Αρνούνται κάθε συμμετοχή στο πραξικόπημα οι «8»: «Ποτέ δεν βρεθήκαμε στη Μαρμαρίδα για να επιτεθούμε στον Ερντογάν»

Αρνούνται κάθε συμμετοχή στο πραξικόπημα οι «8»: «Ποτέ δεν βρεθήκαμε στη Μαρμαρίδα για να επιτεθούμε στον Ερντογάν»

Επιμένουν πως με το ελικόπτερο μετέφεραν, ύστερα από εντολές, τραυματίες - Και οι οχτώ φοβούνται για τη ζωή τους και για το λόγο αυτό δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση να εκδοθούν στην Τουρκία

Αρνούνται κάθε συμμετοχή στο πραξικόπημα οι «8»: «Ποτέ δεν βρεθήκαμε στη Μαρμαρίδα για να επιτεθούμε στον Ερντογάν»
Τις ώρες μετρούν αντίστροφα μέχρι την Πέμπτη μέσα από το Κέντρο κράτησης Φερών που βρίσκονται οι οχτώ Τούρκοι στρατιωτικοί, που περιμένουν ανήσυχοι την εκδίκαση της υπόθεσής τους από την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Όλοι τους, σύμφωνα με τους δικηγόρους τους έχουν αρνηθεί την οποιαδήποτε συμμετοχή τους στο πραξικόπημα εναντίον της κυβέρνησης Ερντογάν
και επιμένουν πως με το ελικόπτερο μετέφεραν, ύστερα από εντολές, τραυματίες. «Ποτέ δεν βρεθήκαμε στη Μαρμαρίδα για να επιτεθούμε στον Πρόεδρο. Ποτέ δεν ανοίξαμε πυρ. Αυτό μπορεί να αποδειχθεί αφού το ελικόπτερο δεν ήταν οπλισμένο, ενώ φαίνεται και η πορεία μας. Μεταφέραμε μονάχα τραυματίες. Εμείς δεχτήκαμε πυρά και γι’αυτό φύγαμε για Ελλάδα» είπαν οι στρατιωτικοί στις Ελληνικές Αρχές.
Κλείσιμο

Και οι οχτώ φοβούνται για τη ζωή τους και για το λόγο αυτό δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση να εκδοθούν στην Τουρκία.

Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα μέλη των οικογενειών τους, που μέχρι στιγμής είναι όλοι τους καλά, όπως έχουν πληροφορηθεί από την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν μαζί τους..
Μέσω των δικηγόρων τους εκφράζουν την πίστη τους στην Ελλάδα και στην ελληνική δικαιοσύνη, ωστόσο αισθάνονται πως η κυβέρνηση Ερντογάν θα ασκήσει τεράστιες πιέσεις στην Ελλάδα για να εκδοθούν.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους τους, ακόμη δεν έχουν πεισθεί πως θα πάρουν άσυλο στη χώρα μας και πιστεύουν πως μετά την Πέμπτη θα εκδοθούν στην Τουρκία  εκεί που τους περιμένει μόνο ο θάνατος.

«Η εντύπωση που έχουμε είναι πως όλα είναι προκαθορισμένα για αυτούς τους ανθρώπους. Θα εκδοθούν στην Τουρκία και εκεί δεν ξέρουμε τι τους περιμένει. Βέβαια θα περιμένουμε να γίνει η δίκη την Πέμπτη όπου όλα θα ξεκαθαρίσουν» είπε στο protothema.gr η μια εκ των τριών συνηγόρων των στρατιωτικών.

Χθες το πρωί μεταφέρθηκαν στην υπηρεσία ασύλου όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη καταγραφή των στοιχείων τους, όπως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις, προκειμένου να εξεταστούν από την αρμόδια επιτροπή ύστερα από αίτηση χορήγησης πολιτικού ασύλου, το οποίο υπέβαλαν οι οχτώ στρατιωτικοί από το βράδυ του Σαββάτου και ενώ προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης.

Στα γραφεία έμειναν τουλάχιστον 7 ώρες, ενώ αρκετές στιγμές η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαίτερα συγκινησιακή όταν αναγκάζονταν να απαντήσουν σε ερωτήσεις που αφορούσαν τις οικογένειές τους.

Ένας στρατιωτικός είπε πως το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το μικρό παιδί του που σε λίγες ημέρες έχει γενέθλια, ενώ ένας άλλος μίλησε για την υγεία της ετοιμόγενης γυναίκας τους.
Όλοι τους βρίσκονται σε κακή ψυχολογική κατάσταση και πιστεύουν πως μόνο η Ελλάδα μπορεί να τους σώσει με το να τους δώσει άσυλο.

Πληροφορίες αναφέρουν πως τα μέλη των οικογενειών τους έχουν εξαφανιστεί από τα σπίτια τους και κρύβονται σε σπίτια φίλων επειδή φοβούνται αντίποινα από τους υποστηρικτές του Τούρκου προέδρου. Την ίδια ώρα η Ελλάδα δέχεται αφόρητη πίεση από την κυβέρνηση Ερντογάν προκειμένου να εκδοθούν οι οχτώ στη γειτονική χώρα. Μετά τα φιλοκυβερνητικά Μέσα που έκαναν αναφορά για άμεση συμμετοχή των συγκεκριμένων στρατιωτικών στο πραξικόπημα εναντίον του Ερντογάν ήρθε και η χθεσινή συνέντευξη Τύπου του Τούρκου πρέσβη, Κερίμ Ουράς που τόνισε μεταξύ άλλων πως «η μη έκδοση των 8 δεν θα βοηθούσε τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας».

Να υπενθυμίσουμε πως οι  επτά από τους συλληφθέντες κατηγορούνται για παράνομη είσοδο στη χώρα, ηθική αυτουργία σε παράνομη πτήση και ο πιλότος του ελικοπτέρου βαρύνεται για εκτέλεση παράνομης πτήσης στον ελληνικό χώρο.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης