Σε Costa Navarino και τουρκικό όμιλο Dogus το Hilton Αθηνών

Σε Costa Navarino και τουρκικό όμιλο Dogus το Hilton Αθηνών

Ο όμιλος Dogus, ένας από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους της Τουρκίας, δραστηριοποιείται σε 30 χώρες με περισσότερες από 290 επιχειρήσεις και πάνω από 50.000 εργαζομένους

Την Κοινοπραξία που απαρτίζεται από τις εταιρείες Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας Α.Ε. (ΤΕΜΕΣ) -ιδιοκτήτρια της Costa Navarino στη Μεσσηνία -και τη D-Marine Investments Holding B.V. με έδρα στο Άμστερνταμ,-θυγατρική εταιρεία του Τουρκικού ομίλου Dogus -επέλεξε η Αlpha Bank ως προτιμητέο επενδυτή για το Hilton Αθηνών, κατά τη διαδικασία αξιολόγησης των δεσμευτικών προσφορών, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή».

Ειδικότερα, η Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις Α.Ε. ιδιοκτήτρια του Hilton βασικός μέτοχος της οποίας με ποσοστό 97,3% είναι η Alpha Bank έλαβε σχετική ενημέρωση από τη Τράπεζα  ότι ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση των δεσμευτικών προσφορών που υπεβλήθησαν από ενδιαφερόμενους επενδυτές στο πλαίσιο διαδικασίας εξαγοράς πλειοψηφικού ποσοστού στο μετοχικό κεφάλαιο της ξενοδοχειακής εταιρείας. Σε συνέχεια της σχετικής αξιολόγησης των Δεσμευτικών Προσφορών, η Alpha Bank επέλεξε ως προτιμητέο επενδυτή την κοινοπραξία από τις εταιρίες Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας Α.Ε. και D-Marine Investments Holding B.V. Η Alpha Bank έχει εισέλθει σε αποκλειστικές συζητήσεις με τον Προτιμητέο Επενδυτή προς τον σκοπό ολοκληρώσεως της Διαδικασίας.

To Ηilton, που συμπλήρωσε φέτος 53 χρόνια λειτουργίας, διαθέτει συνολική δυναμικότητα 506 δωματίων, 22 εξοπλισμένες αίθουσες συνεδρίων και εκδηλώσεων, καθώς και πλήθος άλλων εγκαταστάσεων και υπηρεσιών. Οι πρώτες διαπραγματεύσεις για τη δημιουργία του ξενοδοχείου έγιναν το 1957. Αρχικός ανάδοχος του έργου ήταν ο όμιλος Πεζά, ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει το έργο, και γι’ αυτό χρειάστηκε να το συνεχίσει η Ιονική Τράπεζα. Το 1960 η κυριότητα των μετοχών της Ξενοδοχειακής Εταιρείας Πεζά περιήλθε στη θυγατρική της τράπεζας, την Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις, και ο σκελετός της οικοδομής ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 1961.

Τα επίσημα εγκαίνια του ξενοδοχείου πραγματοποιήθηκαν τον Απρίλιο του 1963 με τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις, στις οποίες συμμετείχε πλήθος κόσμου. Άλλωστε, η αλυσίδα Hilton αποτελούσε την πρώτη μεγάλη διεθνή αλυσίδα ξενοδοχείων που ερχόταν στη χώρα μας, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο για τον ελληνικό τουρισμό. Τη μονάδα εγκαινίασε προσωπικά ο ιδρυτής της αλυσίδας Κόνραντ Xίλτον. Για την ανέγερση της μονάδας δαπανήθηκε τότε το ποσό των 15 εκατ. δολαρίων. Την αρχιτεκτονική ομάδα που δημιούργησε το ξενοδοχείο αποτελούσαν οι Μανώλης Βουρέκας, Προκόπης Βασιλειάδης και Σπύρος Στάικος, ενώ υπεύθυνος αρχιτέκτων ήταν ο Αντώνης Γεωργιάδης. Το ξενοδοχείο ανακαινίσθηκε πλήρως το 2003, λόγω και των Ολυμπιακών Αγώνων. Κατά τη διάρκεια των Αγώνων αποτέλεσε την επίσημη έδρα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Παράλληλα με την ανακαίνιση προστέθηκαν στο ξενοδοχείο μια πτέρυγα 84 δωματίων, αίθουσες συνεδριάσεων και πολλαπλών χρήσεων, συνεδριακοί χώροι και ένα κέντρο ευεξίας, περίπου, 1.200 τ.μ. Η μονάδα αναπτύσσεται σε έκταση 16 χιλ. τ.μ., ενώ υφίσταται υπόλοιπο συντελεστή δόμησης, ο οποίος θα μπορεί να αξιοποιηθεί από τον επενδυτή.

Ο όμιλος ΤΕΜΕΣ υλοποιεί ένα από τα μεγαλύτερα σχέδια τουριστικής αξιοποίησης ακινήτων στην Ευρώπη την Costa Navarino στη Μεσσηνία. Η τελική ανάπτυξη θα περιλαμβάνει πέντε ζώνες τουριστικών θέρετρων με πολυτελή ξενοδοχεία και εγκαταστάσεις τουλάχιστον τεσσάρων γηπέδων γκολφ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνολική επένδυση για την πλήρη ανάπτυξη του συγκροτήματος θα φθάσει σε 1,2 δισ. ευρώ. Eως σήμερα έχει επενδυθεί το ποσό των 580 εκατ. ευρώ. Οι άμεσες νέες επενδύσεις της εταιρείας θα ξεπεράσουν τα 240 εκατ. ευρώ. Στην Costa Navarino λειτουργούν, μεταξύ άλλων, 2 ξενοδοχεία και 2 γήπεδα γκολφ, ενώ στα άμεσα μελλοντικά σχέδια περιλαμβάνεται η κατασκευή 2 ξενοδοχείων και 2 γκολφ. Στο τουριστικό συγκρότημα εργάζονται 1.200 άτομα, ενώ σε πλήρη ανάπτυξη ο αριθμός των υπαλλήλων του θα φθάσουν τις 3.000. Σημειώνεται ότι η Costa Navarino αποτέλεσε όραμα του ιδρυτή της καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου. Από το 2014 συμμετοχή στον όμιλο εταιρειών Costa Navarino έχει και ο όμιλος Οlayan ως τέταρτος ισότιμος μέτοχος με κάθε έναν από τους τρεις μετόχους της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου. Ο κ. Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος βρίσκεται στο τιμόνι των εταιρειών που απαρτίζουν τον όμιλο της Costa Navarino. Ο όμιλος Οlayan έχει επενδυτική παρουσία στην Ελλάδα πάνω από 30 χρόνια συμμετέχοντας στρατηγικά σε ελληνικές επιχειρήσεις.

Ο όμιλος Dogus, ένας από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους της Τουρκίας, δραστηριοποιείται σε 30 χώρες με περισσότερες από 290 επιχειρήσεις και πάνω από 50.000 εργαζομένους. Μεταξύ άλλων, αναπτύσσει δραστηριότητα στον χώρο του τουρισμού, της αυτοκινητοβιομηχανίας, των κατασκευών, της ενέργειας και της ψυχαγωγίας. Στην περυσινή οικονομική χρήση το ενοποιημένο σύνολο των περιουσιακών του στοιχείων έφθασε τα 10,1 δισ. δολ. τα ενοποιημένα έσοδα τα 5 δισ. δολ. και τα λειτουργικά κέρδη τα 147 εκατ. δολ. Στην Ελλάδα ξεκίνησε τη δραστηριότητά του από τον τομέα των μαρίνων και συνεχίζει στον χώρο των ξενοδοχείων. Ειδικότερα, συμμετέχει στη μαρίνα του Φλοίσβου μέσω της D-Marine Investments Holding B.V με ποσοστό 32,2%.

Oι άλλοι μέτοχοι στη μαρίνα είναι η Lamda Development με 32,2%, το ελληνικό Δημόσιο με 22,8% και η Zerlan με 12,8%. Επίσης, κατέχει ποσοστό 90% στην εταιρεία KG Med Marinas, η οποία ελέγχει τις μαρίνες Γουβιών Κέρκυρας και Λευκάδας και το 75% της Μαρίνας Ζέας (το υπόλοιπο ανήκει στο ελληνικό δημόσιο). Το 10% της KG Med Marinas ανήκει στο όμιλο Κυριακούλη. Επίσης, η D-Marine Investments Holding B.V έχει μειοψηφική συμμετοχή στην Jermyn Street Real Estate Fund IV, η οποία το φθινόπωρο αναμένεται να αποκτήσει τον Αστέρα Βουλιαγμένης έναντι 400 εκατ. ευρώ, καθώς επίκειται η ολοκλήρωση της σχετικής διαγωνιστικής διαδικασίας από την Εθνική Τράπεζα και το ΤΑΙΠΕΔ. H D-Marine Investments Holding B.V, που αποτελεί τον επενδυτικό βραχίονα του τουρκικού ομίλου στην Ευρώπη, αναπτύσσει επίσης δραστηριότητα στην Ιταλία και στην Ισπανία.

ΣΧΟΛΙΑ (32)

Γιάννης Γ

Οντως τέτοια γελοία κατάντια των πολλών εδώ σχολιαστών με αυτά που γράφουν στα σχόλιά τους, δεν την φανταζόμουνα με τίποτα ....... Που το θέμα επιχειρηματικές δράσεις στην σημερινή παγκοσμιοποιημένη κοινωνία και οικονομία τις βλέπουν μέσα από στενόμυαλες εθνικιστικές καπηλικές λογικές του προπερασμένου αιώνα. ......... Δηλαδή για πείτε μου, όταν πριν από δεκαπέντε χρόνιοα η Εθνική Τράπεζα εξαγόρασε της Φινάς Μπάνκ της Τουρκίας , τι θα έπρεπε να κάνουν οι Τούρκοι? . ..... Να κηρύξουν επανάσταση γιατί Ελληνες αγόρασαν την Τράπεζά τους? ...... ... Εδώ εχουν αγοράσει οι Τούρκοι την μαρίνα της Μυτιλήνης, Εχουν αγοράσει εδώ και πέντε χρόνια τέσσερα κεντρικά ξενοδοχεία στην Αθήνα και σε κάποια νησιά του Αιγαίου. .... Εχουν εγκαταστήσει στην Ελλάδα αλυσίδες καταστημάτων, καθως και δική τους τράπεζα με υποκαταστήματα πέρα αυτου της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και σε ολες της πόλεις της Θράκης. Κάτι αντίστοιχο που εχει κάνει και η Εθνική τράπεζα στην Τουρκία. ........ Και έχουμε εδώ κινδυνολόγους "το τι θα πάθουμε με αυτές τις πωλήσεις που γίνονται σε αυτούς"........ Και μάθετε λεβέντες και ταλαίπωροι συνάμα στα μυαλά Ελληναράδες μου, ότι ετσι και προκηρύξεις διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό, δεν έχεις δικαίωμα σαν κράτος να αρνηθείς να παραδώσεις αυτό που πουλάς στον πλειοδότη με την δικαιολογία , του να επειδή είναι Τούρκος , και αρνούμαι. ..... Τι τρελά και παλαβά είναι αυτά...... Συνέλθετε Ελληναράδες μου. .... ΥΓ Και για κάποιους που εχουν παρωπίδες και κράζουν και ωρύονται, ας μάθουν ότι οι διαδικασίες πώλησης ξεκίνησαν εδώ και οκτώ χρόνια, και δεν είναι απόφαση πώλησης του Χίλτον της σημερινής κυβέρνησης.

lakis

Μπηκαν στην Πολη οι οχτροι!!!!!!!!!!!!!!!!

μελος του θιασου.....

που επελεξε ο πανσοφος Ελληνας να τον κυβερνησει για δευτερη φορα δηλωσε σημερα οτι δεν τον ενοχλει να τον λενε φιλοτρομοκρατη.... ξεχνα λοιπον την χωρα που ηξερες ....σε λιγο αρχιζουν διωξεις σ'αυτους που αισθανονται και δηλωνουν ακομα Ελληνες.

Τέτοια κατάντια δεν φανταζόμουν ποτέ !

"Μπράβο" στους Κωνσταντακόπουλους που προσκύνησαν τους Τούρκους, επίσης "μπράβο" στην ALPHA BANK που τα βρήκε τόσο εύκολα με τους Τούρκους και βέβαια "μπράβο" στους προσκυνημένους και προδότες πολιτικούς που συμφώνησαν να ξεπουληθεί ένα τέτοιο ιστορικό Ξενοδοχείο. Ξεπουλάνε απροκάλυπτα την πατρίδα για δεκάρες στον χειρότερο εχθρό μας, αυτούς που θέλουν να μας καταστρέψουν, αυτούς που κατέλαβαν την Κύπρο και μας απειλούν ανοικτά να καταλάβουν τα νησιά μας. Σε αυτούς τους προαιώνιους εχθρούς μας οι αλήτες και απατεώνες πολιτικοί, αφού μας κατέκλεψαν, ξεπουλάνε την Ελλάδα μας αφού είναι πιόνια των ξένων. Τι άλλο θα ξεπουλήσουν τα καθάρματα οι πολιτικοί ;

Νουμερο

Οι εχθροι τις πατριδας ειναι κατι αχρηστα νουμερα σαν και εσενα. Δυστηχως υπαρχουν πολλοι σαν και εσενα.

Μια απορία.....

Αν έρθει με βάρκα ο τουρκος επενδυτής θα έχει έκπτωση στο μίσθωμα.

αλ

Ο συριζα ξεπουλαει τα παντα κυριως σε αραβες και τουρκους επιχειρηματιες. Συνεργαζεται με τουρκους και αραβες ωστε να ερχονται ισλαμιστες στην ελλαδα ως προσφυγες. Χτιζει τζαμια σε ολη την ελλαδα ενω στελνει τους παρακρατικους να εισβαλλουν στις εκκλησιες και να τρομοκρατουν τους χριστιανους. Οποιος δεν εχει καταλαβει ακομη οτι οι συριζαιοι ειναι ο δουριος ιππος των πανισχυρων αραβο-τουρκων επενδυτων ειναι τουλαχιστον ανοητος.

Νικος

Σωστα εν μερη αυτα που λες,αλλα μισα. Αυτο που απο τα γραφομενα σου φαινεται οτι δεν εχεις καταλαβει ειναι πως ολα τα κομματα στην Ελλαδα δουλευουν για το ιδιο αφεντικο. Και οταν λεω ολα εννοω ολα. Οποτε δεν εχει να κανει με το ποιο κομμα κυβερνα γιατι η ατζεντα παραμενει παντα ιδια. Εμεις απλα παρατηρουνε ως θεατες ενα σεναριο που ηδη εχει γραφτει.

Τέλεια

Μα όλοι "επενδυτές" του ΣΥΡΙΖΑ να είναι Τούρκοι και προσφυγόπουλα;

Ροσκο

Και η αρχεόλογικη τι λεε για ολα αυτα.. . Ειναι πολιτισμικο μνημειο , δε πρεπει να πουληθει!

@εσύ εκεί...κόλλησες????

Ας ασχολιόταν η Αρχαιολογική με το Costa Navarino..και με δυό τρία ακίνητα ακόμα σε Πλάκα και πέριξ Ακροπόλεως(!) και άσε το Hilton...μα με τους Τούρκους καλύτερα θα προκόψει!!!!

Τακης

Η DOGUS δεν ειναι τουρκικη..ιδιοκτητες ειναι εβραιοι ντονμεδες...το HILTON οπως και οι τραπεζες περασαν σε εβραικα χερια...

επισυμανση

Κυριε Τακη το δημοσιευμα δεν αναφερετε στην θρησκεια εαν οι Τουρκοι επιχειρηματιες ειναι μουσουλμανοι σουνιτες σηιτες αλεβιτες χριστιανοι εβραιοι κτλ αλλα στην υπηκοοτητα των επιχειρηματιων ... και στην Ελληνικη εταιρια δεν ειναι σιγουρο οτι ολοι ειναι ορθοδοξοι χριστιανοι μπορει να ειναι μαρτυρες του ιεχωβα εβραιοι η καθολικοι ..αλλα ειναι σιγουρο πως ειναι Ελληνικη οπως και η Τουρκικη

@κανείς δεν ξεφεύγει.....!

Και εσύ τι περίμενες???Ξεφεύγει κανείς απο το Εβραϊκό λόμπυ??Μπράβο πάντως στην οικογένεια Κωνσταντακόπουλου για τους ισχυρούς πολιτικούς "προστάτες" που πάντα είχε και....εχει!!!!

τρολ

Μια χαρσ προχωραει η τουρκοαλωση. Και εις ...βαθυτερα, λαμογια πολιτικοι ολων των χρωματων. Ξετσιποτες κοτες.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης