Απίστευτο: Εξαρθρώθηκε η «μαφία των τσιγάρων», χωρίς να συλληφθεί ούτε ένα άτομο!

Απίστευτο: Εξαρθρώθηκε η «μαφία των τσιγάρων», χωρίς να συλληφθεί ούτε ένα άτομο!

Αρχηγός της «μαφίας των τσιγάρων» ένας 49χρονος - Εμπλέκονται και άλλοι δεκάδες αλλά όλοι έμειναν ελεύθεροι

Ένα δομημένο εγκληματικό δίκτυο, που δρούσε για τουλάχιστον πέντε χρόνια με μεθοδολογία «μαφίας», διέθετε δύο εργοστάσια στον Ασπρόπυργο, προκειμένου να παρασκευάζει και να διακινεί τεράστιες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία. 

Αρχηγός της «μαφίας των τσιγάρων» ήταν ένας 49χρονος, ο οποίος δεν συνελήφθη, ενώ ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι οι αστυνομικοί δεν περάσαν χειροπέδες σε κανέναν από τους συνολικά 44 κατηγορούμενους. Η οργάνωση διέθετε άριστη πληροφόρηση για τις κινήσεις των διωκτικών αρχών και μάλιστα, είχε στην κατοχή της μέχρι και συσκευή ανίχνευσης κοριών, προκειμένου οι εγκέφαλοι της να είναι σίγουροι πως δεν έχουν μπει στο στόχαστρο της Ασφάλειας.  Πάνω από 70 τόνοι καπνού και περίπου 178 εκατομμύρια τεμάχια τσιγάρων καθώς και απόθεμα υλικών, με το οποίο θα μπορούσαν να παραχθούν πάνω από 25 εκατομμύρια πακέτα τσιγάρων, έχουν εντοπιστεί και κατασχεθεί. Περισσότερα από 32 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζονται οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το ελληνικό Δημόσιο. Στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά 40 άτομα, μεταξύ των οποίων ο 49χρονος «εγκέφαλος» της οργάνωσης και τρία ηγετικά στελέχη, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίσταση αδικήματα της «Σύστασης, διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση» και παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα. 

Τα μέλη της είχαν ιδρύσει νομιμοφανείς εταιρείες στη Βουλγαρία, οι οποίες δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή και εξαγωγή εμπορευμάτων, με ιδιοκτήτες αλλοδαπούς υπηκόους (αχυρανθρώπους), στις οποίες μεταβίβαζαν φορτηγά και ημιφορτηγά οχήματα που χρησιμοποιούσαν ως μέσα μεταφοράς. Με την χρήση των οχημάτων αυτών εισήγαγαν στην ελληνική επικράτεια, καπνό από την Ιταλία και υλικά παρασκευής και συσκευασίας καπνικών προϊόντων από την Βουλγαρία, τα οποία μετέφεραν στη συνέχεια, σε χώρους- ειδικά διαμορφωμένα εργοστάσια, που είχαν μισθώσει με πλαστά στοιχεία αλλοδαπών υπηκόων. Στη συνέχεια, με την χρήση ειδικού μηχανολογικού εξοπλισμού (σιγαροποιητικές και πακεταριστικές μηχανές), προέβαιναν στην παρασκευή τσιγάρων, την τοποθέτηση τους σε πλαστά πακέτα νόμιμων εταιρειών, ενώ ακολούθως τα μετέφεραν με χαρτοκιβώτια σε άλλους αποθηκευτικούς χώρους. Για την απόκρυψη των παράνομων φορτίων και την αποφυγή εντοπισμού τους σε ενδεχόμενο έλεγχο, τα μέλη της οργάνωσης κατασκεύαζαν και χρησιμοποιούσαν ως καμουφλάζ, διάφορα υλικά (γυψοσανίδες, τεμάχια ελαστικού δαπέδου-καουτσούκ, πάνες, αναψυκτικά, κ.ά.), ενώ συνόδευαν τα φορτία με πλαστά παραστατικά έγγραφα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι χώροι παραγωγής και αποθήκευσης που χρησιμοποιούσε η οργάνωση βρίσκονταν σε δυσπρόσιτα σημεία, ενώ διέθεταν κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης και φυλάσσονταν σε 24ωρη βάση. Τα μέλη της οργάνωσης διακινούσαν μέσω των εικονικών-νομιμοφανών εταιρειών λαθραία τσιγάρα τόσο στην ελληνική επικράτεια όσο και σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις με την συμμετοχή αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, της Υποδιεύθυνσης Βορειοανατολικής Αττικής και του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε 2 εργοστάσια παρασκευής τσιγάρων, 3 εργαστήρια κατασκευής προκαλυμμάτων, 3 ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης φορτηγών, 2 αποθήκες τσιγάρων και 2 αποθήκες υλικών, στις περιοχές Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μαγούλας και Μαλακάσας Αττικής βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν: 
70 τόνοι και 442 κιλά επεξεργασμένου και μη καπνού, 
8.882.427 λαθραία πακέτα τσιγάρα, 
18.570 συσκευασίες καπνού, 
μηχανολογικός εξοπλισμός που αφορά 3 πλήρεις γραμμές παραγωγής τσιγάρων, 
μηχανολογικός εξοπλισμός που αφορά 2 πλήρεις γραμμές τοποθέτησης τσιγάρων σε πακέτα, 
απόθεμα υλικού με το οποίο θα μπορούσαν να παραχθούν 25.000.000 πακέτα τσιγάρα, 
32 φορτηγά, 
26 επικαθήμενες και συρόμενες καρότσες, 
15 αυτοκίνητα, 
6 κλάρκ, 
2 πρέσες, 
συσκευή ανίχνευσης κοριών 
165 πινακίδες κυκλοφορίας οχημάτων 
103 εταιρικές και ατομικές σφραγίδες, 
πλήθος πλαστών εγγράφων, 
πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών και κινητών τηλεφώνων. 

Δείτε το σχετικό βίντεο της Ελληνικής Αστυνομίας
 

ΣΧΟΛΙΑ (18)

Να δείτε

Θα τους επιστρέψουν και τον κατασχεμένο εξοπλισμό...

Διεθνής Επενδυτής

Αγαπητέ Vasilis τι ωραία,ρομαντικά και αγγελικά που τα περιγράφεις:να δουλέψει ο κόσμος,να κινηθεί το (μαύρο προφανώς) χρήμα...Χα,Χα!

πολιτης κλαιν

.....εξαρθρωθηκε....και δεν συνεληφθησαν......σε συνεννοηση με τον υπουρ.... αλλωστε οι πταισματικου χαρακτηρα κατηγοριες (26 εκ. δασμοι=κακουργημα) , θα βοηθουσαν τα λαικα στρωματα να καπνισουν προσιτα. συλλογικοτητες δε θα μοιραζαν πακετα σε αναξιοπαθουντες.

Διεθνής Επενδυτής

Προς "καρφί":και στο Ίλιον επι της Οδού Κυπαρισσιας υπάρχουν 2 τέτοιες βιοτεχνίες,αλλα κανεις μας δεν μιλάει για να μη δεχθεί από τα κουμμουνια άλλο ένα πλήγμα η υγιής επιχειρηματικότητα...Που να μπλέκεις και με τους μαυραγορίτες...Απλά πληρώνουμε εμείς γι'αυτους φόρους...!Φυσικα όλοι αυτοί είναι κουμμουνια που ψηφίζουν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ...!Χα,Χα...Σιγά μην ασχοληθεί κανεις...

🇬🇷Epwnvmus🇺🇸

Οι παγκόσμιες πρωτοτυπίες που βλέπουμε με αυτη τη κυβέρνηση θα μείνουν στην ιστορία! Εξαρθρώθηκε σπείρα με ΚΑΜΜΙΑ σύλληψη! Δηλ,, ειναι να ΜΗ χάνεις το μυαλό σου;;

Αλήθειες

Τι είναι χειρότερο από μία κέντρο η δεξιά κυβέρνηση; Είναι απλό μια αριστερή κομμουνιστική όσο πιο αριστερά τόσο πιο ηλίθιοι

Σοβιετ

Σε μία από τις τρεις χώρες παγκοσμίως που ακόμα αρέσει ο κομμουνισμός αυτό σας φαίνεται παράξενο?

Μπαμ

γινεται να βρηκαν μονο εναν;;;; αυτη η εταιρεια για να λειτουργλησει θελει τουλαχιστον 50 ατομα, αυτους που δουλευαν στην φυλαξη, στην παραγωγη, στην μεταφορα κτλ

Γ

εδω ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ( ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΦΕΣΗ!!!! )ΠΡΕΖΕΜΠΟΡΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ 3 ΤΟΝΟΥΣ ΠΡΕΖΑ ΑΠΟ ΝΟΥΡ...ΤΑ ΑΘΩΑ ΤΣΙΓΑΡΑΚΙΑ ΜΑΣ ΦΤΑΙΞΑΝ..

Ιωάννης Μεταξάς

Πουθενά στο κόσμο. Μόνο σε ένα Διεφθαρμένο Κομμουνιστικό καθεστώς, που οι πολίτες του ζουν με την Τρομοκρατία, Φόβο, Ληστεία των ΈΛΛΗΝΩΝ ,πολιτών.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης