Δεν έρχονται τελικά οι Κύπριοι πυροσβέστες για βοήθεια

Δεν έρχονται τελικά οι Κύπριοι πυροσβέστες για βοήθεια

Η βελτιωμένη εικόνα της πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική αναθεώρησε το πλάνο - Παραμένουν στην Κύπρο τα δύο ελληνικά C-130 που θα επιστρέψουν μόλις επιδιορθωθεί η βλάβη στο πρώτο

Δεν έρχονται τελικά οι 60 πυροσβέστες από την Κύπρο προς ενίσχυση των εγχώριων δυνάμεων πυρόσβεσης, αφού, σύμφωνα με την γγ Πολιτικής Προστασίας, η εικόνα στην μεγάλη φωτιά της Ανατολικής Αττικής είναι καλύτερη. 

«Λόγω της εικόνας που παρουσιάζει η #πυρκαγιά στην #Αττική, δεν απαιτείται η συνδρομή της #Κύπρου για την κατάσβεσή της», ήταν η ανακοίνωση μέσω Twitter.Όπως δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής της Κύπρου Μάρκος Τράγκολας, «μετά από μήνυμα που λήφθηκε από τις αρμόδιες Αρχές στην Ελλάδα, σύμφωνα με το οποίο είναι πλέον διαχειρίσιμη η κατάσταση για κατάσβεση των πυρκαγιών στη χώρα, αποφασίστηκε όπως ακυρωθεί η αποστολή που θα μετέβαινε σήμερα στην Αθήνα». Πρόσθεσε ότι «οι αρμόδιες Αρχές στην Ελλάδα προέβησαν σε αξιολόγηση της κατάστασης και λήφθηκε η απόφαση όπως μη μεταβεί στη χώρα η αποστολή, αποτελούμενη από 60 άτομα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Πολιτικής Αμυνας και Τμήματος Δασών».


 
Εν τω μεταξύ στην Κύπρο βρίσκονται δύο ελληνικά C-130, καθώς το πρώτο που έφτασε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας το απόγευμα του Δεκαπενταύγουστου προκειμένου να παραλάβει και να μεταφέρει στην Αθήνα τους Κύπριους πυροσβέστες, όπως είχε ανακοινωθεί, παρουσίασε βλάβη και καθηλώθηκε εκεί. Νωρίς σήμερα το πρωί έφτασε στην Κύπρο δεύτερο C-130 με τεχνικούς και όλα τα απαραίτητα για την επιδιόρθωση της βλάβης και τα δύο αεροσκάφη αναμένεται να επιστρέψουν στην Ελλάδα, αμέσως μόλις αυτή επιδιορθωθεί.

ΣΧΟΛΙΑ (5)

theBat

αν ξαναδούν 12αρι στη Eurovision να με φτύσουν

Banana Republic

Είχε τα χάλια του το κράτος, το ανέλαβαν και οι Συριζαίοι και το αποτελείωσαν. Μπροστά στους Συριζαίους, οι προηγούμενοι μοιάζουν με πρωταθλητές της οργάνωσης.

Eπιτέλους......

....δικαίωση για τον αριστερό καπιτάνο-ερνέστο Πολάκη σύμβουλο και αριστερό χέρι του πανμέγιστου λυτρωτή μας Αλέξης ο φούιτ. Υπάρχει σαμποτάζ ..... χαλάνε επίτηδες και τα πολεμικά αεροπλάνα για να υπονομευτεί αυτή η τεράστια και καλύτερη σε όλο τον κόσμο κυβέρνηση (εννοείται μετά τον Μαδούρο). Γελοίε Πολάκη ετοιμάσου.......έρχονται οι φάπες και θα είναι πολλές!

Γιώργος

Το 1998 οι Ρώσοι μας πρότειναν να μας πουλήσουν τα τερατώδη πυροσβεστικά Ιλιούσιν με άνοιγμα φτερών 56 μέτρων και δεξαμενή 42 τόνων (έναντι 6,2 τόνων του Καναντέρ!) Τα 50 εκατομμύρια που κόστιζαν το καθένα μας φάνηκαν υπερβολικά. Τότε μας πρότειναν κάποια μικρότερα, τα Μπεριέφ 12 τόνων, αλλά πολύ πιο ευέλικτα και αεριωθούμενης προώθησης. Και παρ' όλο που η Πυροσβεστική τότε τα έκρινε κατάλληλα ν' αντικαταστήσουν τα σαπάκια Καναντέρ, έπεσαν απάνω μας Ευρωπαίοι και Αμερικάνοι και μας απαγόρεψαν την αγορά επιβάλλοντας μας τα δικά τους. Και για να μεταφέρω τμήμα του παλιού άρθρου..." Έτσι, τον Αύγουστο του 2009, η Μόσχα προσφέρθηκε να στείλει ως βοήθεια στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών, ένα Ιλιούσιν και ένα Μπεριέφ. Οι Έλληνες υπηρεσιακοί παράγοντες, αρχικά αρνήθηκαν, λέγοντας ότι οι Ρώσοι πιλότοι δεν ξέρουν αγγλικά. Η Μόσχα ανταπάντησε πως θα στείλει αγγλομαθείς πιλότους, αλλά η Αθήνα, δεν απάντησε ποτέ. Και κάπως έτσι, αφού αρνηθήκαμε ακόμα και τη (δωρεάν) βοήθεια με προσβλητικό τρόπο, κλείσαμε και το ενδεχόμενο αγοράς" Άμα δει ο τόπος αυτός προκοπή εμένα γράψτε μου....Μιλάμε για ΔΟΥΛΟΥΣ.

Ι.Κάλφας Σουηδία

Δεν έρχονται τελικά οι Κύπριοι πυροσβέστες για βοήθεια. Παραμένουν στην Κύπρο τα δύο ελληνικά C-130 που θα επιστρέψουν μόλις επιδιορθωθεί η βλάβη στο πρώτο. Έπαθε βλάβη το C-130 στη Λάρνακα - Στέλνουν άλλο αεροσκάφος για να φέρει τους Κύπριους πυροσβέστες. Ο Νεοέλληνας και το ατελείωτο χάλι του. Κάποιο άγνωστο βακτηρίδιο έχει εγκατασταθεί μόνιμα στην Ψωροκώσταινα και θριαμβεύει ο παραλογισμός . Δεν ξέρω γιατί να στείλουν ένα μεγαθήριο Στατιστικό αεροπλάνο για να μεταφέρει 60 άτομα. Ξέρει κανένας κοκωβιός Ελληναράς το κόστος/ώρα αυτού του του Αεροσκάφους ; Βρε είστε άρρωστη από κούνια όλοι που κατέχετε μια θέση σε ένα θεσμό που με το δίκιο, τους ονομάζουν οι Μητροπολίτες ΒΟΘΡΟΥΣ. Ήταν τόσο δύσκολο να μεταφερθούν αυτοί οι εξήντα πυροσβέστες με την καθημερινή πολιτική αεροπορία; Βρε καρανίκες που πήρατε μια κυβέρνηση με το ψέμα θα ήταν δύσκολο να μαζέψετε εξήντα άτομα από άλλες περιοχές που δεν καίγονται και θα έπρεπε να φέρεται άτομα από την Κύπρο. Βρε ανίκανα κομουνιστικά αποβράσματα τη κακό σας έκανε και σας κάνει αυτός ο λαός που καθημερινός τον αποτελειώνεται

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης