Οι ευχές του Ιβάν Σαββίδη στον Μίκη Θεοδωράκη για τα 92α γενέθλιά του

Οι ευχές του Ιβάν Σαββίδη στον Μίκη Θεοδωράκη για τα 92α γενέθλιά του

Εκ μέρους των Ελλήνων των χωρών της πρώην ΕΣΣΔ

Τις ευχές των Ελλήνων των χωρών της πρώην ΕΣΣΔ για τα 92α γενέθλια του διακεκριμένου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, εκφράζει με δήλωση του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας Ιβάν Σαββίδης.

«Είστε η περηφάνια και η τιμή του λαού μας. Είστε μία προσωπικότητα που αντιπροσωπεύει μία ολόκληρη εποχή της ελληνικής ιστορίας. Η πνευματική δύναμη, η πίστη και η αφοσίωσή σας στα ιδανικά του ανθρωπισμού, της ελευθερίας και της Δημοκρατίας διεγείρουν ειλικρινή θαυμασμό. Η δημιουργική ευφυΐα σας σκληραγωγήθηκε από την ίδια τη ζωή, πλούσια σε δοκιμασίες και κακουχίες, επιτεύγματα και υπερβάσεις, χαρές και νίκες» τονίζει στη δήλωση του ο κ. Σαββίδης.
«Σήμερα το όνομα του Μίκη Θεοδωράκη είναι ένα αληθινό ελληνικό σύμβολο, που έχει κερδίσει την αναγνώριση που του αξίζει σε όλο τον κόσμο» σημειώνει ο κ. Σαββίδης.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας, αφού επισημάνει ότι οτι «χωρίς υπερβολή» στη Ρωσία ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης θεωρείται ένας από τους πιο διάσημους ξένους, κάνει παράλληλα ιδιαίτερη αναφορά στη συμβολή του Μίκη Θεοδωράκη στην ανάπτυξη των ρωσο-ελληνικών πολιτιστικών σχέσεων.

«Μαέστρο, αυτή την εορταστική μέρα με όλη μου την καρδιά σας εύχομαι υγεία, ευθυμία, ανεξάντλητη ενέργεια και έμπνευση για την κατάκτηση νέων δημιουργικών υψών!» καταλήγει στη δήλωση του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας Ιβάν Σαββίδης

ΣΧΟΛΙΑ (1)

🇬🇷Epwnvmus🇺🇸

ΠΟΥ κολλάει τωρα ο Ρωσοπόντιος ο ιβαν με τον Μικη,, μυστήριο..

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

diki01

Συνταρακτικές αποκαλύψεις στη δίκη της ΧΑ - «Θα σου πω εγώ τι να πεις στην αστυνομία, όταν ανοίξουν τα τηλέφωνα. Θα πεις ότι βρέθηκες τυχαία στο Κερατσίνι, ότι είδες φασαρία και πήρες τον Ρουπακιά τηλέφωνο. Θα σου βρούμε εμείς δικηγόρους» είπε ο Τσακανίκας στον κατηγορούμενο Δήμου - «Μου είπε να καταθέσω στις αρχές ό,τι μου έλεγε γιατί διαφορετικά θα με έβρισκαν και θα με σκότωναν διότι "τους προδότες εμείς τους σκοτώνουμε"»
 

2
piraeus_bank

Οι θεωρούμενοι ως ύποπτοι έλαβαν προθεσμία για παροχή εγγράφων εξηγήσεων χωρίς να έχουν παραλάβει ολόκληρη τη δικογραφία -  Τα διερευνώμενα αδικήματα γνωστοποιήθηκαν στους υπόπτους μόνο προφορικά, όλως αορίστως και κατά μη προσωποποιημένο τρόπο - Τι αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΔΣΑ