Νέα έρευνα για τα οικονομικά της Novartis

 Νέα έρευνα για τα οικονομικά της Novartis

Στο πλαίσιο της νέας έρευνας δόθηκε εντολή συνολικού φορολογικού ελεγχου στην εταιρεία -Αντικείμενο σύσκεψης στο Μαξίμου η υπόθεση

Σε νέα ερευνα για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος για την υπόθεση της Novartis, προχώρησαν οι εισαγγελικές αρχές.

Συγκεκριμένα, ο οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου, διέταξε νέα έρευνα η οποία έρχεται λίγες μέρες μετά την εντολή ερεύνης από την Εισαγγελία Διαφθοράς για τις καταγγελίες περί χρηματισμού 4.500 γιατρών αλλά και κρατικών λειτουργών ώστε να προωθούν τα φάρμακά της.

Στο πλαίσιο της νέας έρευνας δόθηκε εντολή συνολικού φορολογικού ελεγχου στην εταιρεία.
Η εντολή δόθηκε στον επικουρο οικονομικό εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση και εκτείνεται σε βάθος δεκαετίας.
Έτσι για το διαστημα αυτό θα ανοίξουν τραπεζικοί λογαριασμοί αφού πολλά από τα στελέχη της εταιρίας βρίσκονται σε διάφορες λίστες μεγαλοκαταθετών.
Ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες θα υποβληθούν και αιτήματα δικαστικής συνδρομής.

Σύσκεψη στο Μαξίμου

Η υπόθεση Novartis ήταν το βασικό αντικείμενο της σύσκεψης στο Μαξίμου για την αντιμετώπιση της διαφθοράς, στην οποία πραγματοποιήθηκε επίσης σχετική ενημέρωση και εξετάστηκαν θέματα συντονισμού μεταξύ των αρμοδίων φορέων.

Στη συνεδρίαση υπό τον Αλέξη Τσίπρα συμμετείχαν ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, Μιχάλης Καλογήρου και ο γ.γ. κατά της Διαφθοράς, Κωνσταντίνος Χρήστου.

ΣΧΟΛΙΑ (5)

Tasos Rallis

Οπως με σιμενς κοσκοτα εξοπλιστικα λιστες λαγκαρτ φολκσβαγκεν αμφιπολη(ψιλοασχετο)τελικα δεν θα γινει τιποτα ΚΟΙΛΟΠΟΝΑΓΕ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΕΝΑ ΠΟΝΤΙΚΙ

dim

Αυτοί οι έλεγχοι πραγματικά μου ακούγονται πολύ ευχάριστα ειδικά αν προχωρήσουν σε βάθος και δικαστούν αμερόληπτα από οποιαδήποτε κυβέρνηση και αν πραγματοποιούνται. Το θέμα που αφορά το ξέπλυμα χρήματος όπως αναφέρετε μόνο κομματικό δεν είναι και ίσως καμία φορά σε τέτοια γεγονότα που μπορεί να ήταν θαμένα και βολεμένα να βοηθάει η αλλαγή της κυβέρνησης. Μακάρι να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι, να φτάσει το μαχαίρο στο κόκκαλο αλλά και να περιλάβει όλους τους υπεύθυνους ξεσκονίζοντας τους σε πόθεν έσχες και offshore πόσο μάλλον τους arrogant γιατρούς μας που τρώνε με χρυσά κουτάλια και συνεχίζουν ακόμα με αμείωτους ρυθμούς ! να απαιτούν. Το θέμα είναι να μπουν παραδειγματικά πρόστιμα και να συλλεχθεί μαύρο χρήμα το οποίο να βοηθήσει αυτόν τον παράλογο ληστρικό αντισυνταγμταικό και αντιδημοκρατικό δανεισμό της χώρας και όχι να καταλήξει σε τσέπες ούτε μονομερώς σε "κάποια" ταλαίπωρη κατηγορία. Είμαι πεπεισμένος ότι αν η όποια κυβέρνηση κυνηγούσε τη φοροδιαφυγή, έκανε σωστά εντατικούς ελέγχους και μάζευε το μαύρο χρήμα της προηγούμενης 15ετίας θα μπορούσαμε να ελπίσουμε...ειδικότερα αν η δικαιοσύνη επιτάχυνε το έργο της. Αν μάλιστα αυτό είχε ξεκινήσει από το '09 που μας ανακοίνωσαν ότι ΕπτωχεύσαμεΝ πιστεύω ότι τώρα θα ήμασταν εκτός χρεών. Την πολύ καλημέρα μου !

Νικόλας Κυριακόπουλος

Παιδιάάάάάάάάάάά !!!!!!!! προσοχή στα καλσόν !!!!!

Τα μαύρα των γιατρών καλύπτουν το μισό του ΑΕΠ

αλητεία δεκαετιών, μπράβο στον ΣΥΡΙΖΑ αν το προχωρήσει!

Μην

Μας πείτε μόνο οτι θα ελέγξτε και τους 4,500 γιατρούς, γιατι θα χρειαστείτε 18 χρόνια! Πάνε τα λεφτα για τις συντάξεις τα έφαγαν οι γιατροί προκαταβολικά!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης