Στο πλημμελειοδικείο Πειραιά οι δύο συλληφθέντες του «Lassea»

Στο πλημμελειοδικείο Πειραιά οι δύο συλληφθέντες του «Lassea»

Η εισαγγελία άσκησε στους δύο συλληφθέντες δίωξη για παραβίαση τελωνειακού κώδικα για λαθρεμπορία καυσίμων 

Στο πλημμελειοδικείο Πειραιά οι δύο συλληφθέντες του «Lassea»
Στο Μονομελές πλημμελειοδικείο Πειραιά βρίσκονται αυτή την ώρα ο πλοίαρχος και ο α' μηχανικός του δεξαμενόπλοιου «Lassea» καθώς σύμφωνα με το Λιμενικό, στα διπύθμενα του πλοίου εντοπίστηκε μετά από έφοδο των λιμενικών αρχών ποσότητα λαθραίων καυσίμων.

Η εισαγγελία Πειραιά, άσκησε στους δύο συλληφθέντες δίωξη για παραβίαση τελωνειακού κώδικα για λαθρεμπορία καυσίμων σε βαθμό πλημμελήματος .

Υπενθυμίζεται ότι οι τελωνειακές αρχές μετά από έλεγχο εντόπισαν περίπου 55 τόνους πετρελαίου το οποίο δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί με βάση τα παραστατικά. Τα καύσιμα εντοπίστηκαν στα διπύθμενα του πλοίου. Ο έλεγχος έγινε όταν το δεξαμενόπλοιο κατέπλευσε στα διυλιστήρια για να παραδώσει το πετρέλαιο που έιχε απαντλήσει από το ναυαγισμένο πλοίο.

Η εταιρεία δήλωσε στο υπουργείο Ναυτιλίας ότι υπήρχε διαρροή από τις δεξαμενές του πλοίου προς τους χώρους όπου βρίσκονται τα σεντινόνερα όπου και βρέθηκε η ποσότητα των καυσίμων.

Μεταξύ των πλοιοκτήτριων εταιρειών τόσο του «Αγία Ζώνη ΙΙ» όσο και του «Lassea» υπάρχει συνεργασία χρόνων, αφού κατά καιρούς η μία πουλούσε πλοία στην άλλη ενώ και οι δύο έκαναν τις επισκευές τους στα ναυπηγεία του Ομίλου Σπανόπουλου που έχει αναλάβει την απορρύπανση των ακτών από τις πετρελαιοκηλίδες. 
Κλείσιμο



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης