Με άγριες διαθέσεις κατέφθασε η «Γαλάτεια»: Σφοδρές καταιγίδες σε πολλές περιοχές

Με άγριες διαθέσεις κατέφθασε η «Γαλάτεια»: Σφοδρές καταιγίδες σε πολλές περιοχές

Έντονες βροχοπτώσεις σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία - Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σε Πάτρα και Ζάκυνθο -Απεγκλωβίσθηκαν σώοι από την ΕΜΑΚ επιβάτες αυτοκινήτου στην Τριταία

Με άγριες διαθέσεις κατέφθασε στη χώρα μας η «Γαλάτεια», το ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό που έρχεται από την Αδριατική,
αφού αυτήν την ώρα πολλές περιοχές της χώρας πλήττονται από το κύμα κακοκαιρίας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Πάτρα, που αντιμετωπίζει προβλήματα ηλεκτροδότησης λόγω της έντονης βροχόπτωσης. Σύμφωνα με το tempo24, γύρω στις 19.30 το απόγευμα σταμάτησε για αρκετή ώρα να λειτουργεί ο δημοτικός φωτισμός στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου και σε ορισμένα καταστήματα. Επίσης πτώση τάσης και διακοπές σημειώνονται και περιμετρικά του κέντρου της Πάτρας.

Λίγη ώρα μετά έπεσε κεραυνός στην περιοχή των Τσουκαλείκων πάνω σε φοίνικα ο οποίος πήρε φωτιά, ενώ στην Οβρυά έπεσε ένα δένδρο.

Ζάκυνθος: Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση από τη «Γαλάτεια»


Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση στο βόρειο τμήμα της Ζακύνθου, προκάλεσε το μπουρίνι, με έντονη βροχόπτωση και ισχυρούς ανέμους, που χτύπησε σήμερα το απόγευμα την Ζάκυνθο.
Αυτή τη στιγμή συνεργεία της ΔΕΔΔΕΕ βρίσκονται επί ποδός ώστε να διορθώσουν τις βλάβες στο δίκτυο ηλεκτρισμού του νησιού.

Η «Γαλάτεια» -όπως ονόμασαν το ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό οι μετεωρολόγοι-που έπληξε τη Ζάκυνθο, άφησε πίσω της πτώσεις μεγάλων κλαδιών και βλάβες στην παροχή της ηλεκτροδότησης.


Εγκλωβισμένοι επιβάτες σε αυτοκίνητο που έπεσε σε βάθος 10 μέτρων στην Τριταία


Τρεις επιβάτες έχουν εγκλωβιστεί μέσα σε αυτοκίνητο στην Πατρών - Τριπόλεως. Όπως έγινε γνωστό το ΙΧ είναι παγιδευμένο στο φράγμα, σε βάθος 10 μέτρων. Στο σημείο βρίσκονται ΕΜΑΚ, Αστυνομία και ασθενοφόρα.

Το τροχαίο σημειώθηκε με ισχυρή βροχή στην περιοχή Αστέρι Τριταίας κοντά στη Δαφνούλα.

Η πρόβλεψη για τις επόμενες ώρες

Το πολύ "ισχυρό" βαρομετρικό χαμηλό, πιστό στο ραντεβού του, έφτασε ακριβώς την ώρα που το περιμέναμε, αναφέρει στην πρόβλεψή του, ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος, προσθέτοντας πως: «Είναι ικανό δε, να δώσει πολλά χιλιοστά βροχής στις περισσότερες περιοχές της χώρας μέχρι και το Σάββατο».

Συνεχίζοντας, ο κ. Καλλιάνος προειδοποιεί πως, πολύ ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν το βράδυ αλλά και προς το ξημέρωμα σήμερα σε :

- Νότια Πελοπόννησο
- Κεντρική και ανατολική Μακεδονία
- Νησιά ανατολικού Αιγαίου
- Νότια Κρήτη
- Κυκλάδες
- Δωδεκάνησα

Ο άστατος καιρός θα διατηρηθεί έως και το Σάββατο για τις περισσότερες περιοχές της χώρας (πιο ήπια τα φαινόμενα στα δυτικά) ενώ οι νοτιάδες θα ενισχύονται στα πελάγη αλλά και στις χερσαίες περιοχές, ειδικά κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των καταιγίδων.

Προβλήματα στις πτήσεις το βράδυ


Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο, τις βραδινές ώρες σήμερα, τα αεροπλάνα να αντιμετωπίσουν προβλήματα στις απογειώσεις και στις προσγειώσεις σε αεροδρόμια των νησιωτικών περιοχών του Αιγαίου. Επομένως θα είναι λογικές οι όποιες καθυστερήσεις έως ότου κοπάσουν οι καταιγίδες στις περιοχές αυτές.

Βροχές και στην Αττική


Κατά διαστήματα ο καιρός θα είναι άστατος και στην Αττική μέχρι και το Σάββατο. Θα εκδηλώνονται μπόρες, βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά περιόδους έντονες. Ένα "πέρασμα" με βροχές από το νομό θα έχουμε και σε λίγες ώρες.

Βελτίωση από το απόγευμα του Σαββάτου


Ο καιρός θα βελτιωθεί από το απόγευμα του Σαββάτου όπου τα φαινόμενα πια θα απασχολούν τις ανατολικές και νότιες νησιωτικές περιοχές της χώρας.

Και πυκνές χιονοπτώσεις στο μενού

Κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται και χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας από το υψόμετρο των 1200-1300 μέτρων και υψηλότερα. Το βράδυ της Παρασκευής τα υψόμετρα θα πέσουν στα 1000 μέτρα και πιθανώς στα 750-800 μέτρα για τις ορεινές περιοχές της βόρειοδυτικής ηπειρωτικής Ελλάδας (κυρίως Δυτική Μακεδονία)

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Χρήστος Αλιφιέρης Νάουσα τ.κ.84401 Πάρος

Σύμφωνα καί μέ τήν παροιμία.. "Άν κάνει ο Μάρτης δυό νερά καί ό Απρίλης άλλο ένα χαρά σεκείνο τόν γεωργό πούχει πολλά σπαρμένα!!" Είναι γνωστό, πώς γενικά στίς Κυκλάδες οι βροχοπτώσεις τα τελευταία χρόνια δέν είναι μεγάλες.. Πάντως ιδιαίτερα στήν Νάουσα τής Πάρου τουλάχιστο αυτή τή χρονιά από 1ης Σεπτεμβρίου 2016 έως και σήμερα 7η Μαρτίου 2017 & ώρα 21η 52 μ.μ. η καταγραφή από τό βροχόμετρο του "Μετεωρολογικού Σταθμού" πού διαθέτω βρίσκεται στό ύψος καταγραφής τών 346.5 mm. Γιά τήν, ενημέρωση κάθε ενδιαφερομένου σημειώνω ενδεικτικά δύο τρείς παρατηρήσεις μου.. Α.- Μηνός Ιανουαρίου 2017 από 7ης έως 17ης ή μέση ημερήσια θερμοκρασία στήν προαναφερόμενη πάντα περιοχή είχε εύρος από -2 βαθμούς Κελσίου έως 5 αντιστοίχως ενώ τήν νύχτα έως τή αυγή τής επομένης πρίν από την ανατολή του ηλίου από - 4 βαθμούς μέχρι - 7!! Μέ "έντονες" κατά διαστήματα εναλλαγής βροχής ή χιονόνερου στα παραθαλάσσια & χιονιού στά "ορεινά" τού νησιού τής Πάρου υπόλοιπα σημεία μεπικρατούντες Β.Β.Α. ανέμους ( κοινώς Γρεγολεβάντης στήν ναυτική ορολογία ) εντάσεως 8 έως 9 & τοπικά 10 μποφώρ!! Β.- Σαυτές πάντα τίς προναφερόμενες μέρες οι μεγαλύτερης ηλικίας ( μεταξύ τών οποίων & εγώ ) κάτοικοι δέν θυμώμαστε τέτοιας έντονή μορφής κακοκαιρίας ούτε κάν τήν ύπαρξη κάποιας άλλης ανάλογης διαπίστωσης αντιστοίχων πληροφοριών τού είδους αυτού. Γ.-Ομως το πλέον εντυπωσικά σημείο Φίλες & Φίλοι αναγνώστες είναι περίπτωση πώς πέρασε φέτος ο Μήνας Φεβρουάριος πού πουθενά τό ύψος τής βροχής στήν Πάρο δέν ξεπέρασε τά 5 mm πουθενά.- Αρχή, ίσως & ηχηρής πλέον υπενθύμηση τής επερχομένης αλλαγής τού κλίματος στίς Κυκλάδες & τήν Ανατολική λεκάνη της Μεσόγειου γενικότερα άς προσέξουμε όλοι μας όσο ακόμα είναι καιρός τήν έντονη σπατάλη ενός αγαθού "πολύτιμου" στα νησιά τ αρχιπελάγους τής Νότιας Ελλάδος "υπογράφοντας" τήν καταδίκη μας.- Ελπίζω πώς, απευθύνωμαι σανθρώπους εδώ τού τόπου μου καί κυρίως στίς αρχές & εξουσίες πού κατανοούν απόλυτα τήν αγωνία τού κάθε ερευνητή "καταγραφέα" στά όσω νούπω επερχόμενα δεινά φυσικά "δεν είμαι π ρ ο φ ή τ η ς αλλά "ε ρ ε υ ν η τ ή ς" μιάς μακρόχρονης πορείας στή ζωή μου πάντα κατά τό δοκούν τών δυναμέων μου.- Χρήστος Αλιφιέρης

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ste--2-thumb-large-thumb-large

Η γραμμή θα ξεκινά από το Άλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι, θα περνάει από την Κυψέλη, τα δικαστήρια, τα Εξάρχεια, τον Ευαγγελισμό, την Πανεπιστημιούπολη, τα Ιλίσια και θα καταλήγει στου Γουδή

xristodoulidis

 Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι να περνούν συστηματικά στην κατοχή οίκων δημοπρασίας του εξωτερικού, κυπριακά αρχαιολογικά αντικείμενα, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Χριστοδουλίδη

potefrosiiii_2

«Η  αποτέφρωση υποδηλώνει έλλειψη πίστης και ελπίδας, καθώς σημαίνει τον πλήρη αφανισμό του ανθρώπου», αναφέρεται σε σχετικό ψήφισμα των κληρικών της Μητρόπολης Θηβών και Λεβαδείας

119