Εκπρόσωπος Αρχιεπισκόπου στο protothema: Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για αλλαγή φύλου στα 15

Ο κ. Κονιδάρης είπε ότι το νομοσχέδιο «προκαλεί το αίσθημα της κοινωνίας, τορπιλίζει τον θεσμό της οικογένειας και εξουθενώνει το ανθρώπινο πρόσωπο

Την απόσυρση του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου ζητεί ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχιεπισκόπου, Χάρης Κονιδάρης, λέγοντας για τον κ. Ραγκούση οτι «δεν διστάζει προς άγραν ψήφων να επινοεί και να διακινεί, χωρίς αιδώ, χωρίς ίχνος ευπρέπειας, το δικό του βαρύτατα συκοφαντικό για την ορθόδοξη εκκλησία μας και τους κληρικούς της αφήγημα».

Ο κ. Κονιδάρης μιλώντας στο “protothema.gr” τονίζει: «Η Εκκλησία και ο Αρχιεπίσκοπος απηύθυναν μια ύστατη έκκληση στο σύνολο του πολιτικού κόσμου να αρθεί στο ύψος της ευθύνης και της αποστολή του και να αποσύρει το νομοσχέδιο. Γιατί το νομοσχέδιο προκαλεί το αίσθημα της κοινωνίας , τορπιλίζει τον θεσμό της οικογένειας και εξουθενώνει το ανθρώπινο πρόσωπο. Η ορθόδοξη Εκκλησία αντιλαμβάνεται και κατανοεί πλήρως τη διαφορετικότητα του κάθε προσώπου , σέβεται την ελευθερία των επιλογών του και στηρίζει αδιακρίτως και ανεξαρτήτως του οιουδήποτε προσανατολισμού του τον κάθε άνθρωπο.

Άλλο όμως είναι αυτό και άλλο η ιδεολογική προβολή, δια νόμου , της διαφορετικότητας ως θέσφατο, η νομοθετική έγκριση με πανηγυρικό τροπο της διαφορετικότητας ως πρότυπης κοινωνικής συμπεριφορας».
Και αναφερόμενος στις δηλώσεις του κ. Ραγκούση ο κ. Κονιδάρης έκανε λόγο για αγοραίο και χυδαίο παραλήρημα αντικληρικαλισμού υπό το προσωπείο του προοδευτισμού. Και συνεχίζει λέγοντας «ο εν λόγω υποψήφιος για την ηγεσία της κεντροαριστερας δεν διστάζει προς άγραν ψήφων να επινοεί και να διακινεί , χωρις αιδώ , χωρίς ίχνος ευπρέπειας , το δικό του βαρύτατα συκοφαντικό για την ορθόδοξη εκκλησία μας και τους κληρικούς της αφήγημα».