Κατάληψη για μιάμιση ώρα από ομάδα αναρχικών στην «Αυγή»

Κατάληψη για μιάμιση ώρα από ομάδα αναρχικών στην «Αυγή»

Χαρακτήρισαν την εφημερίδα της Αριστεράς «κυβερνητική εφημερίδα» και ζήτησαν την αποφυλάκιση του αναρχικού Παναγιώτη Ζ - Επεισόδιο με αστυνομικούς καταγγέλλει η εφημερίδα

Κατάληψη για μιάμιση ώρα από ομάδα αναρχικών στην «Αυγή»
Το βράδυ της Δευτέρας, ομάδα αναρχικών που αυτοαποκαλείται «Συνέλευση αλληλεγγύης στον Παναγιώτη Ζ.» προχώρησε σε κατάληψη στα γραφεία της εφημερίδας «Αυγή» από τις 20.30 ως τις 22.00.


Κλείσιμο

Οι καταληψίες χαρακτήρισαν την Αυγή ως «κυβερνητική εφημερίδα» και ζητούσαν την αποφυλάκιση του αναρχικού Παναγιώτη Ζ.

«Απαιτούμε την άμεση άρση της προφυλάκισης του συντρόφου μας με το γελοίο πρόσχημα της άγνωστης κατοικίας για εμπρησμό πυροσβεστικού οχήματος το 2012. Τα ΜΜΕ πασχίζουν να δημιουργήσουν ένα πολύ συγκεκριμένο προφίλ για τον Παναγιώτη, προσπαθώντας να αποπολιτικοποιήσουν τόσο το πρόσωπο όσο και την υπόθεσή του. Είμαστε εδώ για να προπαγανδίσουμε τη δικιά μας πραγματικότητα» ανέφεραν σε σχετική ανάρτησή τους στο Indymedia.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αναρχικός Παναγιώτης Ζ. είναι γνωστός στα Εξάρχεια ως «Πάντσο» και θεωρείται εκ των πρωταγωνιστών στα επεισόδια που συνήθως λαμβάνουν χώρα στην περιοχή -και όχι μόνο.

Από την πλευρά της η εφημερίδα σε ρεπορτάζ στο φύλλο της Τρίτης καταγγέλλει ότι αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ που έφτασαν στα γραφεία της, αφού είχε υπάρξει συνεννόηση να μην υπάρξει αστυνομική επιχείρηση για σύλληψη των καταληψιών, απείλησαν με όπλο περίπου 10 από τα άτομα που αποχωρούσαν από την κατάληψη και στη θέα τους επέστρεψαν τρέχοντας στο κτήριο. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ οι αστυνομικοί αυτοί, που σημάδεψαν με όπλο και συντάκτη της εφημερίδας, βρέθηκαν στην περιοχή προκειμένου να διεξάγουν έλεγχο για ναρκωτικά και όταν είδαν τους καταληψίες να τρέχουν τους θεώρησαν ύποπτους.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης