Η μικρή Άννυ βίωνε μια κόλαση ναρκωτικών, βίας και πορνείας

Η μικρή Άννυ βίωνε μια κόλαση ναρκωτικών, βίας και πορνείας

Ο πατέρας της έκανε χρήση ηρωίνης μπροστά στο παιδί του  - Άφωνοι δικαστές και ένορκοι από τις αποκαλύψεις  - Τι κατέθεσαν κάτοικοι της πολυκατοικίας

Η μικρή Άννυ βίωνε μια κόλαση ναρκωτικών, βίας και πορνείας
Ξεπερνούν και την πιο διεστραμμένη φαντασία όσα καταθέτουν στη δίκη για την υπόθεση της φρικτής δολοφονίας της 4χρονης Άννυ, πέρυσι τον Απρίλιο του 2015, μέσα στο διαμέρισμα - σφαγείο της Μιχήλ Βόδα, οι μάρτυρες της υπόθεσης, που ο ένας μετά τον άλλον καταθέτουν στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, αφήνοντας άφωνους με τις αποκαλύψεις τους δικαστές και ενόρκους. 

«Πρώτα είδαμε τις ροζ κηλίδες στα σκαλιά κάτι σαν ξεπλυμένο αίμα, μετά μυρίζαμε μια άσχημη μυρωδιά και μετά όλη η πολυκατοικία μύριζε έντονα κολόνια....». 

Αυτό κατέθεσε στο δικαστήριο η διαχειρίστρια της πολυκατοικίας, όπου διέμεινε η Άννυ, με την μητέρα της και τον πατέρα της, Στανισλάβ Μπακαρτιεβ (γνωστός ως Σάββας), ο οποίος κατηγορείται ότι μαζί με τον φίλο του και συγκατηγορούμενο του Νασίφ Αχμεντόφ ή Νίκι δολοφόνησε την κόρη του, την τεμάχισε, μαγείρεψε τα μέλη της και στη συνέχεια τα πέταξε στα σκουπίδια. 
Κλείσιμο

Νωρίτερα, σοκ προκάλεσε στη δικαστική αίθουσα η κατάθεση ενός άνδρα πρώην ερωτικού συντρόφου του Στανισλάβ  Μπακαρτιέβ, ο οποίος ανέφερε στο δικαστήριο ότι «ο Σάββας έπινε πολλή ηρωίνη» και είπε ότι ο Νίκι εκδίδονταν μέσω αγγελιών στο Διαδίκτυο. 

«Όσο ήμασταν ζευγάρι ο Σάββας δεν έκανε χρήση ηρωίνης. Είχαμε δυο χρόνια σχέση, γνωριστήκαμε το 2008. Ο Σάββας γνωρίστηκε με τη μητέρα της Άννυ, τη Δημητρίνα το 2010. Η Δημητρίνα έμεινε έγκυος και το κράτησε μυστικό από τον Σάββα. Εκείνος το έμαθε στον 4ο μήνα της εγκυμοσύνης της και ήθελε να κρατήσουν το παιδί» είπε ο μάρτυρας αρχίζοντας την κατάθεσή του στο δικαστήριο. 

Σύμφωνα με την κατάθεσή του ιδίου, ο Νικολάι ήταν φίλος με τον Σάββα. «Δεν είχε μυαλό για να κάνει τέτοια πράγματα ο Σάββας, ο άλλος (σ.σ. ο Νίκι) ήταν κλειστός, δεν μιλούσε, αυτός είχε μυαλό...», συνέχισε ο μάρτυρας αποδίδοντας σε αυτό το σημείο της κατάθεσής του τις ευθύνες στον συγκατηγορούμενο του πατέρα της Άννυ για να πει, ωστόσο, λίγο αργότερα:

«Πιστεύω ότι τα κάνανε και τα σχεδίασαν μισά-μισά».

Ο μάρτυρας ανέφερε στο δικαστήριο πως και η μητέρα της 4χρονης έκανε χρήση ναρκωτικών - «μόνο μαύρο» όπως είπε - και ότι το ζευγάρι μάλωνε «για την πρέζα». 

Πρόεδρος: Τον Απρίλιο του 2015 έκανε χρήση ο Σάββας; 

Μάρτυρας: Ναι από τότε που έφυγε από μένα έκανε συστηματικά.

Πρόεδρος: Πώς θα χαρακτηρίζατε τον Σάββα; 

Μάρτυρας: Ήταν πολύ καλός, δεν είχε πρόβλημα με κανένα.

Πρόεδρος: Ο Σάββας θα μπορούσε να έχει την ανατροφή της Άννυ; 

Μάρτυρας: Πρώτα απ' όλα λόγω της πρέζας κοιμόταν πάρα πολύ, μια φορά είχε κοιμηθεί για 12 ώρες.
  
Εισαγγελέας: Ο Νίκι είχε ερωτική σχέση μόνο με γυναίκες ή και άντρες; 

Μάρτυρας: Και άντρες.

Εισαγγελέας:  Είχε σχέση και με τον Σάββα;

Μάρτυρας: Όχι, δεν το ξέρω. 

Εισαγγελέας:  Ο Νίκι εκδιδόταν κιόλας; 

Μάρτυρας: Ναι. Τον είχα δει να κλείνεται σε ένα δωμάτιο και να μιλάει στο τηλέφωνο. Μετά βγήκε και μας είπε ότι είχε ένα πελάτη από αγγελία στο Ίντερνετ και ότι θα έφευγε...

«Δεν είχα δει ποτέ την Άννυ»
Συνεχίζοντας την κατάθεσή του ο μάρτυρας ανέφερε ότι δεν είχε δει ποτέ την 4χρονη Άννυ. «Ο Σάββας ήρθε μια φορά μαζί με την Άννυ στο ξενοδοχείο που έμενα να μου φέρει μια κρέμα. Του είπα «όχι εδώ με το παιδί» γιατί πάνω ήταν όλοι τραβεστί. Κατέβηκε ο φίλος μου» είπε ο μάρτυρας και συνέχισε: «Ο Σάββας ζούσε με τα χρήματα της Δημητρίνας». 

Όπως είπε, είχε ρωτήσει τον άλλοτε ερωτικό του σύντροφο τι κάνει ο ίδιος και η κόρη του και εκείνος του απάντησε πως είναι «πολύ χάλια από την ηρωίνη και ότι η Άννυ έφυγε από το σπίτι». 

Ο ίδιος ανέφερε ότι «η Δημητρίνα ήξερε όταν έκανε σχέση με το Σάββα ότι τα είχε μαζί μου, αλλά τα έκαναν όλα από πίσω μου, το κατάλαβα στα γενέθλιά μου».

Ο ξυλοδαρμός στην είσοδο της πολυκατοικίας 
Ανεβαίνοντας  στο βήμα του μάρτυρα η διαχειρίστρια της πολυκατοικίας επί της Μιχ. Βόδα, ανέφερε στην κατάθεσή της πως στο υπόγειο που είχε ενοικιάσει ο Σάββας «συμβαίνουν ακόμη και σήμερα πολλά και παράξενα και ότι οι ένοικοι που γνωρίζουν τον ιδιοκτήτη, έρχονται νύχτα και φεύγουν νύχτα». 

Ανέφερε στην κατάθεσή της η μάρτυρας: «Όταν γνώρισα τον Σάββα ήταν μόνος του, με ένα σκυλάκι. Είχαμε μιλήσει, τον είχα συναντήσει τέσσερις με πέντε φορές. Ήταν φανερό ότι έκανε χρήση, είχα ακούσει ότι έβγαζε το παιδί 6 το πρωί για να το πάει βόλτα... Ήταν στον κόσμο του...».

Μια φορά είδα την κατηγορούμενη στην πολυκατοικία. Η μητέρα μου όμως τους είχε δει να μαλώνουν στην είσοδο της πολυκατοικίας. Με φώναξαν, κατέβηκα. Ο Σάββας μου είπαν θα σκοτώσει τη γυναίκα του. Όταν έφτασα είχε σταματήσει ο καβγάς, ένας ένοικος της πολυκατοικίας, πήγε στο αστυνομικό τμήμα και κατήγγειλε το περιστατικό. Ήρθε μετά από μια ώρα η αστυνομία, χτύπησε την πόρτα του υπογείου, ο Σάββας και η γυναίκα ήταν μέσα αλλά δεν άνοιξαν». Η μάρτυρας ανέφερε ότι ο Σάββας της είχε πει ότι μάλωνε με τη Δημητρίνα γιατί δεν ήθελε να κατέβει στο υπόγειο να δει το παιδί της. «Είδα το παιδί μια φορά, την ημέρα εκείνη που έγινε ο καβγάς. Μας έφερε το παιδάκι μισοκοιμισμένο και μας είπε ότι είναι η κόρη του». 
«Ο Νίκι μου συστήθηκε ως μοντελίστ»
Συνεχίζοντας την κατάθεσή της η διαχειρίστρια της πολυκατοικίας, ανέφερε ότι στο υπόγειο της Μιχ. Βόδα «είχε δει μια κινητικότητα» και ότι είχε συναντήσει τον Νίκι ο οποίος της συστήθηκε ως «μοντελίστ από την Τυνησία». 

Πρόεδρος: Είχε ακούσει κάποιος κλάματα από το παιδί; 

Μάρτυρας: Εκ των υστέρων, το έμαθα  μου είπε κάποιος ένοικος, ότι, ναι, ακούγονταν καμιά φορά το παιδί να κλαίει. 

Πρόεδρος: Έχετε καταθέσει ότι είδατε κηλίδες ροζ στη σκάλα...

Μάρτυρας: Ναι κάτι ροζ, σαν αίμα ξεπλυμένο, σαν σκουπισμένο αίμα. Είπα ότι κάποιος μετέφερε σκουπίδια και έσταξαν. Οι κηλίδες ξεκινούσε από το πρώτο σκαλοπάτι που κατεβαίνει προς το υπόγειο.

«Η κολόνια και οι ροζ κηλίδες»
Στη συνέχεια, η ίδια μάρτυρας ανέφερε ότι ο αδελφός της, της είχε αναφέρει για μια έντονη μυρωδιά κολόνιας στην είσοδο της πολυκατοικίας. «Ήταν πολύ έντονη η μυρωδιά, έφτανε στον 6ο όροφο, αυτό ήταν μετά το Πάσχα. Αντρική κολόνια φορούσε μόνο ο Νίκι. Ο αδελφός μου, μας έλεγε ακόμη ότι βρωμάει κάτι σαν ψοφίμι στο υπόγειο....».

Πρόεδρος: Δηλαδή, πρώτα οι κηλίδες του αίματος, μετά η μυρωδιά και μετά η κολόνια; 

Μάρτυρας: Ναι

Παίρνοντας τη σκυτάλη των μαρτυρικών καταθέσεων άλλος ένοικος της πολυκατοικίας, που κατοικεί ακριβώς απέναντι από το διαμέρισμα - σφαγείο, ανέφερε στο δικαστήριο: «Εγώ νομίζω ότι  Σάββας την χτύπαγε τη γυναίκα. Τον έβλεπα πέντε η ώρα το πρωί να έχει έξω το παιδάκι και να το κάνει βόλτες... Είχα ακούσει την Άννυ να κλαίει μια δυο φορές, με φυσιολογικό όμως κλάμα.  Δεν είχα δει όμως ποτέ τον Σάββα να χτυπάει το παιδί».

«Τη σκότωσε γιατί θα τον άφηναν»

Φίλη και συνάδελφος της επίσης κατηγορουμένης μητέρας της Άννυ, η οποία βρέθηκε μαζί της στη Γερμανία, είπε στο δικαστήριο: «Δούλευα με τη Δημητρίνα μαζί στο στούντιο. Η Δημητρίνα είχε πάει στη Γερμανία να δει κάποιο φίλο της. Στον Σάββα είχε πει να αφήσει το παιδί, την Άννυ, στη μητέρα του. Νομίζω ότι φοβόταν γιατί ο Σάββας έκανε χρήση ναρκωτικών».

Πρόεδρος: Τι πήγαινε να κάνει στη Γερμανία; 

Μάρτυρας: Θα πήγαινε να δει το Γερμανό και να πάρει χρήματα...

Η ίδια μάρτυρας κατέθεσε ότι η μητέρα της Άννυ - η οποία όπως είπε έκανε καμία φορά χρήση ναρκωτικών - ρωτούσε καθημερινά τον Σάββα από την Γερμανία για το παιδί και εκείνος της έλεγε ότι είναι στην μητέρα του. «Δεν ανησυχούσε γιατί μιλούσε κάθε μέρα με το παιδί» είπε και συνέχισε: «Η Δημητρίνα μου είχε πει πως θα έπαιρνε το παιδί και θα πήγαινε στη Γερμανία. Σκέφτηκα ότι έκανε αυτό που έκανε γιατί κατάλαβε ότι η Δημητρίνα θα έπαιρνε το παιδί και θα έφευγε». 

Είχε προηγηθεί η κατάθεση ενός άλλου μάρτυρα, ο οποίος περιέγραψε πως ο πατέρας της Άννυ τον είχε επισκεφθεί στο χώρο όπου δούλευε για να του πουλήσει,  όπως παιχνίδια τα οποία εκείνος αγόρασε έναντι 50 ευρώ. 

Αιτήματα 

Εν τω μεταξύ, δεκτό έγινε το αίτημα της υπεράσπισης της μητέρας της Άννυ να κληθεί στο δικαστήριο ιδιοκτήτρια διαμερίσματος το οποίο είχε επισκεφθεί ο Νίκι. «Ο Νίκι έχει πει ότι εκεί έμεινε όταν έφυγε από το Σάββα αλλά η ιδιοκτήτρια λέει ότι δεν τον έχει δει ποτέ» είπε η υπεράσπιση. 

Αντίθετα, απορρίφθηκε από το δικαστήριο αίτημα της υπεράσπισης του Νικολάι για να κλητευθεί από τη Γερμανία, ο Γερμανός φίλος της Δημητρίνας. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης