Το protothema.gr στη Λέσβο: Οι κάτοικοι της Βρίσας μετρούν τις πληγές τους

Το protothema.gr στη Λέσβο: Οι κάτοικοι της Βρίσας μετρούν τις πληγές τους

Επιστρέφουν δειλά-δειλά στο χωριό μήπως και μπορέσουν να βρουν κάτι από τα νοικοκυριά τους - Μεγάλες οι καταστροφές - Μόνο 80 έμειναν στις σκηνές στο γήπεδο του Πολιχνίτου

Το protothema.gr στη Λέσβο: Οι κάτοικοι της Βρίσας μετρούν τις πληγές τους
Να συνέλθουν και να προσπαθήσουν να δώσουν ξανά στις ζωές τους μια αίσθηση κανονικότητας προσπαθούν οι κάτοικοι της Βρίσας, του χωριού που επλήγη περισσότερο από τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ που συγκλόνισε τη Λέσβο το μεσημέρι της Δευτέρας.

Από το πρωί κάτοικοι του χωριού που έχει ερημώσει μετά την εκκένωσή του λόγω της κατάρρευσης πολλών κτηρίων, επιστρέφουν σε αυτό μήπως και μπορέσουν να πάρουν κάτι από τα νοικοκυριά τους.

Η νύχτα ήταν δύσκολη καθώς από τη μια στιγμή στην άλλη 1.200 άνθρωποι υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και ξαφνικά να γίνουν «μετανάστες» στον ίδιο τους τον τόπο.
Κλείσιμο

Δείτε τους κατοίκους του χωριού να προσπαθούν να μαζέψουν τα συντρίμμια τους










Από αυτούς μόνο 80 μετακινήθηκαν στο γήπεδο του Πολιχνίτου, σε απόσταση περίπου 10χλμ. από το χωριό τους, για να περάσουν το πρώτο πολύ δύσκολο βράδυ μετά τον σεισμό. Περιπου 450 άτομα αποφάσισαν να μείνουν στο χωριό για να φυλάξουν τις περιουσίες τους ενώ οι περισσότεροι είτε φιλοξενήθηκαν σε σπίτια συγγενών είτε διανυκτέρευσαν σε εξοχικές κατοικίες που διατηρούν στα Βατερά.

Ήδη πάνω από την περιοχή που επλήγη πετάνε ένα ελικόπτερο και ένα drone της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας προκειμένου οι αρχές να αποκτήσουν μια πιο σφαιρική εικόνα για το πού έχουν σημειωθεί οι περισσότερες ζημιές τόσο σε κτήρια όσο και σε υποδομές και εκεί να επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους. Στην προσπάθεια αυτή θα λάβουν μέρος 50 μηχανικοί από το υπουργείο Υποδομών που θα συνεργαστούν με τους συναδέλφους τους από την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Μεγάλες είναι οι καταστροφές και στο δημοτικό σχολείο του χωριού το οποίο επισκέφθηκαν το πρωί της Δευτέρας πυροσβέστες προκειμένου να διασφαλίσουν ότι δεν υπάρχει κάποιος εγκλωβισμένος.

























Σύμφωνα με την περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου εκτός από το χωριό Βρίσα, ζημιές «αλλού μικρές και αλλού μεγαλύτερες» έχουν σημειωθεί σε συνολικά 12 χωριά του νησιού.

«Κουνηθήκαμε πολύ από τον σεισμό» λέει στο protothema.gr ο κάτοικος του χωριού Δημήτρης Παπαδόπουλος.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης