«Ξεσκονίζουν» την 25χρονη σύντροφο της Ρούπα - Ψάχνουν άλλα 4-5 άτομα

«Ξεσκονίζουν» την 25χρονη σύντροφο της Ρούπα - Ψάχνουν άλλα 4-5 άτομα

Η νεαρή, που δήλωσε μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, ήταν μέχρι στιγμής «καθαρή» για τις αρχές - Πού οδηγούν τα 800 και πλέον ευρήματα από τα σπίτια σε Ηλιούπολη και Άγιο Δημήτριο αλλά και τη γιάφκα στον Άλιμο

«Ξεσκονίζουν» την 25χρονη σύντροφο της Ρούπα - Ψάχνουν άλλα 4-5 άτομα
Μπροστά σε ένα πρόσωπο που μπορεί να ξεκλειδώσει τις έρευνες για την υπόθεση τρομοκρατία στην Ελλάδα εκτιμούν ότι βρίσκονται οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής μετά τη σύλληψη της 25χρονης που φιλοξενούσε την Πόλα Ρούπα στο διαμέρισμα της οδού Ζαΐμη.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, προβληματίζονται γιατί για άλλη μια φορά μετά την περίπτωση του Αντώνη Σταμπούλου, ο οποίος τον Οκτώβριο του 2014 συνελήφθη έξω από ένα γκαράζ-γιάφκα στο Βύρωνα,
βρίσκονται μπροστά σε ένα πρόσωπο που για τις αρχές ήταν άγνωστο καθώς η 25χρονη δεν ήταν σεσημασμένη και δεν είχε δώσεις αφορμές ούτε καν για συμμετοχή στον αναρχικό χώρο.

Με βάση τα περίπου 800 ευρήματα (σημειώσεις, λαπτοπ, τηλεκάρτες) από τα σπίτια στην Ηλιούπολη, όπου συνελήφθη η Ρουπα, στον Άγιο Δημήτριο, όπου έμενε η 25χρονη και το γκαράζ-γιάφκα στον Άλιμο οι αστυνομικοί έχουν σχηματίσει πλέον την εικόνα ότι η 25χρονη ήταν το «δεξί χέρι» της Πόλας Ρούπα για το νέο βραχίονα του Επαναστατικού Αγώνα μετά τη σύλληψη Μαζιώτη.
Κλείσιμο

Στον βραχίονα αυτό κατά πληροφορίες οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι συμμετείχαν 4-5 άτομα που «αναβαθμίστηκαν» από τον αναρχικό χώρο στο αντάρτικό πόλης.

Ειδικά για την 25χρονη οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι λόγω του γεγονότος ότι ήταν άγνωστη για τις αρχές, είχε αναλάβει να εντοπίζει και στη συνέχεια να ενοικιάζει διαμερίσματα, γκαράζ και άλλους χώρους για να αποτελέσουν είτε αποθηκευτικούς χώρους οπλισμού είτε καταφύγια για μέλη του ΕΑ.

Σε κάθε περίπτωση η 25χρονη φέρεται, κατά την αστυνομία, να είχε κομβικό ρόλο σε ό,τι διαδραματιζόταν στο νέο «στρατηγείο» της Ρούπα στην οδό Ζαΐμη στην Ηλιούπολη.

Οι αστυνομικοί ερευνούν, επίσης, το αν η 25χρονη πριν περάσει στον Επαναστατικό Αγώνα, μέλος του οποίου δήλωσε η ίδια ότι είναι με χειρόγραφο κείμενό της κατά τη μεταφορά της στην Ευελπίδων, είχε επαφές με τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, από την οποία «αναβαθμίστηκε» στην ομάδα Μαζιώτη-Ρούπα.

Εκτός από την αποκρυπτογράφηση του ρόλου της 25χρονης και την πιθανή σχέση της με τον Αντώνη Σταμπούλο, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα, οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής προσπαθούν να ανακαλύψουν από τα ευρήματα τις επόμενες κινήσεις της ομάδας Ρούπα.

Στο πλαίσιο αυτό εξάλλου εξετάζουν αν η 25χρονη ήταν παρούσα ή συμμετείχε στη ληστεία της Μαλεσίνας, καθώς στα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας στο πλευρό της Ρούπα υπήρχε και μια άλλη γυναίκα.


Η εισαγγελία έδωσε άδεια επικοινωνίας του 6χρονου παιδιού της Πόλα Ρούπα με τη γιαγιά και τη θεία του


Σε ανακοίνωσή της με αφορμή τα δημοσιεύματα για την αντιμετώπιση του 6χρονου παιδιού της Πόλα Ρούπα  η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας επισημάινει «πως η αντιμετώπιση της συγκεκριμένης περίπτωσης έγινε με τα ίδια κριτήρια όπως και σε κάθε άλλη περίπτωση.

«Η προσωρινή άσκηση της επιμέλειας ανατέθηκε σε κοινωνική υπηρεσία νοσοκομείου Παίδων αμέσως μετά τη σύλληψη της μητέρας του περί τις 3 η ώρα της 5ης Ιανουαρίου 2017. Από την πρώτη στιγμή το παιδί συνόδευε ειδικός ψυχολόγος καθώς και η ίδια η εισαγγελέας ανηλίκων» αναφέρει η εισαγγελία και συνεχίζει: «Έχει υποβληθεί από τη μητέρα και αδελφή της ανωτέρω κρατουμένης με την οποία ζητούν να αναλάβουν αυτές την προσωρινή επιμέλεια του ανηλίκου. Η αίτηση αυτή εξετάζεται και θα κριθεί μετά την ολοκλήρωση της κοινωνικής έρευνας όπως ακριβώς συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις που για κάποιο λόγο είναι αδύνατη η άσκηση της γονικής μέριμνας από τους γονείς».

Η εισαγγελία επισημαίνει ότι έχει χορηγηθεί άδεια στη γιαγιά και τη θεία του 6χρονου να επικοινωνούν μαζί του και τέλος τονίζει ότι ενεργεί με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του παιδιού. 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης