Οι γονείς του συνοδηγού της Πόρσε ψάχνουν τον υπεύθυνο της τραγωδίας

Σχεδόν δύο μήνες μετά το τρομακτικότερο τροχαίο οι νομικοί και ειδικοί θα ερευνήσουν όλες τις παραμέτρους που προκάλεσαν τον θάνατό του

Αποφασισμένοι να ψάξουν την αλήθεια προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες στους υπεύθυνους του φονικού τροχαίου με την Porsche είναι οι γονείς του 24χρονου συνοδηγού Ανδρέα Γεωργακόπουλου. Ετσι, διόρισαν πραγματογνώμονα και ανέθεσαν σε δικηγόρο τον χειρισμό της υπόθεσης «ξεσκονίζοντας» κάθε πτυχή που συνετέλεσε στο τραγικό δυστύχημα, από την κατάσταση του οδοστρώματος μέχρι το σημείο και τον τρόπο κατασκευής των αποχωρητηρίων, αλλά φυσικά και την κατάσταση του μαύρου supercar και τα πιθανά λάθη του νεαρού οδηγού. 

Παράλληλα, σχεδόν δύο μήνες μετά το τροχαίο δυστύχημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο, η Τροχαία συνεχίζει τις έρευνες. Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός των επόμενων ημερών οι δύο πραγματογνώμονες που όρισε η Εισαγγελία Θήβας ολοκληρώνουν το πόρισμα και αναμένεται να το διαβιβάσουν στους αξιωματικούς που χειρίζονται την υπόθεση και συντάσσουν τη δικογραφία. Παράλληλα, προκειμένου να κλείσουν τον πρώτο κύκλο των ερευνών χρειάζονται τις απαντήσεις που έχουν ζητήσει από την κατασκευάστρια εταιρεία στη Γερμανία για την κατάσταση του αυτοκινήτου που οδηγούσε ο μοιραίος οδηγός του αυτοκινήτου Γιώργος Βακάκης. Οι πληροφορίες λένε ότι η Porsche 911 Turbo S εισήχθη μεταχειρισμένη στην Ελλάδα από τη Γερμανία χωρίς να μεσολαβήσει η αντιπροσωπία, δηλαδή, όπως λένε στη γλώσσα της πιάτσας, με παραεισαγωγή. Ετσι, η Τροχαία περιμένει διευκρινίσεις από τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία για το ποια είναι τα συνεργεία που συντηρούσαν το αυτοκίνητο, αν τα ανταλλακτικά ήταν αυθεντικά και αν τα σέρβις γίνονταν σύμφωνα με τις προδιαγραφές της κατασκευάστριας εταιρείας. 

Αμέσως μετά αναμένεται να κληθεί για κατάθεση ο Απόστολος Βακάκης, ιδιοκτήτης της μοιραίας Porsche και πατέρας του νεαρού οδηγού, και να δώσει πολύτιμα στοιχεία για το πολυτελές όχημα και τη συντήρησή του. Οπως λένε οι αξιωματικοί, θέλουν να αντιπαραβάλουν τα στοιχεία της αυτοκινητοβιομηχανίας από τη Γερμανία με το βιβλίο σέρβις του οχήματος, αλλά και όσα θα υποστηρίξει ο Mr Jumbo στην κατάθεσή του. 

Τέλος, στην Τροχαία έφτασαν και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που έδειξαν ότι τόσο ο 24χρονος οδηγός όσο και ο συνοδηγός ήταν «καθαροί». Δηλαδή, δεν είχαν καταναλώσει αλκοόλ, δεν είχαν κάνει χρήση ναρκωτικών και δεν είχαν πάρει κάποιο φαρμακευτικό σκεύασμα. 

Δικαστικά 

Οταν στις 26 Φεβρουαρίου η μαύρη Porsche του γιου του Mr Jumbo εισέβαλε ανεξέλεγκτη στο πάρκινγκ της εθνικής οδού και καρφώθηκε στο Honda Civic της οικογένειας Πατμάνογλου προκαλώντας τον θάνατο τεσσάρων ατόμων, ανάμεσά τους και ένα τρίχρονο αγοράκι, οι αξιωματικοί της Τροχαίας γνώριζαν ότι η υπόθεση θα τραβήξει σε χρόνο και το αποτέλεσμα θα κριθεί στις δικαστικές αίθουσες. Αλλωστε, όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, οι οικογένειες των θυμάτων προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη για να αναζητήσουν τους υπεύθυνους, ενώ οι αποζημιώσεις των ασφαλιστικών εταιρειών είναι μεγάλες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, εμπλέκονται τρεις οικογένειες, αυτή του 24χρονου οδηγού Γιώργου Βακάκη, του συνοδηγού και φίλου του Ανδρέα Γεωργακόπουλου και του άτυχου Υπάτιου Πατμάνογλου, ο οποίος είδε μέσα σε δευτερόλεπτα τη γυναίκα του και το παιδί του να χάνονται μέσα σε πυκνές φλόγες και καπνούς. 

Αφού πέρασαν οι πρώτες δύσκολες εβδομάδες, όπως λένε οι πληροφορίες από την Αστυνομία, η κάθε πλευρά όρισε ειδικούς και νομικούς για να χειριστούν την υπόθεση. Η οικογένεια Γεωργακόπουλου, όπως όλα δείχνουν, δεν θα αφήσει τίποτα στην τύχη και χωρίς να πέσει άπλετο φως στην ιστορία που κόστισε τη ζωή του  παιδιού της. Πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας, χωρίς να προκαλεί, διόρισε πραγματογνώμονα τον Επαμεινώνδα Μπούρα, έναν έμπειρο τεχνικό σύμβουλο που έχει χειριστεί μεγάλες υποθέσεις και, μεταξύ άλλων, συνέταξε για λογαριασμό της Τροχαίας Ελληνικού το πόρισμα για το τροχαίο του γνωστού τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη. 

Ο ίδιος δεν έχει δει μέχρι στιγμής τη μοιραία Porsche, καθώς περιμένει πρώτα την ολοκλήρωση των ερευνών από τους πραγματογνώμονες της Τροχαίας, αλλά και τα βίντεο από τις κάμερες της Νέας Οδού. Παράλληλα ανέθεσε σε δικηγόρο, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι και συγγενής της οικογένειας, να κινήσει όλες τις προβλεπόμενες δικαστικές διαδικασίες. Πληροφορίες λένε ότι θα ερευνηθούν όλες οι παράμετροι που οδήγησαν στον θάνατο το παιδί τους. Από την κατάσταση του οδοστρώματος στο συγκεκριμένο σημείο, την κατασκευή του πάρκινγκ και των αποχωρητηρίων μέχρι φυσικά τις ευθύνες του μοιραίου οδηγού και την κατάσταση που βρισκόταν το συγκεκριμένο όχημα. Οι ίδιες πηγές λένε ότι θα κινηθούν νομικά απέναντι σε όποιους προκύψουν ευθύνες. 

Πραγματογνώμονες και δικηγόρους έχει ορίσει και η οικογένεια Βακάκη προκειμένου να δουν τι τελικά έφταιξε και ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, ενώ αδιευκρίνιστη παραμένει μέχρι στιγμής η στάση της τρίτης πλευράς, αυτής του Υπάτιου Πατμάνογλου, που κρατάει κλειστά τα χαρτιά του. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πηγές από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται ότι αιτία του τροχαίου ήταν το σκάσιμο του πίσω δεξιού ελαστικού, το οποίο άρχισε να χάνει αέρα ένα χιλιόμετρο πριν από το σημείο εκτροπής, όμως οι αξιωματικοί της Τροχαίας δεν είναι ακόμα σε θέση να πουν με βεβαιότητα γιατί το λάστιχο στο 82,4ο χιλιόμετρο άρχισε να ξεφουσκώνει. Πρόκειται για υπερθέρμανση λόγω της παλαιότητας ή για κάποιο αντικείμενο που βρέθηκε στον δρόμο; Μια απάντηση που θα δώσουν οι δύο πραγματογνώμονες που έχουν διοριστεί για να ερευνήσουν το αυτοκίνητο, οι δύο στους οποίους έχει ανατεθεί να ερευνήσουν τον αυτοκινητόδρομο, αλλά και οι τεχνικοί σύμβουλοι των οικογενειών.

 Από τη μέχρι στιγμής εξέταση του οπτικού υλικού προκύπτει σε γενικές γραμμές ότι για 13 λεπτά οι 19 κάμερες της Νέας Οδού κατέγραφαν με απίστευτη ευκρίνεια τον αλλόκοτο αγώνα δρόμου, κάποιες στιγμές σε συνθήκες ψιλόβροχου, ενός αυτοκινήτου να προσπερνά από δεξιά και αριστερά προπορευόμενα οχήματα, να μπαίνει αδικαιολόγητα στη δεξιά λωρίδα έκτακτης ανάγκης, να αναπτύσσει ταχύτητες που σε κάποια σημεία άγγιζαν τα 280 χιλιόμετρα την ώρα και να καταγράφει μέση ωριαία ταχύτητα σχεδόν 190 χιλιομέτρων την ώρα. Μια κόντρα με τον θάνατο για ένα αυτοκίνητο που φορούσε δεκαετίας και πλέον χειμερινά λάστιχα χαμηλού κόστους... Τελικά, όπως αποτυπώθηκε στην κάμερα που υπάρχει στο 83,6ο χιλιόμετρο, ακριβώς στο φονικό σημείο, και σε μια δεύτερη που βρίσκεται στο 82,2ο, δηλαδή ενάμισι χιλιόμετρο πιο πίσω, η υψηλή ταχύτητα και ένα κλαταρισμένο λάστιχο ευθύνονται για το τρομακτικότερο τροχαίο των τελευταίων δεκαετιών. Κάπου 150-200 μέτρα πριν από την είσοδο του πάρκινγκ το πίσω δεξί λάστιχο της μαύρης Porsche κλατάρει, τα απομεινάρια από το καουτσούκ σπάνε τον προφυλακτήρα, το σπορ όχημα στρίβει δεξιά και πλαγιολισθαίνοντας μπαίνει με τρομακτική ταχύτητα στο πάρκινγκ και καρφώνεται στο αυτοκίνητο της οικογένειας Πατμάνογλου. Χρειάστηκαν 84 δέκατα του δευτερολέπτου από τη στιγμή που η Porsche εισήλθε στο πάρκινγκ με ταχύτητα 257 χιλιομέτρων την ώρα για να πέσει πάνω στο σταθμευμένο Civic και να προκαλέσει τον θάνατο τεσσάρων ατόμων.

Τι λένε οι καταθέσεις

Από τα τέλη Μαρτίου ξεκίνησαν οι κλήσεις προκειμένου να καταθέσουν οι μάρτυρες. Ετσι, από τα γραφεία της Τροχαίας πέρασαν οι γονείς του συνοδηγού της Porsche Ανδρέα Γεωργακόπουλου, οι οποίοι κατέθεσαν όσα γνώριζαν και έδειξαν διατεθειμένοι να ψάξουν δικαστικά να βρουν ποιος ευθύνεται για τον θάνατο του παιδιού τους. Παράλληλα, οι αξιωματικοί της Τροχαίας επικοινώνησαν με τον Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή Σίλβα Κλέιτον, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο. Αφού έκαναν μια πρώτη κουβέντα μαζί του, τον ενημέρωσαν σχετικά με το πότε πρέπει να καταθέσει ως μάρτυρας στην υπόθεση, καθώς ο Βραζιλιάνος παίκτης ήταν ο άνθρωπος που πέρασε οκτώ λεπτά μετά το φονικό τροχαίο από το σημείο, σταμάτησε και συνομίλησε με τον Υπάτιο Πατμάνογλου. 

Οι έρευνες της Τροχαίας προχωρούν με γοργούς ρυθμούς, όμως είναι βέβαιο ότι θα περάσουν μήνες μέχρι να ολοκληρωθεί η δικογραφία και να διαβιβαστεί στον εισαγγελέα για να πάρει η υπόθεση τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Μάλιστα λόγω της σοβαρότητας αλλά και της δημοσιότητας που έχει πάρει η υπόθεση, απασχολεί τα υψηλά κλιμάκια της Αστυνομίας που ζητούν καθημερινά ενημέρωση για το πού βρίσκονται οι έρευνες. Αποτέλεσμα, να ερευνάται κάθε πτυχή της σε βάθος. 

Από την Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων Βοιωτίας, μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου ερευνών που έχει να κάνει με το αυτοκίνητο της οικογένειας Βακάκη, αναμένεται να κληθούν για κατάθεση όλοι όσοι έχουν οποιαδήποτε εμπλοκή με το δυστύχημα: από τους ανθρώπους που συντηρούσαν την Porsche μέχρι τους πυροσβέστες και τους αστυνομικούς που έφτασαν στο σημείο. Και φυσικά οι υπάλληλοι της Νέας Οδού, οι οποίοι έβλεπαν από 19 κάμερες το αυτοκίνητο να διαγράφει μια αλλόκοτη πορεία που μοιραία οδήγησε στον θάνατο τέσσερις ανθρώπους, αλλά δεν σήκωσαν το τηλέφωνο να ενημερώσουν την Τροχαία, όπως είθισται να γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Δείτε βίντεο: Οι γονείς του συνοδηγού της Porsche ψάχνουν τον υπεύθυνο της τραγωδίας


ΣΧΟΛΙΑ (78)

Φοιτητάκος νομικής

Έφταιγε ο οδηγός της πόρσε ο οποίος είναι νεκρός. Ευκολάκι. Τέλος

θειτσα

Δικαιολογημένες αντιδράσεις. Οι νεκροί όμως δε γυρίζουν πίσω.Τελος. Ψάχνουν να βρουν τι έφταιξε.Λες και δε ξέρουμε. Όλο το χρυσάφι του κόσμου να έδιναν,τίποτε δεν απαλύνει το πόνο του γονιού,που έχασε το βλαστάρι του,είτε αυτό ήταν τριών, ή είκοσι τριών, χρόνων! Τίποτε.

ΚΙ ΑΠΟ ΤΥ ΜΥΓΑ ΞΥΓΚΙ

Αν έχεις 10ετιας λάστιχα στη Porsche που οδηγάς εσύ και στο παιδί σου, τότε στα προϊόντα που πουλάς στο μαγαζί σου για τα ΆΛΛΑ παιδιά τι θα είναι άραγε????????????????????????????????????????????????????

Αν πήραν το πραγματογνώμονα

Του παντελίδη τότε θα φταίει πάλι η μίνα...

Είσαι θεος

Κλαίω!!!

Ψαγμένος

Κοιτάξτε να αποζημιώσετε τους συγγενείς τις άτυχης γυναίκας και του παιδιού κι αφήστε τα κόλπα, άιντε που μου κάνατε και μπάρμπεκιου στο Μπουρνάζι.

KOSTAS

Διαφορά ερασιτέχνη οδηγού με οδηγό αγώνων. Ο πρώτος τρέχει στο δρόμο λόγω πλήρους άγνοιας των συνεπειών, ο δεύτερος δεν τρέχει λόγω γνώσης των συνεπειών. Το αποτέλεσμα σοκάρει. Σε όλα τα σχολεία εκπαίδευση, αυστηρότατες ποινές για ταχύτητα και αλκοόλ, υποχρεωτική παρακολούθηση στα μαθήματα οδήγησης βίντεο τροχαίων ατυχημάτων, ενημέρωση μέσω ΤV με σοκαριστικες εικόνες τροχαίων ατυχημάτων μετά τις 12μμ και άλλα. Και πάνω απ' όλα χαρτί ψυχιάτρου που δε θα τα παίρνει για να βγάλεις δίπλωμα όπως χρειάζεται και για άδεια οπλοφορίας με επανάληψη εξέτασης κάθε 2 χρόνια το πολύ. Και άλλα πολλά.... αλλά καταναλωτική κοινωνία, το πιο αναλώσιμο συστατικό της η ανθρώπινη ζωή.

Leon from Kekistan

Οι γονείς του συνοδηγού είναι κλασσικοί σκυλέλληνες με μυαλό κότας.

tasos

βρομας αληταρα!!!!!!!!

Citizen

Δεν είναι παράνομο να εισάγει κάποιος αυτοκίνητο απο το εξωτερικο,μάλιστα το συγκεκριμένο Πόρσε απο την Γερμανία είχε εισαχθεί δεν το χαν εισάγει απ την Ουγκάντα. Ευθύνη για το ατύχημα είχε 100% ο οδηγός που ετρεχε με 300χλμ χωρίς να υπολογίζει τίποτα και κανέναν. Οτι κ να πει ο πραγματογνωμονας είναι τρίχες κατσαρες του στυλ να χαμε να λέγαμε να χαμε να πούμε

ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΤΟΥΑΛΕΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ

Τι σας φταιει η τουαλετα μου ρε? Θηριο την εφτιαξα. Αυτο δεν ειναι τουαλετα. Το Φορτ Νοξ ειναι... Γραμμη Μαζινο... Σινικο Τειχος. Το απολυτο φρουριο. Παρατηρηστε τα μπετα οπως ειναι σημερα. Ουτε γρατζουνια. Δεν καταλαβε τιποτα η τουαλετα...Και νταλικα να πεσει πανω θα γινει αλοιφη. Προς πληροφορηση σας η συγκεκριμενη κατασκευη χρησιμευει και για πυρηνικο καταφυγιο. Σε περιπτωση πυρηνικου πολεμου λογω διενεξης Β. Κορεας και ΗΠΑ, θα σας σωσουν μονο οι τουαλετες μου. Αν η τουαλετα μου δεν ηταν φτιαγμενη με υπερενισχυμενο σκυροδεμα οπως την εφτιαξα, τωρα θα θρηνουσαμε και τον Υπατιο. Θα τον ειχαν φαει λαχανο κι αυτον την ωρα που εκανε το χοντρο του... Λιγα λογια για την τουαλετα μου σας παρακαλω. Παραγγελιες στο τηλεφωνο: 12345678910.

panayiotis

Θα έπρεπε να σου είχαν αναθέσει την κατασκευή των δρόμων γιατί τους έχουν κάνει σκατά

Βακακης

Βακακης πατερας και γιος ειθυνονται. Ο πρωτος διοτι εδωσε ενα αναξιοπιστο βολιδα οχημα στο παιδι του με ακαταλληλα λαστιχα, ο μακαριστης πια δευτερος διοτι οδηγουσε ως τρελκος και ανευθυνα διακινδυνεσε και πηρε τις ζωες τοσων αθωων. Δυστυχως τοσο απλα ειναι τα πραγματα. Ειναι να μην γινει το κακο, μετα οτι και να ψαχνουν και να λενε ειναι παραταση του πονου.

Γιάννης Δελφοί

Έχεις δίκιο φίλε.

ΒΑΓ

ΕΧΩ ΒΑΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΟΤΙ ΦΤΑΙΕΙ ΕΝΑΣ ΚΑΝΤΙΝΙΕΡΗΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΝΕΡΟ ΣΤΟΝ ΥΠΑΤΙΟ !! ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΑΛΛΕΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΒΡΙΣΚΕ Η ΠΟΡΣΕ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ ΤΟΥ ΑΡΑ ΘΑ ΞΑΝΑΕΒΡΙΣΚΕ Ο ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΝ ΕΛΕΓΟ ΚΑΙ ΘΑ ΞΑΝΕΜΠΑΙΝΕ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ !!! ΕΠΙΣΗΣ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΣΤΙΣ ΤΟΥΑΛΛΕΤΕΣ !! ΑΝ ΗΤΑΝ ΒΑΜΜΕΝΕΣ ΜΠΛΕ ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΘΑ ΤΙΣ ΕΒΛΕΠΑΝ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΕΦΤΑΝ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ !!! ( ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ Μ@λ@κ@@ς ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ !!! ΚΡΙΜΑ ΣΤΗ ΜΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ !!! Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ !! ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΕΝΑΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΤΟΝ mr JUMBO ??? )

Μητσος

Η πιτσιρικάς είσαι ή απλά βλάκας.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

oxto-tourkoi

Η Ολομέλεια του ΣτΕ άνοιξε χτες τον δρόμο για να λάβουν και οι «οκτώ» τα αναγκαία ταξιδιωτικά έγγραφα ώστε να μεταβούν σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα - Μέχρι την εκπνοή του Μαΐου, και οι υπόλοιποι Τούρκοι θα αφεθούν ελεύθεροι

laiko-pathologos

Η γιατρός του Λαϊκού νοσοκομείου, που είχε δηλωθεί από τη μητέρα της ως εξαφανισμένη, πιστεύεται ότι «λούφαζε» σπίτι της μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου - Θα οδηγηθεί σήμερα το πρωί στον Ανακριτή προκειμένου να δώσει εξηγήσεις

kakokairia

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά - Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