Το Ίδρυμα Νιάρχος δώρισε στο ΕΚΑΒ 143 ασθενοφόρα

Το Ίδρυμα Νιάρχος δώρισε στο ΕΚΑΒ 143 ασθενοφόρα

Το Ίδρυμα αναλαμβάνει επίσης τη συντήρηση των νέων ασθενοφόρων για 8 χρόνια και την ψηφιακή αναβάθμιση του επιχειρησιακού κέντρου του ΕΚΑΒ - 14 εκατομμύρια ευρώ το συνολικό ύψος της προσφοράς

Νέα δωρεά στον πολύπαθο χώρο της υγείας ανακοίνωσε την Πέμπτη το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Πρόκειται για μια δωρεά στοχευμένη στην κάλυψη των τεράστιων αναγκών της επείγουσας εξωνοσοκομειακής φροντίδας, αυτής που παρέχεται στη χώρα μας μέσω του ΕΚΑΒ, μια δωρεά πιο αναγκαία από ποτέ όπως δυστυχώς μαρτυρούν τα πρόσφατα μοιραία περιστατικά της Χαλκιδικής και της Μαγνησίας όπου τρεις άνθρωποι κατέληξαν τον τελευταίο μήνα λόγω έλλειψης ασθενοφόρου.

Η δωρεά, ύψους 14 εκατ. ευρώ, καλύπτει την προμήθεια 143 υπερσύγχρονων ασθενοφόρων οχημάτων και την πλήρη συντήρησή τους για 8 χρόνια καθώς και την ψηφιακή αναβάθμιση του επιχειρησιακού κέντρου.

Αναλυτικά, και όπως ανακοίνωσε  ο πρόεδρος του ΙΣΝ, κ. Ανδρέας Δρακόπουλος, η δωρεά αφορά στην προμήθεια 65 συμβατικών ασθενοφόρων, 22 κινητών ιατρικών μονάδων, 6 εκ των οποίων καλύπτουν, με εξειδικευμένο εξοπλισμό για νεογνά, ανάγκες αεροδιακομιδών, 26 ασθενοφόρων 4Χ4 καθώς και 30 οχημάτων μικρού όγκου.

«Η πρόσβαση προς ασφαλείς υπηρεσίες υγείας για όλους αποτελεί βασικό κοινωνικό αγαθό και στο βαθμό των δυνατοτήτων μας προσπαθούμε στο ΙΣΝ να συμβάλλουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Με τη νέα δωρεά για την προμήθεια και συντήρηση 143 υπερσύγχρονων ασθενοφόρων οχημάτων επιθυμούμε να υποστηρίξουμε το αναγκαίο έργο που επιτελεί το ΕΚΑΒ και να συμβάλλουμε στην αναβάθμιση της παροχής των σημαντικών υπηρεσιών υγείας που προσφέρει» δήλωσε με την ευκαιρία της νέας δωρεάς, ο πρόεδρος του ΙΣΝ, κ. Δρακόπουλος.

Από πλευράς της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, στην εκδήλωση του ΙΣΝ παρέστη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ. Παύλος Πολάκης, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την δωρεά, όπως και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, κ. Κώστας Καρκατσιανόπουλος.

«Θεωρούμε ότι η δωρεά των 143 οχημάτων προστιθέμενη στα 90 ασθενοφόρα που πήραμε πέρυσι και στα 58 που προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε μέσω Περιφέρειας, θα αναβαθμίσει σημαντικά τον στόλο του ΕΚΑΒ» είπε ο κ. Πολάκης, αφήνοντας κατά την πάγια τακτική του αιχμές και υπονοούμενα για τη διαδικασία της ανανέωσης του στόλου του ΕΚΑΒ τα προηγούμενα χρόνια και μέχρι της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Το ΙΣΝ διοργάνωσε διαδικασία προσφορών, σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ, το οποίο και έθεσε τις προδιαγραφές των οχημάτων που θα καλύψουν τις υπάρχουσες ανάγκες του στόλου του. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 5 εταιρείες. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΙΣΝ, τα πρώτα οχήματα θα παραδοθούν τον Σεπτέμβριο στο ΕΚΑΒ και η παράδοσή τους θα ολοκληρωθεί σταδιακά μέχρι το τέλος του έτους.

Τα νέα οχήματα εκσυγχρονίζουν το 22% του συνολικού στόλου του ΕΚΑΒ (650 οχήματα) και στο σύνολό τους θα αντικαταστήσουν παλαιότερης τεχνολογίας οχήματα. Τα οχήματα θα διατεθούν στις περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Ηπείρου, Στερεάς Ελλάδας, Ιονίων Νήσων, Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου καθώς και της Κρήτης.

Ψηφιακή αναβάθμιση του Κέντρου

Επιπλέον, μέσω της δωρεάς, το Ίδρυμα θα υποστηρίξει και την ψηφιακή αναβάθμιση του επιχειρησιακού κέντρου της Αττικής το οποίο δέχεται ετησίως άνω των 1, 7 εκατ. κλήσεων (στοιχεία ΕΚΑΒ 2016). Το επιχειρησιακό κέντρο αποτελείται από την εφαρμογή ηλεκτρονικής διαχείρισης των περιστατικών και την εφαρμογή της τηλεματικής παρακολούθησης ασθενοφόρων. Η αναβάθμιση περιλαμβάνει την ηλεκτρονική διαχείριση των περιστατικών και την εφαρμογή τηλεματικής παρακολούθησης των 200 ασθενοφόρων οχημάτων, που δρουν στην περιφέρεια Αττικής, παρέχοντας με αυτόν τον τρόπο, τη δυνατότητα βελτίωσης του χρόνου ανταπόκρισης κατά 25%. Επιπλέον η δωρεά θα υποστηρίξει την επέκταση του υφιστάμενου συστήματος του κέντρου της Θεσσαλονίκης στο επιχειρησιακό κέντρο της Αττικής.

Η νέα δωρεά προς το ΕΚΑΒ είναι συνέχεια δωρεάς που πραγματοποιήθηκε το 2014 προς το Κέντρο για τη διάθεση πέντε υπερσύγχρονων ασθενοφόρων και τριών μικρών οχημάτων ταχείας πρόσβασης από το ΙΣΝ σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση. Από την έναρξη της λειτουργίας του, το 1996, έως σήμερα, το ΙΣΝ έχει διαθέσει συνολικά 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ μέσω 3.801 δωρεών σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, σε 112 κράτη ανά τον κόσμο.

ΣΧΟΛΙΑ (101)

bravo bravo

polla eyxaristo

Να τα γυρίσουν πίσω...

Δεν θα ανεχθούμε την ύπουλη άλωση του κράτους από καπιταλιστικά συμφέροντα με δήθεν αγαθές δωρεές που στην πραγματικότητα δεν ξεπλένουν τα εγκλήματα του νεο-φιλελευθερισμού στη χώρα μας και οδηγούν σε φορολογικές απαλλαγές. Θα αντέξουμε και χωρίς ασθενοφόρα. Με οδηγό τον Πολάκη και τον Κουρουμπλή και εμπνευστή τον Αλέξη.

Αγύριγο κεφάλι

Πάψε ΔΟΥΛΟ-ΠΡΕΠΗ ΦΑΣΙΣΤΑ, όταν ΔΕΝ ...ξέρεις!..

Το σώσατε στο τέλος

Πάντως, όταν το διάβασα στην αρχή, νόμισα πως μιλούσατε σοβαρά. Το Ίδρυμα Νιάρχος είναι ο μεγαλύτερος σύγχρονος ευεργέτης του Έθνους.

Τάκης

Συγχαρητήρια στο Ίδρυμα και φυσικά στην οικογένεια Σταύρου Νιάρχου. Μακάρι και άλλοι ευκατάστατοι Έλληνες να μιμηθούν το παράδειγμα του, ο τόπος το έχει ανάγκη...!

Τ.Τ.

Οδηγούς και τραυματιοφορείς ; Θα τους πάρει ο Πολάκης ;

Νασαι καλά Σταύρο

Σε ευχαριστούμε Σταύρο Νιάρχο .

Γιάννης Γ

@ Νασαι καλά Σταύρο 21/04/2017 06:54 .......... Βρε εσυ μεγάλε, ο Σταυρος Νιάρχος εχει εγκαταλείψει τον μάταιο τούτο κόσμο εδώ και κοντά 20 χρόνια και αναπαύεται σε κάποιο κοιμητήριο στην Ελβετία........ Τα παιδιά του να ευχαριστείς που παρόλο μεγάλωσαν και ζουν στην Ελβετία αποδείχτικαν ποιο Ελληνες από πολλούς Ελληνες του Ελλαδικού χώρου, επίσης και τους διαχειριστές του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Α300

ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΙΔΙΟΤΕΣ. ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΟΤΕΣ ΑΥΤΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΑ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙΜΑΣ; ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΕΓΩΜΑΣ. ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ

S.K.

Το σωστό ερώτημα είναι αυτό εδώ: (Rogue One21/04/201701:11) Οδηγοί υπάρχουν? Και για να το συμπληρώσω εγώ: "Εάν ναι, πόσοι υπάρχουν? Και μέχρι τώρα ποιά ακριβώς δουλειά έκαναν χωρίς τα βασικά τους εργαλεία που είναι τα ασθενοφόρα? Εκτός των οδηγών, διασώστες υπάρχουν για να στελεχώσουν τα νέα ασθενοφόρα? Πόσοι? Μέχρι τώρα ποιά ακριβώς δουλειά έκαναν?"

iordanis x

Που είναι ρε παιδιά ο ΛΟΥΛΗς να μας πει γιατί αυτό το κράτος δεν έχει αυτά τα 14.οοο.οοο ευρώ για το ΕΚΑΒ αλλά έχει πάνω από 50.οοο.οοο για προσλήψεις κολλητών στα υπουργεία ????? . Όσο για τον Πολακη αυτός είδε φως και μπήκε ... Φταίει το Ίδρυμα που τον Κάλεσε στην εκδήλωση και θα τους έλεγα μια και τα λεφτά είναι βγαλμένα από την τσέπη τους να μην καλούν ΠΟΤΕ πολιτικά σκουπίδια στα εγκαίνια παρά μόνο απλούς Ελληνες μια και η τιμωρία ενός πολιτικού σκουπιδιού είναι να ΤΟΥ ΚΟΨΕΙς την προβολή από τα γυαλί.... Ένα μεγάλο μπράβο στο Ίδρυμα που μας γλύτωσε από τουλάχιστον 40-50.οοο.οοο ΑΝ θα γίνονταν αυτό μέσω κρατικού ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ- προμηθειών ... και τους κάνει και πλάκα με το 8χρονο σέρβις μια και δεν θα έχουν να παίρνουν ΜΙΖΑΝνννννν

Γιάννης Γ

@iordanis x21/04/2017 02:25 ..........Ιορδάνη μου εάν διάβαζες το χθεσινό εδώ σχόλιό μου θα σου ειχαν λυθεί οι απορίες σου. Εκτός αν τα ερωτήματά σου ειχαν σκοπό μόνο να βγάλεις το πολιτικό σου μίσος για καποιους....... Σου το ξαναβάζω μπας και μπορέσεις να καταλάβεις κάποια πράγματα το πως έχουν ....//... Γιατί αργεί. γιατί δεν μπορεί να αγοράσει ασθενοφόρα, γιατί το ένα γιατί το άλλο το κράτος γράφουν οι περισσότεροι εδώ. ......... Μιας και εσείς που τα γράφετε αυτά είστε "Άγρια μεσάνυχτα και η φύσις όλη ησυχάζει" . Απλά είστε βαθιά νυχτωμένοι ή η κομματική τύφλα δεν σας αφήνει να δείτε δυο σπιθαμές παραπέρα στα της Ελληνικής πραγματικότητας στο θέμα των προμηθειών. ....... Πέντε ολάκερα χρόνια τουλάχιστον ταλανίζει αυτό το θέμα το υπουργεία υγείας των ασθενοφόρων . Και ένα σωρό υπουργούς υγείας όχι μόνο της τωρινής κυβέρνησης. .... Όταν πριν πέντε περίπου χρόνια ξεκίνησε το Project της αντικατάστασης των ασθενοφόρων του EKAB έγινε χαμός το ποια εισαγωγική εταιρεία αυτοκινήτων θα αναλάβει αυτό το έργο. Αλληλοσπαραγμός, χτυπήματα κάτω από την μέση, των εισαγωγέων. Οι γνωστές εταιρείες φώναζαν ότι τα δικά τους αυτοκίνητα είναι τα καλύτερα , τα καταλληλότερα, και σε καλές τιμές, καλύτερο σέρβις, ανταλλακτικά και άλλα μπλα μπλα. ...... Και δώστου προσφυγές στο Συμβούλιο της επικρατείας την πρώτη φορά προς το υπουργείο για μεροληπτική υποστήριξη προς την Σιτροέν που ηταν να αναλάβει να εφοδιάσει το ΕΚΑΒ με τα νέα ασθενοφόρα. ..... Τρεις φορές ακυρώθηκε σε αυτά τα πέντε χρόνια ο διαγωνισμός προμήθειας των ασθενοφόρων. Χώρια και τι κατηγορίες εκτοξευόταν από τους χαμένους του παιχνιδιού για μίζες , για το ένα για το άλλο. .... Και έτσι λοιπόν χάθηκαν και τα λεφτά του ΕΣΠΑ που θα ήταν ποσοστό συμμετοχής στην κρατική δαπάνη της αγοράς τους. ...... Έπρεπε να βρεθεί ο από μηχανής Θεός . Αυτός της απ ευθείας δωρεάς αυτών από το Ίδρυμα ΣΝ. .... Και θα παραδώσει το ίδρυμα αυτά τα ασθενοφόρα αυτά που θέλει να πάρει το ΕΚΑΒ χωρίς να βάλει μία το κράτος. Και οι ανταγωνιστές δεν θα μπορούν να επικαλεστούν δικαιολογίες και να καθυστερούν και άλλο την ανανέωση του στόλου. ......... Κάποια τέτοια ίδια ξεφτίλα έγινε με τα ελικόπτερα του λιμενικού της Έρευνας και διάσωσης με τις ανταγωνίστριες εταιρείες, και χάθηκαν και εκεί τα λεφτά του ΕΣΠΑ

Someone

R-E-S-P-E-C-T

Λαμπρινή

Μπράβο στους Νιάρχους. Υποκαθιστούν το τελειωμένο κράτος.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4857995__1_

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ζήτησε να ασφαλιστεί η περιοχή στο λιμάνι του Πειραιά όπου κατέρρευσε από τον σεισμό μέρος του ταινιοδιάδρομου, για να μην κινδυνεύσει ανθρώπινη ζωή