Προβλήματα από το χιονιά: Πώς κινούνται τα λεωφορεία - Δεμένα πλοία στα λιμάνια

Προβλήματα από το χιονιά: Πώς κινούνται τα λεωφορεία - Δεμένα πλοία στα λιμάνια

Στις 8 αποκαταστάθηκαν τα δρομολόγια του ΗΣΑΠ - Γενικό απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο - Ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί 

Προβλήματα από το χιονιά: Πώς κινούνται τα λεωφορεία - Δεμένα πλοία στα λιμάνια
Πριν καλά καλά ξημερώσει ξεκίνησαν τα προβλήματα στα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αττική, όπου χιονίζει από τις 3 τα ξημερώματα
.

Τα δρομολόγια του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 8 το πρωί περίπου εκτελούνταν από τον Πειραιά μέχρι τον σταθμό «Ειρήνη» στο Ολυμπιακό Στάδιο. Όλο το διάστημα αυτό, όπως ενημέρωσε ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Γιώργος Καραμέρος, γίνονταν προσπάθειες από τους εργαζομένους ώστε - αναλόγως, φυσικά και με την εξέλιξη του χιονιά - να αποκατασταθούν τα δρομολόγια σε όλο το δίκτυο.

Κλείσιμο
Τελικά αυτό έγινε λίγα λεπτά μετά τις 8, όταν από την Κηφισιά έφυγε ο πρώτος συρμός προς Πειραιά.

Ο σταθμός του ηλεκτρικού στην Κηφισιά, ώρα 08:00



Πώς κινούνται τα λεωφορεία
Μετ' εμποδίων γίνεται η κίνηση των λεωφορείων του ΟΑΣΑ. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλου του ΟΑΣΑ Ιωάννη Σκουμπούρη, τα σημαντικότερα προβλήματα εντοπίζονται σε περιοχές με δρόμους που έχουν μεγάλη κλίση ή σε δρόμους που η κυκλοφορία έχει διακοπεί λόγω χιονόπτωσης.

Προβλήματα παρατηρούνται σε μικρούς δρόμους κυρίως των βορείων προαστίων - Φωτογραφία από Πεντέλη


Ενδεικτικά ανέφερε περιοχές όπως του Ζωγράφου, του Παπάγου και της Ηλιούπολης όπου, όπως είπε, υπάρχει μερική διακοπή δρομολογίων.

Με πολλά προβλήματα η κίνηση των λεωφορείων στα βόρεια προάστια που χιονίζει ακόμη:


«Η οδηγία που έχουμε δώσει στους οδηγούς είναι να μεταφέρουν με ασφάλεια τους επιβάτες» υπογράμμισε μιλώντας στον Σκάι.

Κάλεσε, δε, τους πολίτες να καλούν είτε στο 11185 είτε να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του ΟΑΣΑ προκειμένου να ενημερώνονται για τις τροποποιήσεις καθώς πρόκειται, όπως είπε για μια εικόνα που συνεχώς μεταβάλλεται από τις αυτοψίες που διενεργούνται. 

Μικροπροβλήματα που παρατηρήθηκαν νωρίς το πρωί στα αμαξοστάσια ξεπεράστηκαν γρήγορα και αφορούσαν κυρίως στο χιόνι που είχε πέσει έξω από αυτά, ιδίως στην Ανθούσα.


Κλειστοί δρόμοι στην πρωτεύουσα
Διακοπή κυκλοφορίας λόγω χιονόπτωσης στη λεωφόρο Πάρνηθας στο ύψος του τελεφερίκ προς καζίνο, στη λεωφόρο Πεντέλης από το ύψος της διασταύρωσης με οδό Ξενίας, στη λεωφόρο Διονύσου από γήπεδο Διονύσου έως Άγιο Πέτρο και Επαρχιακή οδό Αγίου Μερκουρίου Βαρυμπόμπης από το ύψος της ταβέρνας Λεωνίδας.

Με αλυσίδες η κίνηση των οχημάτων στον Υμηττό από τη θέση Καλοπούλα, όπως και από το 10ο χλμ της επαρχιακής οδού Αλεποχωρίου έως την παραλιακή.




Προβλήματα στα πελάγη από τα Μποφόρ
Στο μεταξύ, προβλήματα παρατηρούνται και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των βοριάδων που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν τοπικά τα 7 με 8 μποφόρ.
Γενικό απαγορευτικό απόπλου εξέδωσε το Λιμενικό για τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Δεν εκτελούνται ακόμα τα δρομολόγια των πλοίων Κυλλήνη-Κεφαλλονιά και Κυλλήνη-Ζάκυνθος.

Κλειστές είναι οι γραμμές Ηγουμενίτσα-Λευκίμμη, Πρίνος-Καβάλα, Θάσος - Κεραμωτή, Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη, Αγία Μαρίνα - Νέα Στύρα.

Επίσης δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων στη γραμμή Βόλος-Σποράδες.

Οι επιβάτες πάντως που πρόκειται να ταξιδέψουν, καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν τροποποιήσεις των δρομολογίων λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.


Κανονικά οι πτήσεις
Το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» είναι ανοικτό και λειτουργεί κανονικά, ενώ δεν έχει ακυρωθεί καμία πτήση.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης