ΑΕΠΙ: Προχωρά σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και σε αλλαγή μελών του ΔΣ

ΑΕΠΙ: Προχωρά σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και σε αλλαγή μελών του ΔΣ

Μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος των ορκωτών λογιστών που αποκάλυψε «τρύπα» 50 εκατ. ευρώ σε 4 μόνο χρόνια

Σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της, σε αλλαγή των μελών του ΔΣ της και σε σύσταση Συντονιστικής Επιτροπής για την έγκριση των πάσης φύσεως δαπανών και εκροών προχωρά η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΑΕΠΙ), όπως επισημαίνει σε νέα ανακοίνωση της, μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος των ορκωτών λογιστών.

Η ανακοίνωση αφορά στη μελλοντική λειτουργία της εταιρείας σε πέντε βασικούς άξονες.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, λόγω «της σοβαρότητας του θέματος, που έχει ανακύψει», η ΑΕΠΙ, «με σεβασμό στους αρμόδιους φορείς και προσηλωμένη στη διαφύλαξη των συμφερόντων των δικαιούχων–μελών της, των χρηστών μουσικής και των εργαζομένων της, ενημερώνει τα εξής:

1. Η εταιρεία προχωρά σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της, έως του ποσού των 25 εκατ. ευρώ, για την πλήρη κάλυψη της αρνητικής καθαρής θέσης και την περαιτέρω κεφαλαιακή ενίσχυσή της. Η εν λόγω αύξηση θα ολοκληρωθεί με την εισδοχή στρατηγικού επενδυτή, εντός των προθεσμιών που ορίζει ο νόμος 2190/1920 και αποφασίστηκε στην Αυτόκλητη Καθολική Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της εταιρείας στις 20/02/2017.

2. Η ΑΕΠΙ προχωρά άμεσα σε ενίσχυση, διεύρυνση και αλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της με δημιουργούς-μέλη της (μετά από συνεννόηση μαζί τους). Στο ΔΣ θα συμμετέχουν και πρόσωπα υψηλού κύρους και γνώσης του αντικειμένου, ώστε να ενισχυθεί η εταιρική διακυβέρνηση και εκπροσώπηση της Εταιρείας. Παράλληλα, πέραν του Διοικητικού Συμβουλίου, είναι αυτονόητο ότι, σύμφωνα με το υπό ψήφιση Νομοσχέδιο και τα όσα σ’ αυτό προβλέπονται, θα λειτουργήσει στην Εταιρεία και το Εποπτικό Συμβούλιο.

3. Η Εταιρεία συστήνει άμεσα Συντονιστική Επιτροπή (Steering Committee) με διάρκεια έως και την ολοκλήρωση της ως άνω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της, η οποία θα απαρτίζεται από στελέχη της Εταιρείας, μέλη της διοίκησης και εξωτερικούς συνεργάτες (νομικούς, χρηματοοικονομικούς και ορκωτούς ελεγκτές), για την έγκριση των πάσης φύσεως δαπανών και εκροών. Η εν λόγω Επιτροπή θα αναφέρεται αποκλειστικά στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας και το Εποπτικό Συμβούλιο, εφόσον αυτό τεθεί σε ισχύ ως θεσμός με το υπό ψήφιση Νομοσχέδιο.

4. Για όσο διάστημα διαρκεί η διαδικασία της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, δυνάμει της από 20.2.2017 απόφασης της ΓΣ των μετόχων της, κατά τα προβλεπόμενα στον Ν. 2190/1920, κανένα μέλος της οικογένειας των μετόχων, πλην του Γενικού Διευθυντή της Εταιρείας, δεν θα λαμβάνει αμοιβή.

5. Παράλληλα η Εταιρεία επεξεργάζεται Επιχειρηματικό Σχέδιο (Business Plan), το οποίο θα αποτυπώνει τις ενέργειες για τη συνέχιση των δραστηριοτήτων της».
 
Η ΑΕΠΙ γνωστοποίησε τα ανωτέρω σήμερα αρμοδίως στον κ. Ι. Χαμηλοθώρη, πρόεδρο του ΟΠΙ και στα μέλη του ΔΣ αυτού, στην κα Λ. Κονιόρδου υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, στο Σύλλογο Συνθετών – Στιχουργών «ΤΟ ΜΕΤΡΟΝ» και στο Σωματείο Μουσικοσυνθετών και Στιχουργών Ελλάδος – «ΣΩΜΣΕ».

Επιπλέον, η Εταιρεία ενημερώνει ότι θα καταθέσει στον ΟΠΙ έως και τις 2.3.2017 εγγράφως τις απόψεις της για την έκθεση της ΕΥ.
Τέλος, σύμφωνα με την ανακοίνωση η Εταιρεία παραμένει «στη διάθεση όλων των αρμόδιων φορέων και θα συνεργαστεί με τις αρχές και όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη με στόχο την επιστροφή το συντομότερο δυνατό της κανονικότητας στην αγορά των πνευματικών δικαιωμάτων».

ΣΧΟΛΙΑ (11)

dio

ποινικες ευθύνες? κατι?

Μπα

Και οι μισθοί ποσο μειώθηκαν δηλαδη - γιατι δε μας λέτε για τα καινούργια συμβόλαια ; τι ακριβώς μας νοιάζει τι κανει μια ιδιωτική εταιρία ; τα ζώα οι συμβαλλόμενοι με αυτήν ας ενδιαφερθούν . Τα "πνευματικά δικαιώματα" ειναι ούτως η άλλως ΚΛΟΠΗ . Γιατι να μας ενδιαφέρει Ο κλέψας του κλέψαντος ; οι "δημιουργοί" που θέλανε να κλέβουν τους άλλους πήρανε λιγο λιγότερα στην μοιρασιά των κλοπιμαίων . Και τι εγινε ;

Σωτήρης

Δηλαδή υπάρχει επενδυτής να βάλει 25 εκατομμύρια;; Τι εταιρία ειναι αυτή, θα τρελαθούμε εντελως εδώ μεσα. Κατάργηση και αντικατάσταση με εναν οργανισμό που απλα θα συλλέγει και θα διανέμει σε αυτούς που δικαιούνται. Τρελοκομείο ...

Nik

Απατεώνες

tasipipi

Ola gia to xrima

Νικ

Ολων τα εσοδα περιοριστηκαν σημαντικα στην κριση. Μηπως και η ΑΕΠΙ περιοριζε τα εισπρατομενα κε νομοθετη?

Ποιο είναι

Το ξανθό μωρό;

Γιάννης

Κλεμμενα ειναι ουτως η αλλως

W T F

Απαιτω να εισπρατεται συμβολικο ποσο αξιας τουλαχιστον 10 Ε απο οποιον σφυριζει καποιο σκοπο περπατωντας στο δρομο. Ειναι δημοσια εκτελεση εργου και πρεπει να αποδιδονται τα ελαχιστα στο στιχουργο/μελοποιο.

δισέγγονο

Ως συγγενής (εξ εντοπιότητος) του Νικολάου Μαντζάρου, απαιτώ να εισπράττονται πνευματικά δικαιώματα από όσες μουσικές μπάντες παιανίζουν τον Εθνικό Υμνο. Οχι, παίζουμε! Και αυτά τα περί "τραγούδια κοινού αισθήματος", δηλαδή τραγούδια που έχουν αγαπηθεί και τραγουδηθεί από δυο και περισσότερες γενιές Ελλήνων και άρα αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του Ελληνικού Λαϊκού Πολιτισμού, να τα αφήσουν κατά μέρος. Αν δεν πλέρωσες δεν τραδουδάς, γκέκε!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

giatroi

Πρόκειται για «φίλια πυρά», καθώς η σκληρή διαπίστωση για έλλειμμα διαλόγου γίνεται από συνδικαλιστές γιατρούς προσκείμενους στον ΣΥΡΙΖΑ που είχαν βρεθεί στην πρώτη γραμμή διαμαρτυρόμενοι για τις πολιτικές στην Υγεία κατά των προηγούμενων κυβερνήσεων