Athens Makerspace: Ανοιχτή πρόσβαση στα εργαλεία και στη γνώση

Athens Makerspace: Ανοιχτή πρόσβαση στα εργαλεία και στη γνώση

Είναι ένα εργαστήριο εξοπλισμένο με σύγχρονες και παραδοσιακές τεχνολογίες

Athens Makerspace: Ανοιχτή πρόσβαση στα εργαλεία και στη γνώση
Το Athens Makerspace είναι το πρώτο εκπαιδευτικό makerspace με μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα στην Αθήνα, με όραμα να παρέχει ανοιχτή πρόσβαση στα εργαλεία και στη γνώση, ώστε κάθε άνθρωπος, κάθε ηλικίας να μπορεί να δημιουργήσει τις ιδέες του.

Είναι ένα εργαστήριο εξοπλισμένο με σύγχρονες και παραδοσιακές τεχνολογίες. Τα εργαστήρια περιλαμβάνουν πέρα από τον συμβατικό εξοπλισμό ενός ξυλουργείου και μεταλλουργείου, και εργαστήρια κατασκευής ψηφιακών τεχνολογιών όπως 3D Εκτύπωσης, Κοπή Laser, CNC Milling, Κοπή βινυλίου, αλλά και εργαστήρια ραπτικής και αργυροχρυσοχοΐας, και σύντομα μεταξοτυπίας.

Ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2016 σε έναν πιλοτικό χώρο στην Καισαριανή,  και με την στήριξη από κοινωφελή ιδρύματα και συνεργασίες στοχεύει να μετακομίσει σε νέες, καταλληλότερες εγκαταστάσεις. 

Κλείσιμο
Τον Σεπτέμβριο ξεκίνησε τα πρώτα εκπαιδευτικά μαθήματα και hands-on workshops· με σκοπό την χρήση των μηχανημάτων, την απόκτηση προσωπικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων, αλλά και την εκπαίδευση παιδιών και εφήβων. Πιστεύει στον πειραματισμό και την αποτυχία ως μέσο εκμάθησης, στην ασφάλεια, και την χειροπιαστή επαφή με το αντικείμενο της γνώσης. 

Το Athens Makerspace είναι ένας συνδρομητικός χώρος που προσφέρει όλα τα εφόδια για να καλλιεργήσει κανείς τις δεξιοτεχνίες του δημιουργώντας παράλληλα μια κοινότητα από makers. O χώρος αφορά τόσο ερασιτέχνες και χομπίστες, όσο και επαγγελματίες για την κατασκευή μικρής παραγωγής και νεοφυείς επιχειρήσεις στην φάση έρευνας και δημιουργίας πρωτοτύπων. 

Απευθύνεται και συνεργάζεται με εκπαιδευτικούς και πολιτιστικούς φορείς όπως το ΙΕΕΕ του ΕΜΠ, τα Ανοιχτά Σχολεία του Δήμου Αθηναίων, συμμετείχε στο πρώτο Athens Mini Maker Faire, και θα συμμετέχει στο Athens Science Festival στην Τεχνόπολη με διάφορα δρώμενα.

Η διαχειριστική ομάδα αποτελείται από νέους μηχανικούς, εθελοντές και ενεργά μέλη  με όρεξη να πραγματοποιήσουν ένα βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης. Ένα σύγχρονο ανοιχτό μηχανουργείο έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει θέσεις εργασίας για την κοινότητα που το χρησιμοποιεί και να υπενθυμίσει τα οφέλη της δημιουργικής έκφρασης και της παραγωγικής διαδικασίας. Παραφράζοντας τον Barack Obama “ Today’s DIY, is tomorrow’s made in Greece”.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης