Ξάνθη: Πιτσιρίκια διέρρηξαν 16 σπίτια, μαγαζιά και εκκλησίες

Ξάνθη: Πιτσιρίκια διέρρηξαν 16 σπίτια, μαγαζιά και εκκλησίες

Η δράση της «άγουρης» συμμορίας, που εξιχνιάστηκε μετά από έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας, είχε ξεκινήσει τον Δεκέμβριο του 2014 και κράτησε τουλάχιστον ως τον φετινό Φεβρουάριο! 

Ξάνθη: Πιτσιρίκια διέρρηξαν 16 σπίτια, μαγαζιά και εκκλησίες
Γνώριμοι από παλιά στις αστυνομικές αρχές της Ξάνθης ήταν οι πιτσιρικάδες που απάρτιζαν την τετραμελή συμμορία, η οποία είχε διαπράξει 16 κλοπές στην πόλη, χτυπώντας από σπίτια κι μαγαζιά μέχρι γραφέα και εκκλησίες! Μάλιστα, τις πρώτες από αυτές τις διέπραξαν όταν ο μεγαλύτερος ήταν 14 κι ο μικρότερος… 11 χρόνων!

Η δράση της «άγουρης» συμμορίας, που εξιχνιάστηκε μετά από έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας, είχε ξεκινήσει τον Δεκέμβριο του 2014 και κράτησε τουλάχιστον ως τον φετινό Φεβρουάριο! Στο διάστημα αυτό, οι λιλιπούτειοι διαρρήκτες ηλικίας 17, 16, 15 και 14 χρόνων (σήμερα), διέπραξαν 14 κλοπές και δύο απόπειρες με συνολική λεία μετρητά ύψους 4.700 ευρώ, δυο φορητούς υπολογιστές, τρία tablet, στιγμιαία λαχεία, δυο κινητά, ένα ποδήλατο και προϊόντα καπνού! 

Κανείς από τους ανήλικους δράστες δεν συνελήφθη, αφού δεν ήταν αυτόφωρα τα αδικήματά τους. Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης, υποβλήθηκαν δυο δικογραφίες, μια σε βάρος τους για διακεκριμένες κλοπές τετελεσμένες και σε απόπειρα και μια (μετά από πολλές) σε βάρος των γονιών τους για παραμέληση της εποπτείας τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης