Λογοκρισία και στα πανό από την κυβέρνηση: Δεν άφησαν τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία να το περάσουν

Λογοκρισία και στα πανό από την κυβέρνηση: Δεν άφησαν τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία να το περάσουν

Εκοψαν τούρτα με Τσίπρα σαν Πινόκιο - «Ούτε στην χούντα δεν συνέβαιναν αυτά», καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ

Συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη και όχι τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είχαν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, μετά την παρέμβαση των ΜΑΤ που αρχικά τους εμπόδισαν να πλησιάσουν στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά τελικά τους το επέτρεψαν, αφού πρώτα τους πήραν το πανό που είχαν στα χέρια.

Σύμφωνα με την αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ ο κ. Βερναρδάκης τους είπε ότι «ισχύουν όσα έχουμε πει με τον περιορισμό του 1 προς 5 για τις προσλήψεις».

Αυτό είναι το πανό που δεν άφησαν να φτάσει στο Μαξίμου


Οι αστυνομικοί είχαν σχηματίσει φραγμό στην συμβολή των οδών Λυκείου και Στησιχόρου, στην περιοχή της Ρηγίλλης, κοντά στο Μαξίμου και απαγόρευαν για αρκετή ώρα στα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ να πλησιάσουν το γραφείο του πρωθυπουργού.

Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, η αστυνομική φρουρά του πρωθυπουργού ζήτησε να εξετάσει πρώτα το πανό που είχαν μαζί τους και μετά να επιτρέψει σε ομάδα δέκα ατόμων να περάσει τον φραγμό. «Ούτε στη χούντα δεν συνέβαιναν αυτά», τονίζει ο κύριος Γιαννάκος. 

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία πάντως συνέχισαν με την διαμαρτυρία που είχαν προγραμματίσει και «γιόρτασαν» τα δύο χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στην εξουσία, φέρνοντας μάλιστα μια... τούρτα! Η τούρτα απεικόνιζε τον πρωθυπουργό ως Πινόκιο με μεγάλη μύτη από τα ψέμματα και έγραφε: «Δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ: Ψέμματα, ψέμματα, ψέμματα».

ΜΑΤ εμποδίζουν τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία να φτάσουν στο Μέγαρο Μαξίμου:
Η δήλωση του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου:
Η αστυνομία παρέταξε τις γυναίκες του Σώματος απέναντι στους εργαζομένους στα νοσοκομεία
Με τη διαμαρτυρία της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) θέλουν να υπενθυμίσουν «τις ψεύτικες δεσμεύσεις για την υγεία που επαναλαμβάνουν σταθερά την τελευταία διετία τα στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και ιδίως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας».

«Δύο χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Δύο χρόνια διάλυσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ πανηγυρίζει στις στάχτες του ΕΣΥ. Έπιασαν το νήμα της διάλυσης από εκεί που το άφησαν οι προηγούμενες Μνημονιακές κυβερνήσεις. Νοιώθουν υπερήφανοι ο κ. Τσίπρας και οι Υπουργοί Υγείας, ειδικά ο κ. Πολάκης, με αυτή την κατάσταση; Ζούμε την απόλυτη κατάρρευση των Δημόσιων Νοσοκομείων, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων. Οι πολίτες περιγράφουν την άθλια κατάσταση της Υγείας και η κυβέρνηση τους θεωρεί όλους προβοκάτορες» λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος.

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων καταλογίζει στην κυβέρνηση ότι έχει δημιουργήσει συνθήκες «ομερτά» στο πεδίο της δημόσιας υγείας και ότι θέλει να φιμώσει τους εργαζόμενους που ασκούν κριτική για τα προβλήματα του ΕΣΥ. Συστήνει, μάλιστα, στους επικεφαλής της Αριστοτέλους να ακολουθήσουν το παράδειγμα των ομολόγων τους  στη Μεγάλη Βρετανία που δέχονται κριτική για κατάρρευση του Συστήματος Υγείας αλλά δεν το «βαφτίζουν» συκοφαντία.


Τα επτά ψέματα της κυβέρνησης για την Υγεία
Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, το 1ο ψέμα αφορά τη δημόσια δαπάνη Υγείας. «Θα συγκλίνουμε έως τέλος του έτους 2017 τη Δημόσια Δαπάνη Υγείας με το μέσο όρο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που είναι στο 7,5% των ΑΕΠ τους» δήλωναν ο Πρωθυπουργός, οι κκ. Χουλιαράκης, Ξανθός, Πολάκης. Με στοιχεία του ΟΟΣΑ στη χώρα μας οι Δημόσιες Δαπάνες Υγείας είναι 5% του ΑΕΠ. Το έτος 2017 όχι μόνο δεν αυξάνονται οι Δημόσιες Δαπάνες Υγείας για να συγκλίνουν με το μέσο όρο  των χωρών της Ευρώπης, αλλά μειώνονται κατά 200 εκατ. ευρώ» λέει η ΠΟΕΔΗΝ. Παραθέτει δε τους αριθμούς που αποδεικνύουν την αλήθεια: ΚΩΔ. 210 2016: 3.919.182.000 ευρώ, ΚΩΔ. 210 2017: 3.720.615.108 ευρώ.

Η αύξηση της επιχορήγησης νοσοκομείων είναι το 2ο ψέμα: «Αυξάνουμε την επιχορήγηση στα Νοσοκομεία 350 εκατ. ευρώ σε σχέση με τις προηγούμενες Μνημονιακές κυβερνήσεις» (δηλώσεις Τσίπρα, Υπουργών Υγείας). Ωστόσο, από τον κωδικό 2325 η επιχορήγηση στα Νοσοκομεία το έτος 2017 είναι ίδια με εκείνη του έτους  2016 με ποσό επιχορήγησης 1.156.000.000ευρώ. Το έτος 2015 ήταν 1.500.000.000 ευρώ. Μειώθηκε 350.000.000 ευρώ» εξηγεί η ΠΟΕΔΗΝ.

Η άλλη δέσμευση που ουδέποτε υλοποιήθηκε αφορά τις προσλήψεις προσωπικού.
Παρά τις απλόχερες υποσχέσεις για προσλήψεις πολυάριθμου προσωπικού στο ΕΣΥ, η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει πως «από τον Κωδικό 0200 «Αμοιβές Πολιτικών Υπαλλήλων (τακτικοί και ΙΔΑΧ)» προκύπτει ότι εφέτος θα γίνουν μηδενικές προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού. Το έτος 2016 οι Αμοιβές Πολιτικών Υπαλλήλων (τακτικοί και ΙΔΑΧ) ήταν 1.666.639.000 ευρώ και το έτος 2017 είναι 1.675.074.719 ευρώ. Ο Κωδικός 5113 ΔΑΠΑΝΕΣ ΠΛΗΡΩΣΗΣ ΘΕΣΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ στον Προϋπολογισμό του έτους 2017 είναι 0,00 όπως και το έτος 2016 (0,00)».

Ψέματα ειπώθηκαν και για τη δωρεάν περίθαλψη οικονομικά αδυνάτων.
«Θεσμοθετήσαμε, λένε Τσίπρας και Υπουργοί Υγείας, την Δωρεάν Περίθαλψη των Ανασφάλιστων. Στην πραγματικότητα  πληρώνουμε εμείς από την τσέπη μας 800.000.000 ευρώ με το ισοδύναμο μέτρο της αύξησης 2% της υγειονομικής περίθαλψης και δυστυχώς τα χρήματα δεν καταλήγουν στο ΕΣΥ. Διατίθενται για τη πληρωμή των Συντάξεων και για την επίτευξη των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων».

Το 5ο ψέμα αφορά τη δωρεάν Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη
. «Οι πολίτες της χώρας με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ απολαμβάνουν όλοι μηδενός εξαιρουμένου Δωρεάν Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη» δηλώνει ο κ. Τσίπρας κατ’ επανάληψη. Αλλά δυστυχώς δεν είναι αλήθεια. Παρότι πληρώνουμε 6% εισφορά Υγείας επί των μισθών και των συντάξεων, την Πρωτοβάθμια Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη την πληρώνουμε από την τσέπη μας. Στον  κωδικό 2365 του προϋπολογισμού η επιχορήγηση για τον ΕΟΠΥΥ εφέτος μειώνεται σε 325.500.000 ευρώ, από 525.500.000 ευρώ που προέβλεπε ο προϋπολογισμός του έτους 2016» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

Διάτρητη ήταν και η υπόσχεση για την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας. «Θα προχωρήσουμε σε νομοθετική παρέμβαση ενίσχυσης και ανάπτυξης της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης», λένε Τσίπρας και Υπουργοί Υγείας. Με τι χρήματα;» διερωτάται η ΠΟΕΔΗΝ, και δίνει την απάντηση: «Ο κωδικός 2325 του προϋπολογισμού «επιχορήγηση σε φορείς παροχής Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης» προβλέπει το έτος 2017 92.000.000 ευρώ, όσα και το έτος 2016».

Η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών αποτελούν το τελευταίο ψέμα της κυβέρνησης. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για το πρώτο εννεάμηνο του έτους 2016, τα δημόσια νοσοκομεία οφείλουν 1,5δις ευρώ ληξιπρόθεσμες οφειλές με αυξητική τάση το τελευταίο τρίμηνο του έτους. Αναμένεται να κλείσουν 1,8δις ευρώ στο τέλος του έτους. «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρέλαβε 700 εκατ. ευρώ ληξιπρόθεσμες οφειλές τέλους του έτους 2014 και τις αύξησε κατά 1,1δισ. ευρώ και τα παρουσιάζουν ως πρωτογενή πλεονάσματα» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

ΣΧΟΛΙΑ (37)

Ο Συριζα πεταξε τη Δημοκρατια...

στο καλαθο των αχρηστων. Η κυβερνηση του τσιπρα καταστρεφει τις ζωες μας και θελει κανενας να μη διαμαρτυρεται. Αυτο ειναι καθαρος φασισμος...

Pm

Κε Γιαννάκο, Δεν ξέρετε ότι κομμουνισμός είναι χειρότερος από χούντα , εάν είχατε πάει σε κομμουνιστικά κράτη θα βλέπατε ότι ο κόσμος δεν είχε καμμία ελευθερία , φοβονται να μιλήσουν και αλλα πολλά

Αυτος ειναι πραγματικος συνδικαλιστης !!!

Μπραβο σου και παλι Μπραβο σου, Κυριε Γιαννακε !! Εισαι ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ !! Ευτυχως που η χωρα εχει κατι σοβαρους και αγωνιστικους συνδικαλιστες σαν εσενα. Αν ηταν και οι αλλοι συνδικαλιστες σαν εσενα, τοτε η Ελλαδα δεν θα ηταν σε αυτη την κατασταση και ουτε θα μπορουσαν να σταθουν υποτακτικες, ξενοδουλες και μνημονιακες κυβερνησεις.

GA

ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ..ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ..ΑΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΑΝ ΜΕ ΚΡΑΝΗ ΜΑΥΡΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΑΝ ΤΑ Κ@ΛΟΠΑΙΔΑ ΤΩΝ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ..ΤΙς ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΝΤΕ.. ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΦΥΡΙΖΑΝ ΑΔΙΑΦΟΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Γ ΧΡΥΣΙΚΟΣ

το ξύλο που θα τρώγανε επι κυβερνηση σαμαρά Βενιζέλου

Μμμμμαλιστα, τωρα θυμωσαν οι συνδικαλιστες.

Μια χαρα ειναι ολα. Γιατι φωναζουν? Και σημερα μαλιστα που εχουν επετιο δεν θα επρεπε να κανουν τετοια πραγματα και φασαριες. Αχαριστος κοσμος. Τι να πει κανεις....

Μαρία

Ο Πολάκης είναι ένας πολύ αξιόλογος υπουργός ο οποίος είναι ειλικρινής και προσπαθεί για το καλύτερο. Γιατί δεν μπορούν οι νοσηλευτές να κάνουν υπομονή;

γιννης

τωρα που εμαθε ο γαιδαρος να μην τρωει ψοφισε ειπε ο χοτσας

Α ΚΑΛΑ........

ΔΗΛΑΔΗ ΕΣΥ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ?ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΣΙΡΟΤΟ ΓΛΥΚΕΙΑ ΜΟΥ!!! ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΠΑΣ ΠΟΤΕ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ!!!!ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΑΚΗ ΠΟΥ ΛΕΣ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΙΔΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ(συγνωμη στα γιδια ζηταω)

χαχααχαχα

οι Δημόσιοι Υπεράλληλοι μιλούν για καρέκλα..... και μετά μας φταίνε οι Φράγκοι , ο ψεύτης Τσίπρας , ο επίσης ψεύτης Σαμαράς και ο ψεύτης Παπανδρέου

Τσιπρονόκιο...

Τσιπρονόκιο σε πήραν πρέφα πλέον οι Έλληνες!

🇬🇷Epwnvmus🇺🇸

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

ΑΛΕΞΗΣ ΣΩΡΡΑΣ

ΚΟΥ ΚΟΥ ΔΕΝ ΦΕΥΓΩ !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

asoee00

Τη διαδρομή του χρήματος ακολουθεί η αστυνομία για την εξάρθρωση των κυκλωμάτων που διακινούν μεγάλες ποσότητες λαθραίων καπνικών προϊόντων - «Κεφάλι» της Λερναίας Ύδρας ο 37χρονος που συνελήφθη σε επιχείρηση εντός του πανεπιστημιακού χώρου μετά την κατάργηση του ασύλου

919103

Οι ελεγκτές, αφότου εντόπισαν τη γυναίκα με το κουλούρι που δεν είχε απόδειξη, προέβησαν σε περαιτέρω έρευνες -  Θεώρησαν ότι ο ιδιοκτήτης φούρνου δεν είχε κόψει τις αποδείξεις που αναλογούσαν στον τζίρο του

31