«Χορός» κεραυνών: 6.500 από το πρωί σε Δυτική Ελλάδα και Ιόνιο

«Χορός» κεραυνών: 6.500 από το πρωί σε Δυτική Ελλάδα και Ιόνιο

Φθινοπωρινό σκηνικό με βροχές και καταιγίδες - Μπουρίνι στην Αττική

«Χορός» κεραυνών: 6.500 από το πρωί σε Δυτική Ελλάδα και Ιόνιο
Φθινόπωρο σήμερα σε πολλές περιοχές της χώρας. Βροχές, καταιγίδες και κεραυνοί σε Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησο, ενώ περίπου στις εξίμιση το απόγευμα ξέσπασε μπουρίνι και σε πολλές περιοχές της Αττικής.

Η πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας αναφέρει ισχυρές βροχές, καταιγίδες, κεραυνούς, χαλάζι και πολύ ισχυρούς ανέμους.

Εντονη κεραυνική δραστηριότητα καταγράφει το σύστημα ΖΕΥΣ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σε μεγάλο μέρος της χώρας, όπως δίνεται και στον χάρτη που ακολουθεί μέχρι τις 17:30 το μεσημέρι.


Κλείσιμο

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό, 6,5 χιλιάδες κεραυνοί έχουν πέσει από το πρωί μόνο στη Δυτική Ελλάδα και το Ιόνιο.

Στην Κεφαλλονιά που το πρωί έβρεχε καταρρακτωδώς, γεγονός που δημιούργησε προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, από το μεσημέρι και μετά υπήρξε βελτίωση του καιρού, σύμφωνα με το inkefalonia.gr.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 10:40 το πρωί καταγράφηκαν στις περιοχές: Παρανέστι Δράμας 23.2 χιλιοστά, Λαμπεία Ηλείας και Νέα Πέραμος 20 χιλιοστά, Πηνεία Ηλείας 19.8 χιλιοστά, Ζάκυνθος 19.6 χιλιοστά, Λουσικά Αχαΐας 17.4 χιλιοστά και Λάππα Αχαΐας 16.6 χιλιοστά. 

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, το απόγευμα θα επηρεαστούν από την πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού το Ιόνιο, εκτός της Κέρκυρας, η Δυτική Στερεά, η Δυτική Πελοπόννησος και η Κεντρική Μακεδονία. Ως το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου.

Πρόγνωση της ΕΜΥ για την Παρασκευή: Ο καιρός αναμένεται να είναι γενικά αίθριος και μόνο το πρωί στα βορειοανατολικά θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ενώ από το μεσημέρι βελτίωση των καιρικών φαινομένων.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης