Πανζουρλισμός στην ελληνική πρεμιέρα της «Black Friday»

Πανζουρλισμός στην ελληνική πρεμιέρα της «Black Friday»

Ατελείωτες ουρές από τα χαράματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη και Πάτρα κυρίως από άτομα νεαρής ηλικίας - Εκπτώσεις από 20% έως 80% - Είδη υψηλής τεχνολογίας και αθλητικών ειδών προτίμησαν οι καταναλωτές - Ποια καταστήματα θα συνεχίσουν τις προσφορές και το Σάββατο

Πανζουρλισμός στην ελληνική πρεμιέρα της «Black Friday»
Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό υποδέχτηκαν οι Έλληνες την «Black Friday» οι οποίοι δε δίστασαν να σηκωθούν από τα χαράματα και να στηθούν μπροστά από εμπορικά καταστήματα τόσο της Αθήνας όσο και της Θεσσαλονίκης προκειμένου να επωφεληθούν από τις μοναδικές προσφορές και τις εκπτώσεις οι οποίες άγγιζαν ακόμα και το 80% σε ορισμένα είδη.

Οι εικόνες που είχαμε συνηθίσει να έρχονται από τις ΗΠΑ με εκατοντάδες ανθρώπους κυρίως νεαρής ηλικίας να περιμένουν με ανυπομονησία να ανοίξουν οι θύρες κάποιου πολυκαταστήματος, μεταφέρθηκαν και στην Ελλάδα αφού η τρέλα της «Μαύρης Παρασκευής» έκανε εμφανή τα σημάδια της και στη χώρα μας ήδη από χθες.

Κλείσιμο
Πρωτοφανείς εικόνες σε αλυσίδες καταστημάτων

Δεκάδες άνθρωποι στήθηκα έξω από κατάστημα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες πόλεις ακόμα και από τις 5 το πρωί προκειμένου να είναι αυτοί που θα κάνουν «ποδαρικό» και να προλάβουν τα προϊόντα πριν «εξαντληθούν». Ορισμένοι, μάλιστα, ήρθαν ακόμα και από την επαρχία για να προλάβουν τις προσφορές.

Συγκεκριμένα, ουρές σχηματίστηκαν σε γνωστό κατάστημα με ηλεκτρονικά είδη και βιβλία στην πλατεία Συντάγματος, καθώς επίσης και στα Mall αλλά και στο εκπτωτικό χωριό στα Σπάτα που αν και η πρόσβαση δεν είναι εύκολη οι καταναλωτές σχημάτισαν ουρές πριν τις 7. Πολύς κόσμος επισκέφθηκε και τα μαγαζιά στην οδό Ερμού.



Ατελείωτες ουρές όμως σχηματίστηκαν και στην Θεσσαλονίκη όπου δεκάδες άνθρωποι στήθηκα έξω από κατάστημα με ηλεκτρονικά είδη για να προλάβουν τις μεγάλες προσφορές. Ίδια εικόνα υπήρχε και σε καταστήματα των Χανίων, του Ηρακλείου και της Πάτρας, που συμμετέχουν στη Black Friday.

Τα ηλεκτρονική είδη στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος


Τα καταστήματα που εγκαινίασαν το θεσμό της «Black Friday» ήταν είτε ηλεκτρονικά είτε ένδυσης με τις προσφορές να ξεκινούν από 20% και να αγγίζουν ακόμα και το 80% σε αρκετά είδη.

 Η μεγαλύτερη κίνηση παρατηρήθηκε σε καταστήματα ειδών υψηλής τεχνολογίας με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον να συγκεντρώνουν τα ηλεκτρονικά είδη όπως κινητά, tablets, laptops, παιχνίδια  αλλά και ηλεκτρικές συσκευές και αθλητικά είδη.




«Ήρθα από τις 7:20 γιατί θέλω να πάρω κινητό και με τις προσφορές θα γλιτώσω 50 ευρώ» λέει μια κοπέλα στο protothema.gr με τους περισσότερους πάντως να επιλέγουν για τις αγορές τους ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Μεγάλη συμμετοχή εμπόρων και επιχειρήσεων

Πολλές ήταν οι επιχειρήσεις που αποφάσισαν να συμμετέχουν στην «Black Friday». Κυρίως συμμετείχαν τα εμπορικά κέντρα River West και Athens Metro Mall, τα εκπτωτικά χωριά στα Σπάτα McArthurGlen και Smart Park, οι αλυσίδες τεχνολογικών προϊόντων Public και Πλαίσιο, η αλυσίδα καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ, η αλυσίδα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών Media Markt, η αλυσίδα επίπλων ΕΝΤΟΣ, η αλυσίδα οικιακού εξοπλισμού JYSK, η αλυσίδα κοσμημάτων και αξεσουάρ Folli Follie, η GAP, τα Marks and Spencer και πολλές ακόμα εμπορικές επιχειρήσεις (αλυσίδες ή εμπορικά καταστήματα).

Επίσης, την ευκαιρία άδραξαν και πολλά συνοικιακά καταστήματα τα οποία έριξαν τις τιμές προκειμένου να αυξήσουν την πελατεία τους. 

Black Friday και το... Σάββατο

Σημειώνεται ότι κάποιες αλυσίδες καταστημάτων θα συνεχίσουν τις προσφορές και το Σάββατο.

Συγκεκριμένα, η Media Markt έχει ανακοινώσει πως θα συνεχίσει τις εκπτώσεις μέχρι την Κυριακή 27 Νοεμβρίου.

Επίσης, η αμερικανική εταιρεία ρουχισμούς GAP θα συνεχίσει τις  μοναδικές προσφορές στα καταστήματά της και το Σάββατο.

Ο Γερμανός συμμετέχει στη Black Friday, με προσφορές 10 ημερών μέχρι τις 30 Νοεμβρίου. 






















































Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης