Ψυχίατρος για πατέρα Άννυς: «Μου είπε ότι δεν μετέφερε την μικρή για να την θάψει γιατί ήταν βαριά...»

Ψυχίατρος για πατέρα Άννυς: «Μου είπε ότι δεν μετέφερε την μικρή για να την θάψει γιατί ήταν βαριά...»

Πώς εξήγησε ο παιδοκτόνος Σάββας τον τεμαχισμό της 4χρονης ενω ακόμη η Άννυ ζούσε - Για «απύθμενη σκληρότητα» μίλησαν οι δύο πραγματογνώμονες ψυχίατροι

«Ρώτησα γιατί; Γιατί δεν το πήρε το παιδί του στην πλάτη του, σε μια κουβέρτα, σε ένα σεντόνι να πάει να το θάψει αλλά προτίμησε να το τεμαχίσει. Η απαντησή του ήταν ότι το παιδί ήταν βαρύ.  Εκεί σταμάτησα...».  Πάγωσαν όσοι βρίσκονταν στη δικαστική αίθουσα από τα όσα ανέφερε ο ψυχιάτρος κ. Ματθαίος Εξάρχου, καταθέτοντας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, όπου εκδικάζεται η υπόθεση της φρικτής δολοφονίας της 4χρονης Άννυ.

Ο ψυχίατρος είχε εξετάσει, κατόπιν εντολής της ανακρίτριας, επί πέντε ώρες τον 28χρονο Στανισλάβ Μπακαρτζίεφ, γνωστό ως Σάββα, πατέρα της 4χρονης Άννυ, ο οποίος  μαζί με τον 30χρονο φίλο και συγκατηγορούμενό του, Νασίφ Αχμέντοφ (Νικολάι ή Νίκι) κατηγορουνται ότι δολοφόνησαν και τεμάχισαν τη μικρή το Πάσχα του 2015 μέσα στο διαμέρισμα - σφαγείο της Μιχαήλ Βόδα.

«Μάλλον φοβόταν, όχι όμως τόσο την αστυνομία όσο την μητέρα της, μην μάθει ότι πέθανε η Άννυ... Πρόκειται για απύθμενη σκληρότητα» είπε ο ψυχίατρος.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κατηγορούμενοι για τη φρικτή αυτή υπόθεση είναι ο πατέρας της 4χρονης και ο 30χρονος φίλος του Νασίφ Αχμεντόφ (γνωστός ως Νίκι).

Αμφότεροι κατηγορούνται ότι δολοφόνησαν και τεμάχισαν το παιδί, εξαφανίζοντας στη συνέχεια τα μέλη του, αφού πρώτα τα έβρασαν. Κατηγορορούμενη είναι και η μητέρα της 4χρονης, Δημητρίνα Μπορίσοβα για παραμέληση ανηλίκου και ψευδορκία. Κατηγορούμενος είναι και ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος επί της Μιχαήλ Βόδα, ο οποίος βαρύνεται με το αδίκημα της ψευδορκίας.

Σκιαγραφώντας το προφίλ του πατέρα της Άννυ, που αρνείται ότι δολοφόνησε το παιδί του αλλά ομολογεί ότι το τεμάχισε, ο ψυχίατρος μίλησε για «επιθετικό άνθρωπο» που είχε συχνούς διαπληκτισμούς με τη σύντροφό του. «Σε εμένα δεν ανέφερε περιστατικά βίας με το παιδί του. Μου είπε ότι αγαπούσε το παιδί και πως το πρόσεχε» ανέφερε ο ψυχίατρος και συνέχισε: «Δείχνει έλλειψη μεταμέλειας,  εκλογικεύει το γεγονός ότι έχει βλάψει άλλους».

Ο κ. Εξάρχου τόνισε πως ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε σε εκείνον τον τεμαχισμό του παιδιού του. Όπως είπε, ο κατηγορούμενος προχώρησε σε αυτή τη πράξη ακολουθώντας τις συμβουλές του συγκατηγορουμένου του Νικολάι, «για να μην βρεθεί το πτώμα γιατί είχε ανοιχτούς λογαριασμούς με την αστυνομία αλλά και γιατί φοβόταν την γυναίκα του».

«Ήπιος τοξικομανής»
Όπως κατάθεσε στο δικαστήριο ο ψυχίατρος, ο πατέρας της Άννυ τα τρία τελευταία χρόνια ήταν χρήστης ναρκωτικών ουσιών «αλλά ήταν μια ήπια τοξικομανία, έκανε καθημερινά χρήση ναρκωτικών με 5 γραμμάρια ηρωίνης». Ο κ. Εξάρχου ανέφερε ότι ο 28χρονος Στανισλάβ Μπακαρτζίεφ, πρόσεχε την κόρη του και παρέθεσε ως παράδειγμα το γεγονός ότι - όπως του είπε ο κατηγορούμενος - όταν κάπνιζε ηρωίνη  μετέφερε το παιδί σε άλλο χώρο για να το προστατεύσει.

Πρόεδρος: Είναι αυτό στοιχείο ένδειξης αγάπης; Ενδειξη αγάπης θα ήταν να μην κάνει  την ηρωίνη μέσα στο σπίτι....
Μάρτυρας: Με βάση το χαρακτήρα του ναι, είχε κάποιο βαθμό ενδιαφέροντος, σύμφωνα πάντα με αυτά που μου είπε.
Πρόεδρος: Να επιμείνουμε λίγο στο βίαιο χαρακτήρα του ...Θα μπορούσε εν δυνάμει να βιαιοπραγήσει σε οποιονδήποτε;
Μάρτυρας: Αυτοί οι χαρακτήρες θα μπορούσαν...
Πρόεδρος: Θα μπορούσε για ασήμαντη αφορμή να φτάσει στον φόνο;
Μάρτυρας: Σπάνια αυτοί οι άνθρωποι φτάνουν στον φόνο. Όπως αναφέρεται μάλιστα στη διεθνή βιοβλιογραφία έχουν πολύ καλή λεκτική επικοινωνία. Μπορούν εύκολα να πείσουν κάποιον άλλο να κάνει άνομες πράξεις...
Πρόεδρος:
Από ψυχιατρικής άποψης υπήρχε κίνδυνος για τη ζωή του παιδιού από τη στιγμή που έμεινε με τον πατέρα του;
Μάρτυρας: Όχι, δεν υπήρχε. Θα μπορούσε να προσέχει το παιδί του, έστω και για λίγο. Εδώ έχουμε τοξικομανείς που προσέχουν τα παιδιά τους. Αυτοί οι χαρακτήρες δεν νομίζω ότι μπορούν να επιτεθούν σε παιδιά και μάλιστα δικά τους. Θα μπορούσαν να επιτεθούν σε ενήλικες....
Πρόεδρος: Στη σύζυγό του πώς επιτέθηκε;
Μάρτυρας: Με τη σύζυγο θα μπορούσε να έχει άλλες διαφορές, σεξουαλικές, οικονομικές...
Πρόεδρος: Πώς εξηγείται ο τεμαχισμός από ψυχιατρικής απόψεως, τον οποίο έχει ομολογήσει και ο ίδιος ο κατηγορούμενος;
Μάρτυρας: Δεν υπάρχει βιβλιογραφία για αυτό το πράγμα... Στην κατάταξη των ψυχικών νόσων.
Πρόεδρος: Άρα δεν θεωρείται ότι υπάρχει ψυχική νόσος, όταν κάποιος πάει να τεμαχίσει το παιδί του...
Μάρτυρας: Όχι ...
Πρόεδρος: Μετα τον τεμαχισμό πήγε και πούλησε παιχνίδι του παιδιού του. Μπορείτε να σκιαγραφήσετε το προφίλ του κατηγορουμένου με βάση αυτό;
Μάρτυρας: Το έχω σκιαγραφήσει, δεν αλλάζει η άποψή μου από αυτό το στοιχείο.
Εισαγγελέας: Πώς σας είπε ότι το παιδί πέθανε;
Μάρτυρας: Μου είπε ότι ο Νικολάι του είπε ότι το παιδί δεν είχε σφυγμό.
Εισαγγελέας: Είπατε ότι ο κατηγορούμενος δεν έχει το προφίλ ανθρώπου που θα έκανε κακό στο παιδί του... Το προφίλ ανθρώπου όμως που θα τεμάχιζε... Δεν είναι λίγο αντιφατικό όλο αυτό;
Μάρτυρας: Τι να πω; Ήθελε να εξαφανίσει τα στοιχεία. Στην παγκόσμια ψυχιατρική κατάσταση ψυχικών νόσων δεν υπάρχει κάτι που να λέει πως όποιος τεμαχίσει το παιδί του πάσχει από αυτό... Είναι κάτι άλλο. Έχει στο μυαλό του κάποιος ένα σχέδιο, θα κάνω αυτό για να μην πάθω εγώ κάτι.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις της υπεράσπισης της μητέρας της Άννυ, ο κ. Εξάρχου ανέφερε πως «οι τοξικομανείς δεν εγκληματούν και μάλιστα σε μικρά παιδιά, είναι απλώς τοξικομανείς και όχι  a priori εγκληματίες». Σύμφωνα με τον ψυχίατρο, ο πατέρας του κοριτσιού εξαρτώνταν οικονομικά από την σύντροφό του  και μπορεί να φοβόταν μην τον καταδώσει.

Γιάννης Παπαδάτος: «Κρύβουν κάποιο μυστικό»
Για ένοχο μυστικό που οι κατηγορούμενοι δεν έχουν αποκαλύψει σχετικά με τη δολοφονία της Άννυ, έκανε κατ' επαναλήψη λόγο στο δικαστήριο, ο έτερος ψυχίατρος που εξέτασε τον κατηγορούμενο κ. Γιάννης Παπαδάτος.

Καταρχάς ο δικαστικός πραγματογνώμονας ανέφερε πως όταν είδε στις φυλακές της Κέρκυρας τον Στάνισλαβ Μπακαρτζίεβ,  διέγνωσε ότι πρόκειται για ψυχοπαθολογική προσωπικότητα που «δεν έχει έλλειψη καταλογισμού... Ξέρει τι κάνει, έχει έλεγχο των κινήσεών του».

Ανέφερε ακόμη στην κατάθεσή του ο καθηγητής Ψυχιατρικής Γιάννης Παπαδάτος: «Και ναρκωτικά να πάρεις θυμάσαι τις πράξεις σου... Ωστόσο ο κατηγορούμενος έχει αντιφάσεις στις καταθέσεις του. Ήταν σιωπηλός με τις συνθήκες θανάτου. Τον ρώτησα τι σκέφτηκε όταν είδε το πτώμα του παιδιού και μου είπε δεν θυμάται. Μου είπε ότι την είδε το πρωί νεκρή. Φώναξε τον Νικολάι και εκείνος του είπε ότι το παιδί ήταν νεκρό. Η μητέρα δεν ευθύνεται σε τίποτα, είναι το θύμα της ιστορίας...».

Αίσθηση προκάλεσε πάντως η εξής αναφορά του κ. Παπαδάτου: «Κάτι κρύβουν. Ποιος μπορεί να ξέρει; Σεξουαλικού τύπου ίσως. Αυτό είναι κάτι που είναι προσωπική μου άποψη  με βάση τις ψυχιατρικές μου γνώσεις και την εμπειρία μου».
Πρόεδρος: Μήπως κρύβεται εμπόριο οργάνων;
Μάρτυρας: Όχι.
Πρόεδρος: Πιστευετε ότι το παιδί κινδύνευε με τον πατέρα του όσο έμενε μαζί του;
Μάρτυρας: Όχι, κάθε άνθρωπος αγαπάει το παιδί του, κάτι έγινε, δεν ξέρω, το ξέρουν οι κατηγορούμενοι και δεν το λένε. Δε είναι αποτέλεσμα της προσωπικότητας του. Δεν αποκλείω να συμμετείχε σε μια αρνητική πράξη για την Άννυ. Αυτό, όμως, που έκανε εντύπωση είναι ότι εμμέσως ο Σάββας μου είπε ότι ο Νικολάι μπορεί κάτι να έκανε στο παιδί. Φάνηκε σαν κάτι να ήθελε να πει αλλά δεν μου το είπε...

Εν τω μεταξύ σήμερα στη δίκη για πρώτη φορά από την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας ο πατέρας της Άννυ έλαβε το λόγο για να υποστηρίξει πως οι κήλιδες αίματος που εντοπίστηκαν στο διαμέρισμα του προέρχεται από τραυματισμό της Άννυ στη μύτη. «Όταν το παιδί μπήκε στο μπάνιο έπεσε και ράγισε τη μύτη του» είπε.
Η δίκη συνεχίζεται αύριο. 

ΣΧΟΛΙΑ (14)

Δυστυχία

Αν ο ψυχίατρος βγάλει ψυχασθενή τον κατηγορουμενο , τότε ο τελευταίος θα καταλήξει σε ένα απλό ψυχιατρείο. Αν δεν καταλάβατε, ο ψυχίατρος εδώ ουσιαστικά λέει ότι ο κατηγορουμενος έχει σωας τας φρενας και πλήρη επίγνωση. Δεν κατατάσσεται σε καμία κατηγορία ψυχικής νόσου , είχε σχέδιο στο μυαλό του και δεν δικαιολογειται αυτή η βιαιοτητα ούτε από το γεγονός ότι είναι τοξικομανης διότι οι τοξικομανείς δεν είναι χαρακτήρες που κάνουν κακό σε παιδιά. Ουσιαστικά ο ψυχίατρος του αφαιρεί κάθε ελαφρυντικό. Τι δεν καταλαβαινετε, οεο???

Λεω γω τωρα...

Αυτο το ΔΥΣΤΥΧΟ πλασματακι (στις φωτο δεν υπαρχει ιχνος παιδικοτητας στο προσωπο του!) κατω απο ποιες αστρικους συνδυασμους να γεννηθηκε αραγε ? Το γεγονος οτι δεν ακουστηκαν οι φωνες της απο την τρωγλη του τρομου με κανει να "ελπιζω" οτι το ναρκωσαν και δεν "εζησε" το απεριγραπτο μαρτυριο του,... Ποια τιμωρια θα ναι αραγε δικαια και αρκετη γι αυτους τους φονιαδες?

Θειτσα

Ειναι καποια εγκληματα που θα μεινουν στην ιστορια. Δεν ειναι τρελος.Ουτε φταιει η ηρωινη. Ειναι ενας Κακος Υπανθρωπος,του υποκοσμου.

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ

ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ . ΟΙ ΨΥΧΙΑΤΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΑΙ ΒΟΗΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΝΑ ΤΗ ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΑΘΑΡΗ.

Μάλιστα!!

Φέρτε ρε παιδιά ένα ψυχίατρο για τους ψυχιάτρους!! Κάθε άνθρωπος αγαπάει το παιδί του;;; Όχι;;;Δεν μπορούσε μαζί του να πάθει κάτι κακο το παιδί;;; Η μητέρα είναι το θύμα;;;; Που πήρατε ρε το πτυχίο να πάω να γίνω και εγώ τρελόγιατρος! Άι σιχτιρ!

Ελουρια

Πολύ σωστά !! Αυτός δεν είναι ψυχολόγος ειναι Πυθια. Κάθε άνθρωπος αγαπάει το παιδί του. !!Αυτή ή κατάθεση θα μπορούσε να είναι από οποιονδήποτε που δεν έχει σχέση με ψυχολογία. Αυτό επιβεβαιώνει την γνώμη μου για το πόσο ηλίθιοι και άχρηστοι κατά το μείζον είναι οι ψυχολόγοι. Προσπαθούν να σε πείσουν ότι έχεις πρόβλημα ενώ δεν έχεις ή προσπαθούν να σε πείσουν ότι δεν έχεις πρόβλημα ενώ έχεις.

TZANI

Να τον στείλουν στον Ερντογάν...

/

Στον βορειο κορεατη καλυτερα !

νικοσ

Αυτος ο έγκριτος καθηγητής την δεοντολογία περί ιατρικού απορρήτου την έχει ακουστά!!;

soulis

Εσυ εχεις ιδεα για τι πραγμα μιλας; 1. Ο ανθρωπος μιλησε μαζι του αφου τον συνελαβαν. Αυτη ειναι η δουλεια του. 2. Ακομα και αν ο ναρκομανης να εδινε λεφτα για να μιλάει σε ψυχιατρο (αυτο ειναι το τρελο πραγμα που υπεθεσες), εννοειται πως σε τετοιες περιπτωσεις δεν ισχυει το απορρήτο.

ό,τι λάχει. ..

Το ιατρικό απόρρητο παραβιάζεται κάτω από πολύ συγκεκριμμένες νόμιμες καταστάσεις, όπως αυτή στην προκειμένη περίπτωση.

Ik

Οι παιδοκτονοι και οι συνεργοί τους πρέπει να θανατώνονται!! Όσο πιο γρήγορα φεύγουν απο τη ζωη τόσο λιγότερο θα κοστίζουν στους πολίτες μιας κοινωνίας!! Ούτε βασανιστήρια, ούτε δικαστήρια, ούτε τιποτα! Χάσιμο χρόνου! Εκτέλεση στα δυο μέτρα την επόμενη στιγμή της συλλήψεως τους! Κανένα ελαφρυντικό!

φιδι

Αφού βιασε με το φίλο του το παιδί μέχρι λιποθυμίας,το τεμάχισε ενώ ήταν ζωντανο,να μην αφήσει στοιχεία.Εφ όσον το έκοψε κομμάτια δείχνει άνθρωπο ψυχρό,αναισθητο,ικανο για όλα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης