Ερευνες για την έκρηξη στον Κορυδαλλό

Ερευνες για την έκρηξη στον Κορυδαλλό

Συμβολικό χτύπημα που ενδεχομένως να ανοίξει νέο κύκλο βομβιστικών επιθέσεων σε προεπιλεγμένους στόχους...

Ερευνες για την έκρηξη στον Κορυδαλλό
Συμβολικό χτύπημα που ενδεχομένως να ανοίξει νέο κύκλο βομβιστικών επιθέσεων σε προεπιλεγμένους στόχους, εκτιμάται από τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ το χθεσινοβραδινό έξω από τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού που είχε ως αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό μιας γυναίκας. Αν και καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη, όλα δείχνουν πως το πιθανότερο σενάριο θέλει ασύλληπτα μέλη της Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς, να χτύπησαν τις φυλακές σε ένδειξη συμπαράστασης για τους συλληφθέντες του Επαναστατικού Αγώνα και της συμμορίας των ληστών με τα μαύρα.

    Αυτό που προβληματίζει τους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής είναι η μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης (περίπου δέκα κιλά) που χρησιμοποιήθηκε με αποτέλεσμα να προκληθούν σημαντικές υλικές ζημιές αλλά και το «μπαμ!» να ακουστεί σχεδόν σε όλη την Αθήνα. «Προκαλεί εντύπωση, το πώς είναι δυνατόν να πλησιάζουν σε απόσταση λίγων μέτρων από τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού αλλά και το αστυνομικό τμήμα και να τοποθετούν τη βόμβα, χωρίς να αντιλαμβάνεται κανείς το παραμικρό» λέει στο Protothema.gr αξιωματικός της Ασφάλειας και προσθέτει «Από καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων ελάχιστα στοιχεία συγκεντρώθηκαν, ενώ το υλικό από τις κάμερες κυκλοφορίας δεν δείχνει να είναι αξιοποιήσιμο».
Στις 21.50 άγνωστος τηλεφώνησε στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" και τον τηλεοπτικό σταθμό "ALTER" και προειδοποίησε για την έκρηξη, δίνοντας περιθώριο περίπου 25-27 λεπτών.
Η περιοχή αποκλείστηκε από την αστυνομία και για αυτό δεν υπήρξαν τραυματισμοί διερχομένων, παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο σημείο του δρόμου είναι πολυσύχναστο.
    Απόλυτα έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην Αντιτρομοκρατική υπήρχαν πληροφορίες και αναλύσεις που έλεγαν ότι είναι πολύ πιθανόν να υπάρξει χτύπημα από ένοπλες ομάδες και μάλιστα εντυπωσιακό. Οι φυλακές Κορυδαλλού ήταν στην κόκκινη λίστα με τους πιθανούς στόχους, παρόλα αυτά όμως την επίθεση δεν πρόλαβαν να την αποτρέψουν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης