Κατερίνη: Έκλεβαν επιχειρήσεις και εκβίαζαν τους ιδιοκτήτες για να τους επιστρέψουν τα κλοπιμαία

Κατερίνη: Έκλεβαν επιχειρήσεις και εκβίαζαν τους ιδιοκτήτες για να τους επιστρέψουν τα κλοπιμαία

Το «ξεδόντιασμα» της σπείρας άρχισε όταν συνελήφθη σε περιοχή της Πιερίας, ένας 32χρονος Έλληνας ο οποίος έκλεβε οχήματα και πινακίδες κυκλοφορίας και τα παρέδιδε στους κακοποιούς για να τα χρησιμοποιούν στις κλοπές

Η σύλληψη του προμηθευτή... κλεμμένων οχημάτων, οδηγεί τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Κατερίνης στην εξιχνίαση μιας σειράς από κλοπές και απόπειρες που είχαν γίνει τους τελευταίους τέσσερις μήνες από μια σπείρα σε επιχειρήσεις, σπίτια, Α.Τ.Μ. και εγκαστατάσεις του Ο.Σ.Ε. στην Πιερία, τη Λάρισα και την Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, τα μέλη της εκβίαζαν τα θύματά τους για να τους επιστρέψουν τα κλοπιμαία.

Το «ξεδόντιασμα» της σπείρας άρχισε όταν συνελήφθη σε περιοχή της Πιερίας, ένας 32χρονος Έλληνας ο οποίος έκλεβε οχήματα και πινακίδες κυκλοφορίας και τα παρέδιδε στους κακοποιούς για να τα χρησιμοποιούν στις κλοπές. Σε μια περίπτωση, είχαν απαιτήσει εκβιαστικά χρήματα από τον ιδιοκτήτη δυο κλεμμένων οχημάτων για να του τα επιστρέψουν και του απέσπασαν 7.200 ευρώ! Τα δυο οχήματα βρέθηκαν μαζί με άλλα δυο κλεμμένα σε αποθηκευτικό χώρο που ανήκει σε έναν 38χρονο Βούλγαρο και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Ως τώρα, ως μέλος της σπείρας ταυτοποιήθηκε ένας 34χρονος Έλληνας και εξιχνιάστηκαν επτά κλοπές και τέσσερις απόπειρες σε επιχειρήσεις από τις οποίες άρπαξε, μαζί με άγνωστους συνεργούς του, μετρητά ύψους 62.400 ευρώ, πέντε οχήματα, ένα χρηματοκιβώτιο, έναν υπολογιστή και συστήματα καταγραφής εικόνας. Ακόμη, έκαναν δυο διαρρήξεις και μια απόπειρα σε σπίτια, με λεία κοσμήματα αξίας 34.000 ευρώ, ένα όχημα και 500 ευρώ. Η συνολική αξία των κλοπιμαίων υπολογίζεται στις 156.900 ευρώ. 

Για τον κλεμμένο υπολογιστή, οι κακοποιοί είχαν εκβιάσει τον ιδιοκτήτη του που είχε καταχωρημένα πολύτιμα αρχεία για την επιχείρησή του και του είχαν αποσπάσει 2.000 ευρώ για να του επιστρέψουν τον σκληρό δίσκο!Ακόμη, η σπείρα είχε επιχειρήσει χωρίς επιτυχία να διαρρήξει τις εγκαταστάσεις ενός σιδηροδρομικού σταθμού και να «σηκώσει» με κλεμμένο φορτηγό ένα Α.Τ.Μ.! Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 32χρονου, βρέθηκε ένα πιστόλι με γεμιστήρα, το οποίο είχε κλαπεί τον Δεκέμβριο του 2015 από σπίτι αστυνομικού στην Αττική, ενώ κατασχέθηκαν και 2.040 ευρώ.

Ο 32χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης που άσκησε σε βάρος του δίωξη για συνέργεια σε διακεκριμένες κλοπές, εκβίαση, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παράνομη οπλοφορία. Σε βάρος του 34χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και ο 38χρονος Βούλγαρος κατηγορείται για συνέργεια σε αυτές. Οι έρευνες συνεχίζονται για να ταυτοποιηθούν τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας και να εξακριβωθεί αν έχουν διαπράξει και άλλες παρόμοιες κλοπές ή εκβιάσεις.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης