Λέσβος: Επιστροφή στο παρελθόν με πάνω από 5.000 πρόσφυγες και μετανάστες

Λέσβος: Επιστροφή στο παρελθόν με πάνω από 5.000 πρόσφυγες και μετανάστες

Σε συνθήκες ασφυξίας επιστρέφουν τα νησιά του βορείου Αιγαίου από τα νέα κύματα μεταναστών- Μόνο σε ένα εικοσιτετράωρο, χθες, έφτασαν 602 μετανάστες

Λέσβος: Επιστροφή στο παρελθόν με πάνω από 5.000 πρόσφυγες και μετανάστες
Σε συνθήκες ασφυξίας επιστρέφουν τα νησιά του Αιγαίου από το προσφυγικό- μεταναστευτικό: Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία η Λέσβος έχει επιστρέψει στα δεδομένα των αρχών του 2017 σε σχέση με τον αριθμό των εγκλωβισμένων στο νησί προσφύγων
και
μεταναστών. Ενδεικτικό της κατάστασης που διαμορφώνεται είναι ότι μόνο σε ένα εικοσιτετράωρο, χθες, 602 άνθρωποι έφτασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Κλείσιμο
 Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ και σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου ελέγχου συνόρων, μετανάστευσης και ασύλου του υπουργείου Εσωτερικών, στη Λέσβο χθες, Τρίτη, 22 Αυγούστου το βράδυ, ζούσαν 5.111 πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν αιτηθεί τη χορήγηση ασύλου.
 
Αριθμός ανάλογος με αυτόν των Χριστουγέννων του 2016, ενώ ας σημειωθεί ότι στα τέλη του περασμένου Απριλίου ο αντίστοιχος αριθμός είχε πέσει στους 2.990.
 
Από αυτούς τους 5.111 πρόσφυγες και μετανάστες που περιμένουν στη Λέσβο την εξέταση της αίτησης ασύλου που υπέβαλλαν, οι 3.660 διαμένουν στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της Μόριας, το οποίο επισήμως έχει υποδομές για 2.330 άτομα.
 
Στη Χίο ο αριθμός των εγκλωβισμένων προσφύγων και μεταναστών ανέρχεται στους 2.814, με 1.104 από αυτούς να διαμένουν στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ στο χωριό Χαλκειός, το οποίο έχει χωρητικότητα 894 ατόμων.
 
Τέλος, στη Σάμο βρίσκονται 2.514 πρόσφυγες και μετανάστες, με 2.145 από αυτούς να διαμένουν στο ΚΥΤ που επίσημα έχει χωρητικότητα 700 ατόμων.
Συνολικά στα νησιά του βορείου Αιγίου διέμεναν έως χθες το βράδυ 10.439 πρόσφυγες.
 
Σύμφωνα πάντα με το Εθνικό Συντονιστικό κέντρο ελέγχου συνόρων, μετανάστευσης και ασύλου του υπουργείου Εσωτερικών, που ας σημειωθεί ότι ανακοινώνει πλέον αντί της γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης βορείου Αιγαίου, πριν πέντε ημέρες, στις 17 Αυγούστου, παρέμεναν στα νησιά του βορείου Αιγαίου, σε Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) και σε άλλες δομές, 4.780 πρόσφυγες και μετανάστες στη Λέσβο, 2.924 στη Χίο και 2.623 στη Σάμο.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης