Αλλάζει όνομα η οδός Ηλιουπόλεως με παρέμβαση της «ομάδας Φλαμπουράρη»

Αλλάζει όνομα η οδός Ηλιουπόλεως με παρέμβαση της «ομάδας Φλαμπουράρη»

Εδώ και χρόνια οι κάτοικοι αντιμετώπιζαν σοβαρό πρόβλημα, καθώς υπήρχαν δύο δρόμοι με την ίδια ονομασία στην περιοχή

Αλλάζει όνομα η οδός Ηλιουπόλεως με παρέμβαση της «ομάδας Φλαμπουράρη»
Την μετονομασία της οδού Ηλιουπόλεως επιδίωξαν και πέτυχαν οι καταστηματάρχες του δήμου Δάφνης – Υμηττού, καθώς εδώ και χρόνια αντιμετώπιζαν σοβαρό πρόβλημα, ένεκα του γεγονότος ότι υπήρχαν δύο δρόμοι με την ίδια ονομασία στην περιοχή, με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουν οι πελάτες που θα πρέπει να πάνε.

Αρωγός σε αυτή την κίνηση μετονομασίας, στάθηκε μια επιστολή που έστειλε μικροεπιχειρηματίας ηλεκτρικών συσκευών στην πλατφόρμα της Καθημερινότητας του Πολίτη (https://www.kathimerinotita.gov.gr) που πρωτολειτούργησε πριν από περίπου 3 μήνες, έχοντας ως στόχο τη βελτίωση της ζωής των πολιτών κάθε φορά που έρχονται σε επαφή με τις υπηρεσίες της δημόσιας διοίκησης. Όπως ανέφερε ο καταστηματάρχης, έχει την επιχείρησή του στη λεωφόρο ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ, στο δήμο Δάφνης – Υμηττού. «Εκτός από το φυσικό μας κατάστημα, σημειώνει στο κείμενο που έστειλε προς την ομάδα της Καθημερινότητας, υπάρχει και διαδικτυακό το οποίο επισκέπτονται υποψήφιοι πελάτες από παντού για να ενημερωθούν σχετικά με τα προϊόντα μας. Έχουμε όμως μόνιμο πρόβλημα με την ονομασία της οδού διότι, πιο κάτω από εμάς είναι η οδός ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ που ανήκε στον τέως δήμο Δάφνης, και νυν δήμο Δάφνης - Υμηττού (άρα στον ίδιο δήμο) και η πλειοψηφία των πελατών πηγαίνει εκεί για να μας βρει διότι είναι πιο γνωστή και κεντρική, με αποτέλεσμα ο κόσμος να ταλαιπωρείται και αρκετοί να φεύγουν».

Και συνεχίζει: «Πριν από 6 χρόνια πήρα υπογραφές από όλους τους επαγγελματίες της οδού μου για να αλλάξει η ονομασία της οδού ή έστω η αρίθμηση, αφού η οδός μου καταλήγει στην οδό Ηλιουπόλεως και μας χωρίζουν οι εγκαταστάσεις των ΤΕΦΑΑ (Γυμναστική Ακαδημία). Με τις υπογραφές πήρα έγκριση από το Τοπικό Συμβούλιο του Δήμου και εν συνεχεία από το Δημοτικό συμβούλιο. Ο δήμαρχος μας είχε πει ότι αφού εγκρίθηκε θα ικανοποιηθεί το αίτημα μας εντός μηνός, όμως περιμένουμε 6 χρόνια και ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα.

Κλείσιμο
Οι υπάλληλοι της πλατφόρμας επικοινώνησαν με τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Ηλιουπόλεως, όπου κατόπιν συναινέσεως του δημάρχου, απάντησε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αθανάσιος Καράμπαμπας πως έχει εγκριθεί η μετονομασία της παλαιάς Λ. Ηλιουπόλεως της Δ.Κ. Υμηττού, σε Ηλιουπόλεως του Δήμου Δάφνης – Υμηττού, προσθέτοντας ότι στον προϋπολογισμό του δήμου, «εντάχθηκε η προμήθεια των πινακίδων σήμανσης των διαφόρων οδών και έχει ήδη ξεκινήσει η προμήθειά τους. Ταυτόχρονα με την παραγγελία και τοποθέτηση των εν λόγω πινακίδων, θα σταλεί ταχυδρομικώς σε όλους τους ενδιαφερόμενους κατοίκους η συγκεκριμένη απόφαση, με την ενημέρωση για την αλλαγή και της αρίθμησης, σε συνέχεια της οδού Ηλιουπόλεως της Δ.Κ. Δάφνης. Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της όλης διαδικασίας εκτιμάται σε τέσσερις μήνες».  




 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης