Αν κομματικοποιείς και συζητήσεις σαν και αυτήν, είσαι άξιος της μοίρας σου.....

γγ

Οι δημοσιες τραπεζες λειτουργουσαν επι χρονια χωρις καμια αδεια. προφανως θα υπαρξουν μηνυσεις και εκει. Διοτι χωρις αδεια υπηρξαν το ιδιο υπολογες με τις ιδιωτικες.

διορθωση

οι δημοσιες τραπεζες έχουν κλεισει/απορροφηθει/συγχωνευθει με τις ιδιωτικες. Υπήρχε κάποτε η Ιονική, η Εμπορική κλπ αλλά πάνε κι αυτές. Μονο η Εθνική εχει απομείνει, αν την θεωρεις δημόσια, παρά το ότι αρκετά fund συμμετέχουν και σε αυτή με υψηλό ποσοστό. Παρά τις ανακεφαλαιοποιήσεις, το δημοσιο πια εχει μικρό ποσοστό στη μετοχική σύνθεση...

Μανος Καπουδας

Μπειτε ολοι στο FB στη σελιδα Stem Health Parents...βρειτε και τους υπολοιπους γονεις-καταθετες της Stem Helath Hellas SA....η ισχυς εν τη ενωση !!!

απορία

εγώ που δεν έχω FB, τι να κάνω, να πάω απευθείας στον δικηγόρο τον Οικονομόπουλο που μαζεύει 62 ευρώ για το τίποτα;

Μανος

Αν και εφοσον εισαι γονεας-παθων, τοτε εχεις τεσσερις επιλογες : α) Να πας Οικονομοπουλο που δικαιως το λες σαρκαστικα β) Να πας σε δικηγορο της επιλογης/εμπιστοσυνης σου γ) Να φτιαξεις προφιλ στπ FB για να ενημερωνεσαι δ) Να μην κανεις τιποτε απολυτως και να συνεχισεις την ζωη σου

Όμιλος Υγεία

Mega απάτη...Φέρουν την κυρία ευθύνη..Ξεφορτώθηκαν τα βλαστοκύτταρα σε μια εταιρεία στην Αγγλία, η οποία είχε κεφάλαιο 800 λίρες κ τα δώσανε για 1ευρω...Η εταιρεία ιδρύθηκε για αυτό τον σκοπο...Ολοι γονείς πρέπει να ζητήσουμε αποζημίωση υψηλή από τον όμιλο Υγεία

οταν λες "υψηλή"...

...με πόσα θα ήσουν ευχαριστημένος δηλαδή;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

syntagma0

Τουλάχιστον 3.000 λεωφορεία θα μεταφέρουν 150.000-200.000 διαδηλωτές στην Αθήνα - Οι διοργανωτές εκτιμούν ότι θα είναι η μεγαλύτερη συγκέντρωση ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών - Επί ποδός 2.000 αστυνομικοί, drones και ελικόπτερα στα μέτρα - Ποιοι σταθμοί του μετρό θα κλείσουν - Ποιοι θα ανέβουν στην εξέδρα των ομιλητών

iatria

Οι συλληφθείσες, με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους, κατά περίπτωση, από το Α.Τ. Χαϊδαρίου και το Α.Τ Ελευσίνας, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών

1