Θεσσαλονίκη: Αλλοδαποί αγόρασαν διαμάντι με πλαστά χαρτονομίσματα

Θεσσαλονίκη: Αλλοδαποί αγόρασαν διαμάντι με πλαστά χαρτονομίσματα

Οι δράστες παρέλαβαν το διαμάντι και παρέδωσαν στον χρυσοχόο δύο τσάντες, οι οποίες, όπως διαπιστώθηκε, περιείχαν δεσμίδες πλαστών χαρτονομισμάτων των 100 ευρώ

Θεσσαλονίκη: Αλλοδαποί αγόρασαν διαμάντι με πλαστά χαρτονομίσματα
Η άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας, οδήγησε στον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο αλλοδαπών, οι οποίοι λίγο νωρίτερα εξαπάτησαν χρυσοχόο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για 29χρονο υπήκοο Ιταλίας και 36χρονο υπήκοο Σερβίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη κατά συναυτουργία.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Δευτέρας, μετέβησαν σε γραφείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου συμφώνησαν στην αγορά διαμαντιού από 49χρονο χρυσοχόο, έναντι 200.000 ευρώ.

Κλείσιμο
Οι δράστες παρέλαβαν το διαμάντι και παρέδωσαν στον χρυσοχόο δύο τσάντες, οι οποίες, όπως διαπιστώθηκε, περιείχαν δεσμίδες πλαστών χαρτονομισμάτων των 100 ευρώ.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο αλλοδαπούς στο συνοριακό σταθμό των Ευζώνων, απ΄ όπου επιχείρησαν να διαφύγουν από τη χώρα.

Στην κατοχή τους καθώς και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο που επέβαιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 14.375 ευρώ, 1.635 δηνάρια Σκοπίων και 4 κινητά τηλέφωνα. Επίσης, κατασχέθηκε το εν λόγω αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης