«Είμαι αθώος, θα παραμείνω στην Ελλάδα» δηλώνει ο Τ. Μαντέλης

«Είμαι αθώος, θα παραμείνω στην Ελλάδα» δηλώνει ο Τ. Μαντέλης

«Είμαι αποφασισμένος να παραμείνω στην Ελλάδα και να αποδείξω  την αθωότητά μου για αυτή την ατιμωτική πράξη...

«Είμαι αθώος, θα παραμείνω στην Ελλάδα» δηλώνει ο Τ. Μαντέλης
«Είμαι αποφασισμένος να παραμείνω στην Ελλάδα και να αποδείξω  την αθωότητά μου για αυτή την ατιμωτική πράξη της δωροδοκίας που μου αποδίδεται».

Αυτό δήλωσε ο πρώην υπουργός Τάσος Μαντέλης,  μετά την έξοδό το από το Εφετείο της Αθήνας, το οποίο επισκέφθηκε προκειμένου να βρεθεί ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών  και να εκφράσει τις απόψεις του για την διάταξη με την οποία του απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα.

Κλείσιμο
Όπως τόνισε ο κ. Μαντέλης ενημέρωσε τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου ότι υπέβαλλε την παραίτηση του την εργασία του στο Αζερμπαϊτζάν, για να παραμείνει στη διάθεση των ελληνικών δικαστικών αρχών, οι οποίες εξετάζουν την υπόθεσή του μετά την κυνική ομολογία του ιδίου στη Βουλή ότι έλαβε  δυο εμβάσματα ύψους 450.000 μάρκων από τη Siemens με τη μορφή «χορηγίας».

Ο πρώην υπουργός Μεταφορών της κυβέρνησης Σημίτη, παρέμεινε στο δικαστικό συμβούλιο επί δυο και πλέον ώρες και με γραπτό υπόμνημά του επιχείρησε να αντικρούσει την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων που του απαγγέλθηκε αμέσως μετά την κατάθεσή του στη Βουλή.

Μεταξύ άλλων, στο υπόμνημά του ο κ. Μαντέλης αναφέρει  ότι η κατηγορία σε βάρος του στηρίζεται στη κατάθεση του ποσού των 200.000 μάρκων σε λογαριασμό σε ελβετική τράπεζα, κατάθεση που όπως όμως υποστηρίζει, έγινε πριν από 12 χρόνια και συγκεκριμένα το 1998.

Όσον αφορά το δεύτερο έμβασμα του έτους 2000, ο πρώην υπουργός ανέφερε ότι δεν είναι σίγουρος ότι προέρχεται από τη Siemens. Επέμεινε μάλιστα ότι πρόκειται για προεκλογική χορηγία που σε καμία περίπτωση δεν σχετίζεται με την υπογραφή των προγραμματικών συμβάσεων του ΟΤΕ το 1997.

Ακόμη υποστήριξε ότι ως υπουργός Μεταφορών ήταν αρμόδιος να ελέγχει τη νομιμότητα των συμβάσεων που καταρτίζονταν και ότι δεν μπορούσε να διαπραγματευθεί ή να αλλάξει επιμέρους όρους των εν λόγω συμβάσεων, οι οποίες είχαν λάβει έγκριση από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΤΕ.

Η έκδοση του βουλεύματος αναμένεται μέχρι το τέλος της εβδομάδας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης