Στον ανακριτή η Ρούπα: Φώναξε συνθήματα για την επανάσταση και το παιδί της

Στον ανακριτή η Ρούπα: Φώναξε συνθήματα για την επανάσταση και το παιδί της

«Το κρατάνε φρουρούμενο στο Παίδων» φώναξε η 48χρονη μπαίνοντας στο γραφείο του ανακριτή - Για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση κατηγορείται η 25χρονη που συνελήφθη μαζί της

Στον ανακριτή η Ρούπα: Φώναξε συνθήματα για την επανάσταση και το παιδί της
«Ζήτω η επανάσταση», φώναξε η Πόλα Ρούπα
πηγαίνοντας το πρωί της Παρασκευής στον Εισαγγελέα, προκειμένου να απολογηθεί. 

Η γυναίκα, που
συνελήφθη χθες το πρωί στο Μπραχάμι
Κλείσιμο
, οδηγήθηκε συνοδεία επτά αυτοκινήτων στο κτήριο 16 στην Ευελπίδων προκειμένου να απολογηθεί.

Λίγο πριν τις 11 η Ρούπα βγήκε από το γραφείο του εισαγγελέα και μέχρι να μεταβεί στο γραφείο του ανακριτή φώναξε «κρατάνε φρουρούμενο το παιδί μου τα σκουλήκια στο Παίδων».



Μαζί με την 48χρονη σύντροφο του Νίκου Μαζιώτη στην Ευελπίδων οδηγήθηκε και η 25χρονη γυναίκα που συνελήφθη μαζί της και ο ρόλος της ερευνάται.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, το κατηγορητήριο για την 25χρονη άλλαξε με βάση στοιχεία και ευρήματα που προέκυψαν από το σπίτι που διέμενε η Πόλα Ρούπα στην οδό Ζαϊμη στην Ηλιούπολη και ενώ αρχικά ήταν για υπόθαλψη, προστέθηκε και η συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Οι δύο γυναίκες μετήχθησαν στην Εισαγγελία συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, σε χωριστό αυτοκίνητο η καθεμία.

Η Πόλα Ρούπα αλλά και ο κρατούμενος σύντροφος της ανακοίνωσαν χθες μέσω της αδελφής της 48χρονης, ότι ξεκίνησαν απεργία πείνας καθώς όπως υποστηρίζουν "απήγαγαν το παιδί τους" και δεν γνωρίζουν που βρίσκεται από την στιγμή της επιχείρησης στον 'Αγιο Δημήτριο.

Χθες υποβλήθηκε αίτημα στην Εισαγγελία Ανηλίκων προκειμένου να αναγνωριστούν ως προσωρινοί επίτροποι του 6χρονου αγοριού η μητέρα και η αδελφή της Ρούπα ώστε το παιδάκι να μην αντιμετωπίσει κίνδυνο στην ψυχική υγεία του από την παρατεταμένη παραμονή του σε ίδρυμα. Το 6χρονο αγόρι σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές βρίσκεται σε ειδικό χώρο με την παρουσία ειδικών και Εισαγγελέα Ανηλίκων ενώ όπως τονίζεται η διαδικασία για την επιμέλεια του απαιτούν χρόνο καθώς πρέπει να ερευνηθεί αν οι προτεινόμενοι συγγενείς του πληρούν τις προϋποθέσεις για το αναλάβουν.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης