Οι «8» πραξικοπηματίες πέταξαν το μαύρο κουτί του ελικοπτέρου

Οι «8» πραξικοπηματίες πέταξαν το μαύρο κουτί του ελικοπτέρου

Τι κατέθεσαν στις ελληνικές αρχές για τις εντολές που είχαν - Πέταξαν εξάρτημα με στρατιωτικά δεδομένα και όχι το μαύρο κουτί, λέει η δικηγόρος τους στο protothema.gr -Τους μετέφεραν στην Καβάλα για λόγους ασφαλείας

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση των 8 Τούρκων στατιωτικών της Αλεξανδρούπολης, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, πέταξαν το μαύρο κουτί του ελικοπτέρου με το οποίο διέφυγαν από την Τουρκία, πριν από την απογείωσή τους για την Ελλάδα.

Οι ίδιοι - που έχουν μεταφερθεί στην Καβάλα, για λόγους ασφαλείας- φέρονται να έχουν καταθέσει στις ελληνικές αρχές ότι μόλις αποφάσισαν να φύγουν για την Αλεξανδρούπολη, έβγαλαν τα όπλα τους από τις θήκες τους και τα πέταξαν στο έδαφος, σε ένα ξέφωτο κοντά στο πεδίο άσκησης. Στη συνέχεια πέταξαν και τις θήκες. Αμέσως μετά όμως, όπως είπαν «έπρεπε να σκεφτούμε τι θα κάνουμε με το σύστημα που υπάρχει στο ελικόπτερο και είναι καταχωρημένες συντεταγμένες, στρατιωτικοί χάρτες αλλά και οι τελευταίες διαδρομές και επιχειρήσεις του ελικοπτέρου».

Οι Τούρκοι στρατιωτικοί αποφάσισαν να ξηλώσουν το συγκεκριμένο σύστημα, αφού οι εντολές που είχαν ήταν πως σε περίπτωση έκτακτου κινδύνου να εξαφανίσουν το συγκεκριμένο σύστημα, πράγμα που έκαναν. Σύμφωνα με όσα είπε η δικηγόρος τους κ.Ίλια Μαρινάκη, στο protothema.gr  το εξάρτημα που πέταξαν οι οκτώ περιείχε μόνο στρατιωτικά δεδομένα και συντεταγμένες και δεν πρόκειται για το μαύρο κουτί του ελικοπτέρου.

Πάντως,  μόλις έφτασε στην Αλεξανδρούπολη από την Τουρκία το ειδικό κλιμάκιο που θα παραλάμβανε για να επιστρέψει το ελικόπτερο στην Τουρκία, το πρώτο πράγμα που ζήτησαν να ελέγξουν οι Τούρκοι αξιωματικοί ήταν αν το συγκεκριμένο σύστημα ήταν ακόμα στο ελικόπτερο και όταν πήραν την διαβεβαίωση από τις ελληνικές αρχές ότι δεν είχαν παραβιάσει τίποτα από το Black Hawk, κατάλαβαν ότι πράγματι το είχαν εξαφανίσει οι ίδιοι οι πιλότοι.

Αρνούνται κάθε συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος

Και οι οκτώ στρατιωτικοί που έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα,  σύμφωνα με τους δικηγόρους τους έχουν αρνηθεί την οποιαδήποτε συμμετοχή τους στο πραξικόπημα εναντίον της κυβέρνησης Ερντογάν και επιμένουν πως με το ελικόπτερο μετέφεραν, ύστερα από εντολές, τραυματίες. «Ποτέ δεν βρεθήκαμε στη Μαρμαρίδα για να επιτεθούμε στον Πρόεδρο. Ποτέ δεν ανοίξαμε πυρ. Αυτό μπορεί να αποδειχθεί αφού το ελικόπτερο δεν ήταν οπλισμένο, ενώ φαίνεται και η πορεία μας. Μεταφέραμε μονάχα τραυματίες. Εμείς δεχτήκαμε πυρά και γι’αυτό φύγαμε για Ελλάδα» είπαν οι στρατιωτικοί στις Ελληνικές Αρχές.

Και οι οχτώ φοβούνται για τη ζωή τους και για το λόγο αυτό δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση να εκδοθούν στην Τουρκία.

Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα μέλη των οικογενειών τους, που μέχρι στιγμής είναι όλοι τους καλά, όπως έχουν πληροφορηθεί από την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν μαζί τους..
Μέσω των δικηγόρων τους εκφράζουν την πίστη τους στην Ελλάδα και στην ελληνική δικαιοσύνη, ωστόσο αισθάνονται πως η κυβέρνηση Ερντογάν θα ασκήσει τεράστιες πιέσεις στην Ελλάδα για να εκδοθούν.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους τους, ακόμη δεν έχουν πεισθεί πως θα πάρουν άσυλο στη χώρα μας και πιστεύουν πως μετά την Πέμπτη θα εκδοθούν στην Τουρκία  εκεί που τους περιμένει μόνο ο θάνατος.

«Η εντύπωση που έχουμε είναι πως όλα είναι προκαθορισμένα για αυτούς τους ανθρώπους. Θα εκδοθούν στην Τουρκία και εκεί δεν ξέρουμε τι τους περιμένει. Βέβαια θα περιμένουμε να γίνει η δίκη την Πέμπτη όπου όλα θα ξεκαθαρίσουν» είπε στο protothema.gr η μια εκ των τριών συνηγόρων των στρατιωτικών.

Χθες το πρωί μεταφέρθηκαν στην υπηρεσία ασύλου όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη καταγραφή των στοιχείων τους, όπως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις, προκειμένου να εξεταστούν από την αρμόδια επιτροπή ύστερα από αίτηση χορήγησης πολιτικού ασύλου, το οποίο υπέβαλαν οι οχτώ στρατιωτικοί από το βράδυ του Σαββάτου και ενώ προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης.

Στα γραφεία έμειναν τουλάχιστον 7 ώρες, ενώ αρκετές στιγμές η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαίτερα συγκινησιακή όταν αναγκάζονταν να απαντήσουν σε ερωτήσεις που αφορούσαν τις οικογένειές τους.

Ένας στρατιωτικός είπε πως το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το μικρό παιδί του που σε λίγες ημέρες έχει γενέθλια, ενώ ένας άλλος μίλησε για την υγεία της ετοιμόγενης γυναίκας τους.
Όλοι τους βρίσκονται σε κακή ψυχολογική κατάσταση και πιστεύουν πως μόνο η Ελλάδα μπορεί να τους σώσει με το να τους δώσει άσυλο.

Πληροφορίες αναφέρουν πως τα μέλη των οικογενειών τους έχουν εξαφανιστεί από τα σπίτια τους και κρύβονται σε σπίτια φίλων επειδή φοβούνται αντίποινα από τους υποστηρικτές του Τούρκου προέδρου. Την ίδια ώρα η Ελλάδα δέχεται αφόρητη πίεση από την κυβέρνηση Ερντογάν προκειμένου να εκδοθούν οι οχτώ στη γειτονική χώρα. Μετά τα φιλοκυβερνητικά Μέσα που έκαναν αναφορά για άμεση συμμετοχή των συγκεκριμένων στρατιωτικών στο πραξικόπημα εναντίον του Ερντογάν ήρθε και η χθεσινή συνέντευξη Τύπου του Τούρκου πρέσβη, Κερίμ Ουράς που τόνισε μεταξύ άλλων πως «η μη έκδοση των 8 δεν θα βοηθούσε τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας».

Να υπενθυμίσουμε πως οι  επτά από τους συλληφθέντες κατηγορούνται για παράνομη είσοδο στη χώρα, ηθική αυτουργία σε παράνομη πτήση και ο πιλότος του ελικοπτέρου βαρύνεται για εκτέλεση παράνομης πτήσης στον ελληνικό χώρο.

 
ΣΧΟΛΙΑ (62)

Kate

Ήρθε η ώρα να μας αποδείξει η τσιπροπαρέα πόσο ενδιαφέρεται πραγματικά για τα ανθρώπινα δικαιώματα!

T

Μονά ζυγά χαμένοι είμαστε. Δεν έπρεπε να περάσει κανείς τα σύνορα. Τώρα σε κάθε περίπτωση στην μπούκα θα μας έχουν για έναν ακόμη λόγο και ισλαμιστές και κεμαλικοί. Παρέα με τους κούρδους λόγω Οτσαλάν.

@Μάρθα

Πού το ξέρεις ότι αποφάσισαν να συμμετέχουν σε πραξικόπημα; Οι ίδιοι λένε αλλα. Και ψέμματα να λένε όμως οταν είσαι στρατιωτικός υπακούς τις διαταγές ανώτερων οι οποίοι προφανώς τους διέταξαν. Τι νομίζεις ότι ειναι το στράτευμα; κάνει ο καθένας ότι γουστάρει;

Γιάννης Γ

@ ..... 20/07/2016 21:48 ........ Δεν τα ξέρεις καλά. Ο κάθε στρατιωτικός στο μόνο που επιτρέπεται να αρνηθεί διαταγές είναι όταν αυτές αφορούν την κατάλυση του Συντάγματος, την ανατροπή της νόμιμης κυβέρνησης, και διαταγές για εκτέλεση συνωμοτικών ενεργειών μέσα στο στράτευμα.

;

α ναί; Θες να μας πεις ότι ετσι λεει το Τουρκικό σύνταγμα; Το διάβασες; Επίσης, πως είσαι σίγουρος ότι οι στρατιωτικοί ήξεραν ότι επιβάλλουν δικτατορία; Επειδή ετσι λεει ο Ερντογάν;

@

Πάτε καλά ορισμένοι; Θέλετε να μας πείτε ότι υπάρχει κάποια χώρα με σύνταγμα που εγκρίνει τα πραξικοπήματα; Πάρτε γρήγορα άδεια παιδιά να καθαρίσει το μυαλό.

Γιάννης Γ

@...... @21/07/2016 09:29 .................. Με κάλυψες απόλυτα.

Χάχας

Το ελληνικό Σύνταγμα ναι. Το τουρκικό;

Γιάννης Γ

Ναι και το Τουρκικό και ολων των άλλων χωρών του ΝΑΤΟ. ........ Πιστεύω και των λοιπών ΕυρωπαΙκών χωρών συμπεριλαμβανομένης και της Ρωσίας.

Ernest

Ειναι αναμενόμενο απο όλους - και απο τους Τούρκους- οτι θα κινηθούμε βάσει διεθνούς δικαίου και με ευαισθησία απεναντι σε οποιονδήποτε θα αντιμετώπιζε την θανατική ποινή στην χώρα έκδοσης. Ας μην αποκλείουμε λοιπόν την περίπτωση το σκηνικό με τους 8 να ειναι στημένο απο τους Τούρκους για να δημιουργήσουν ένταση και ιςως θερμό επεισόδιο οπως και στα Ιμια. Χρειάζεται λοιπόν προσοχή και σοβαρότητα

ROBIN HOOD

Και τώρα ανάκριση ανά ένας, ανά δύο και ανά 3 μαζί... με την βοήθεια ψυχιάτρου!!! όλα τα μυστικά θα τα μάθουμε εμείς, οι καλοί τους φίλοι... Και εάν είναι συνεργάσιμοι, θα πάρουν ευρωπαϊκό διαβατήριο και μια καλή δουλειά σε όποιο μέρος της Ευρώπης διαλέξουν...

Kυριακος

Δεν πρέπει να απελαθούν οι εν λόγω κυριοι,παν απόλα η Ανθρώπινη Ζωή και ο Σεβασμος της Δημοκρατίας,οχι μόνο για τους λαθρομετανάστες αλλα και για τους Στρατιωτικούς τούρκους...

@

Δεν είναι στρατιωτικοί, αλλά κατηγορούνται ότι είναι επίορκοι στρατιωτικοί. Εμείς εδώ στην Ελλάδα πως θα ελέγξουμε το αν είναι αλήθεια αυτά που ισχυρίζονται;

Μάρθα

Αυτοί οι 8 στρατιωτικοί πήραν τις αποφάσεις τους, πήραν τα ρίσκα τους και αποφάσισαν να συμμετέχουν σε ένα πραξικόπημα. Το ενδεχόμενο να κερδίσουν ή να χάσουν το ήξεραν. Και τις συνέπειες επίσης. Το όφελός τους εάν κέρδιζαν θα ήταν δικό τους, το πρόβλημά τους τώρα που έχασαν δικό μας. Δεν δρούσαν για όφελος της χώρας μας γι αυτό και μεις δεν πρέπει να τους βλέπουμε σαν να είναι πρόσφυγες πολέμου από καμμιά εμπόλεμη ζώνη. Είναι αυτοί που ως τώρα οι σχολιαστές του forum στολίζανε με τα χειρότερα επίθετα, γιατί παραβιάζανε το εναέριο χώρο μας. Δεν έχουμε καμμιά δουλειά μ' αυτούς. Να τους στείλουμε πίσω στην πατρίδα τους.

