Συγκλονίζει η αυτοθυσία του 18χρονου Έλληνα που σκοτώθηκε στο Μόναχο

Συγκλονίζει η αυτοθυσία του 18χρονου Έλληνα που σκοτώθηκε στο Μόναχο

Έσπρωξε και μπήκε μπροστά από τη δίδυμη αδελφή του για να τη σώσει από τη μανία του μακελάρη και δέχτηκε αυτός δύο σφαίρες - Θρήνος στο χωριό του στη Ροδόπη - Έξω από το  McDonald's, λίγα μέτρα από το εμπορικό κέντρο γράφτηκε η τραγωδία

Συγκλονίζει η αυτοθυσία του 18χρονου Έλληνα που σκοτώθηκε στο Μόναχο
Ένας Έλληνας έφηβος συγκαταλέγεται μεταξύ των θυμάτων του ψυχικά διαταραγμένου 18χρονου ενόπλου που έσπειρε το θάνατο την Παρασκευή έξω από το εμπορικό κέντρο του Μονάχου Olympia.

Ο Χουσεΐν Νταϊτσίκ ανήκε στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης και ζούσε μόνιμα στο Μόναχο με την οικογένειά του.

Η καταγωγή του από το χωριό Άρατος της Ροδόπης.
Κλείσιμο

Σύμφωνα με την Telegraph, που επικαλείται μαρτυρία ανεξάρτητου δημοσιογράφου του BBC, ο νεαρός Έλληνας πολίτης, έπεσε νεκρός από τα πυρά του δράστη προσπαθώντας να σώσει την αδελφή του. 

Ο δράστης πυροβόλησε δύο φορές, έξω από τα McDonald's, λίγα μέτρα από το εμπορικό κέντρο και εκείνος έσπρωξε την αδελφή του που στεκόταν πλάι του για να της σώσει τη ζωή, με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός από τις σφαίρες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις έμαθε για τον θάνατο του παιδιού του, ο πατέρας υπέστη καρδιακή προσβολή και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο.

Ο νεαρός βρισκόταν στο εμπορικό κέντρο του Μονάχου με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του για να κάνουν τις τελευταίες αγορές πριν την αναχώρηση τους για τις καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα. 

Ο Χουσεΐν είχε γεννηθεί στη Γερμανία και ήταν τρίδυμος, με έναν αδελφό και μία αδελφή. 



Όλοι τους μαζί ήρθαν στη ζωή την ίδια ακριβώς στιγμή. Ήταν τα χαρούμενα τρίδυμα όπως τους αποκαλούσαν φίλοι και συγγένεια. Αγαπούσαν την Ελλάδα και την επισκέπτονταν κάθε καλοκαίρι. 

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι το αδικοχαμένο παιδί στο λογαριασμό του στο Facebook δεν είχε τοποθετήσει στο προφίλ του το επίθετό του, αλλά το σημείο καταγωγής του στο νόμο Ροδόπης. 

Ο Άρατος από τον οποίο ξενιτεύτηκε ο πατέρας του μαζί με τη μητέρα στη Γερμανία προκειμένου να βρουν ένα καλύτερο αύριο ήταν η μεγάλη του αδυναμία. Άλλωστε εκεί ζει η γιαγιά του αλλά και ο αγαπημένος του θείος. Όλοι του μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον 17χρονο αλλά και για τα υπόλοιπα μέλη της οικογένεια του. 




«Πρόκειται για μια πολύ αγαπημένη οικογένεια. Και τα τρία παιδιά έχουν πολύ καλό χαρακτήρα κι έρχονται συνεχώς στον Άρατο. Γεννήθηκαν στη Γερμανία, καθώς ο πατέρας τους και η μητέρα τους έφυγαν από την Ελλάδα πριν από 20 χρόνια. Είχαν πάει στο εμπορικό κέντρο για ψώνια, καθώς της ερχόμενη Τρίτη θα έρχονταν στην Ελλάδα για καλοκαιρινές διακοπές. Ο πατέρας του δούλευε σε κάποιο εργοστάσιο, ενώ πρόσφατα έκανε και επέμβαση αγγειοπλαστικής . Τα παιδιά είχαν γεννηθεί το 1999 και σπούδαζαν σε γερμανικό σχολείο"  λέει στο protothema.gr ο πρόεδρος της κοινότητας Αράτου, Αμέτ Αμέτ.






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης