Φωτιά είναι σε εξέλιξη από τις 11:30 το πρωί στα Κύθηρα κοντά στα χωριά Άγιος Θεόδωρος και Πιτσινάδες.
Οι φλόγες βρίσκονται πολύ κοντά σε σπίτια, ωστόσο σύμφωνα με την πυροσβεστική δεν κινδυνεύουν. Στο νησί πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών.
Αυτή την στιγμή επιχειρούν για την κατάσβεσή της 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρου τμήματος, τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη «Πετζετέλ» και δυο ελικόπτερα.
Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι στο protothema.gr, η πυροσβεστική δύναμη στα Κύθηρα είναι αποδυναμωμένη, καθώς έχουν πάρει δυνάμεις για άλλες περιοχές.
Η Motor Oil, μέσα από την πρωτοβουλία «Φροντίζω τον Αθλητισμό», επενδύει συστηματικά στον ελληνικό αθλητισμό, δίνοντας έμφαση στη νέα γενιά και στις ίσες ευκαιρίες