σωστά Μιλάς!

Έχω ακριβώς τις ίδιες απόψεις αλλά νομίζω ότι στην περίπτωση ασύλου πρέπει να υπερισχύσει ο ανώτερος ελληνικός πολιτισμός που από αρχαιοτάτων χρονων επιτάσσει σεβασμό και προστασία στον ικετη.

Πολίτης

Θα κάνει μεγάλο λάθος η κυβερνηση και η δικαιοσύνη εάν τους στείλουν πίσω στην Τουρκία. Ο Ερντογάν θα τους καταδικάσει εις θάνατο και θα το προβάλει παγκοσμίως για να στείλει μήνυμα στο εσωτερικό αλλά και εξωτερικό της χώρας. Τότε εμείς οι Έλληνες θα φανούμε ως ένας ηλίθιος και άσπλαχνος λαός την ώρα μάλιστα που εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες ζουν στη χώρα μας.

ΓΓ

ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΕΙΤΟΝΑ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΙΣΛΑΜΙΣΤΙΚΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΗ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ.....ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΣΑΡΙΑ ΓΙΑ ΑΠΙΣΤΟΥΣ( ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΤΑΦΗ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ)..........

Νικος

Επειδή ούτε το τι συμβαίνει με την Τουρκία δεν το γνωρίζεις να σου πω μερικά ο σουλτάνος φασίστας γεωπολιτικά είναι στο ναδίρ καμιά συμμαχία με γύρω από την Τουρκία χώρες Ιράκ Συρία Αρμενία Ρωσία Κουρδιστάν σε λίγο το Νατο Αμερική και βάλε τον έχουν τέλειωσει είναι εξωτερικά νεκρός όλα θα βγουν στην φόρα και την δεύτερη φορά θα τον κρεμάσουν οι Κεμάλ ίστες στην πλατεία Ταχιμ πάει ο Ερτογκαν χωνεψε το τον έχουν στο φτύσιμο.

Γ

ΡΕ ΝΙΚΟ , ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΤΟΥΡΚΟΛΟΓΟΣ ΤΗΣ CIA;;;

Ιοανα

Ψαγμενη αναλυση..οι κεμαλιστες σωσαν τον ερντογαν για νσ τον ελεγξουν.επειδη ομως οπως φαινεται δεν κατανοει τη θεση που βρισκεται αναμενονται εξελιξεις..

Ιουλία

Άσυλο αμέσως! Άκου κατηγορία παράλογη είσοδο στη χώρα μας! Γιατί ξέρουν κανένα ξένο που μπαίνει σε ξένη χώρα με προοπτική να ζητήσει άσυλο και δεν είναι παράνομος?

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

peripoliko_1

Πέντε άτομα με καλυμμένα πρόσωπα σταμάτησαν στο βενζινάδικο και προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν τον υπάλληλο – Κατάφερε να ξεφύγει και ειδοποίησε την αστυνομία

cyprus_foureira

Την ώρα που συνεδρίαζε το ΚΥΣΕΑ στην Αθήνα, στην Κύπρο ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιώργος Σαββίδης, φωτογραφίζονταν με την Ελένη Φουρέιρα, αφού παρακολούθησαν τη συναυλία της

3
goudi_main3

Διερχόμενοι την παρακολουθούν με απορία να αφήνει αυτό που έσερνε στην οδό Σινώπης, δίχως να μπορούν να φανταστούν ότι μέσα στην κουβέρτα ήταν τυλιγμένος ένας νεκρός άνθρωπος - Την Τρίτη στον ανακριτή η μητροκτόνος, που λέει ότι έκανε το έγκλημα, για να λυτρώσει την 92χρονη

12