Οι δικαστές απαντούν στη Ζωή Κωνσταντοπούλου για τους ισχυρισμούς της περί «χουντικής» απόφασης

Οι δικαστές απαντούν στη Ζωή Κωνσταντοπούλου για τους ισχυρισμούς της περί «χουντικής» απόφασης

«Ναι» στην κριτική αλλά «όχι» στους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και στις προσωπικές επιθέσεις

Η  Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) απαντά στην πρώην πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου για την  φραστική προσωπική επίθεση που έκανε σε βάρος  της Ειρηνοδίκου Αθηνών που «έκοψε» ως μη νόμιμο το  καταστατικό του σωματείου «Δικαιοσύνης για Όλους» που επιχείρησε να συστήσει η κυρία Κωνσταντοπούλου, προκειμένου, όπως ισχυρίζεται, να διεκδικήσει  για λογαριασμό των πολιτών, την απονομή Δικαιοσύνης και τη λογοδοσία σε μεγάλες υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος όπως είναι οι  Γερμανικές οφειλές,  οι υποθέσεις της Siemens, ΕΛΣΤΑΤ,  Μνημόνια, κ.λπ.
         
Η ΕΔΕ υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της ότι  είναι αυτονόητο το δικαίωμα  κριτικής στις δικαστικές αποφάσεις   ακόμη  και  στους δικαστές που εκδίδουν τις αποφάσεις, αλλά οι  απαξιωτικοί   χαρακτηρισμοί και προσωπικές επιθέσεις κατά δικαστών και ειδικά όταν  αυτοί προέρχονται από πολιτικά πρόσωπα, οξύνουν αδικαιολόγητα μία ήδη τεταμένη κατάσταση και δίνουν αφορμές για ευθεία αμφισβήτηση και απονομιμοποίηση των συνταγματικών θεσμών.
Ειδικότερα, η ΕΔΕ αναφέρει ότι σε αίτημα που κατατέθηκε στο Ειρηνοδικείο Αθηνών για σύσταση σωματείου η απόφαση του Δικαστηρίου ήταν απορριπτική διότι κατά την κρίση του δεν συνέτρεχαν οι νόμιμες προϋποθέσεις και προσθέτει: «Τα ιδρυτικά μέλη του Σωματείου προχώρησαν στη συνέχεια σε συνέντευξη Τύπου ασκώντας σκληρή κριτική σε βάρος της προέδρου του δικαστηρίου».
         
Παράλληλα, η Ένωση επισημαίνει ότι «το δικαίωμα στην άσκηση κριτικής είναι αυτονόητο, ακόμα κι’ όταν στρέφεται κατά δικαστικών λειτουργών ή των αποφάσεων που αυτοί εκδίδουν».
         
Ωστόσο, υπογραμμίζει η ΕΔΕ,  «απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί και προσωπικές επιθέσεις όπως ότι  «δικαστικός λειτουργός αναλαμβάνει να βάλει τη σφραγίδα της Δικαιοσύνης στην πιο φασιστική, στην πιο χουντική απόφαση που μπορεί να φανταστεί ανθρώπινος (και νομικός) νους» και ότι «…δεν θα πειθαρχήσουμε στην φασιστική απόφαση του Ειρηνοδικείου..», ιδίως όταν προέρχονται από πολιτικά πρόσωπα, οξύνουν αδικαιολόγητα μία ήδη τεταμένη κατάσταση και δίνουν αφορμές για ευθεία αμφισβήτηση και απονομιμοποίηση των συνταγματικών θεσμών». 

ΣΧΟΛΙΑ (16)

Savvas

Νομιζω τα θυματα των ναζι εχουν αποζημιωθει απο το Ελληνικο δημοσιο.Διοριζμοι κ.τ.λ. Επομενως, κατα την γνωμη μου, οι Γερμανικες αποζιμιωσεις θα πρεπει να δοθουν εξ ολοκληρου στο Ελληνικο δημοσιο.----

Έχουν μούτρα και μιλούν οι δικαστές

Οι ίδιοι με τις αποφάσεις τους βγάζουν τα μάτια τους . Πόσοι στη χώρα αυτή πιστεύουν πως έχουμε ανεξάρτητη δικαιοσύνη ; Ανεξαρτητοι δικαστές υπάρχουν ακόμα ,αλλά είναι ελάχιστοι και κάθε μέρα γίνονται και λιγότεροι ,γιατί ξέρουν πως δεν θα εχουν εξέλιξη στη καριέρα τους .

λκξ

Και τώρα, πήγαινε ρούφα το γάλα σου.

ζωη σε αγαπαμε

μιλαμε για πολλα απωθημένα.

Όσο οι ηγεσίες των δικαστών διορίζονται

Είναι κυβερνητικοί εντολοδόχοι των επιθυμιών και συμφερόντων της εκάστοτε κυβέρνησης . Ας θυμηθούμαι τι έγιναν επι κυβέρνησης Σαμαροβενιζέλων κατα κόμματος του κοινοβουλίου γιατί τους έκοβε πελατεία .

εισαι φασιστακι;

κυριολεκτικα όμως. τους εκοβε με το μαχαιρι

Μάρθα

Για την "ευθεία αμφισβήτηση" του θεσμού της δικαιοσύνης ευθύνονται 100% οι ίδιοι οι δικαστές με τη συμπεριφορά τους. Καμμιά Κωνσταντοπούλου δεν μπορεί να το κάνει χειρότερο αυτό. Ας το ξανασκεφτούν αυτό όταν θα βγουν να μοιράζουν αμοιβές βουλευτών, αφορολόγητα και αναδρομικά στους εαυτούς τους...

Res

Δεν ξεχνώ τον αγώνα της για την ΕΡΤ που εγώ ακομη πληρώνω. Βοήθεια βοήθεια! Και η Μακρή στα κάγκελα.

Αλέξανδρος

Θυμήσου καλά την σκηνή. Η Ζωή στην καγκελοπορτα να στηρίζεται στο άνοιγμα και στο χέρι το κινητό να στέλνει και περνει μηνύματα αλλά να φωνάζει συνέχεια "Βοήθεια -Βοήθεια -Βοήθεια"

Ψυχίατρος

Εμφανώς διαταραγμένη προσωπικότητα με ιδέες μεγαλείου και συνοδή μανία καταδίωξης. Χρήζει άμεσα ιατρικής βοήθειας και φαρμακευτικής αγωγής. Η αδιαφορία των οικείων της είναι τουλάχιστον εγκληματική

ΖΩΗ ΚΩ/ΛΟΥ

Κακομαθημένο παιδί, διαταραγμένη προσωπικότητα με μεγαλομανία, η Αυτού Εξοχότης κ. Κω/λου υπήρξε πρόεδρος της ελληνικής βουλής. Άλλη μία τεράστια επιτυχία του ΑΛ6.

ΗΛΙΑΣ

Αφου καθεστε και ασχολειστε με τη Κωνσταντοπουλου, καλα να παθετε!

Είναι πασίδηλο ότι είναι σάικο

Αυτή που την ψήφισαν πόσο ζώα είναι;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης