Το ΣτΕ απέρριψε το αίτημα δικηγορικών συλλόγων για «πάγωμα» των POS

Το ΣτΕ απέρριψε το αίτημα δικηγορικών συλλόγων για «πάγωμα» των POS

Η πρόεδρος  του Α΄ θερινού Τμήματος πρώτον, γιατί έχει προσδιοριστεί σε σύντομο  χρόνο η εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης και κατά δεύτερον γιατί η βλάβη την οποία επικαλούνται οι προσφεύγοντες «δεν παρίσταται δυσεπανόρθωτη»

Το ΣτΕ απέρριψε το αίτημα δικηγορικών συλλόγων για «πάγωμα» των POS
Το αίτημα των Δικηγορικών Συλλόγων Σερρών και Δράμας να «παγώσει» άμεσα με προσωρινή διαταγή   η εφαρμογή  των πληρωμών μέσω κάρτας (POS), απορρίφθηκε σήμερα από την  πρόεδρο  του Α΄ θερινού Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.
 
Οι εν λόγω δυο Δικηγορικοί Σύλλογοι, οι πρόεδροι τους και  ακόμη 18 δικηγόροι των πόλεων αυτών, ζητούσαν από Συμβούλιο της Επικρατείας το άμεσο «πάγωμα», αλλά ζητούν και την  αναστολή και την  ακύρωση της επίμαχης  υπουργικής απόφασης. 
          
Η κυρία Σακελλαροπούλου απέρριψε το αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής, κατά πρώτον, γιατί έχει προσδιοριστεί σε σύντομο  χρόνο η εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης και  κατά δεύτερον γιατί η βλάβη την οποία επικαλούνται οι προσφεύγοντες «δεν παρίσταται δυσεπανόρθωτη» σε περίπτωση  που η αίτηση ακύρωσης γίνει δεκτή (ευδοκιμήσει). 
          
Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται ότι αιτήσεις με τις οποίες ζητείται η ακύρωση της ίδιας υπουργικής απόφασης έχουν καταθέσει ακόμη    η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης,  ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ)  και δύο δικηγόροι.

Όλες οι αιτήσεις ακύρωσης κατά την  επίμαχης υπουργικής απόφασης θα συζητηθούν στην  7μελή σύνθεση του Β΄  Τμήματος του ΣτΕ το δεύτερο δεκαήμερο του ερχόμενου Οκτωβρίου, με πρόεδρο την αντιπρόεδρο Μαίρη Σάρπ και  εισηγητή τον Πάρεδρο Ιωάννη Δημητρακόπουλο.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης