Εντολή άμεσης μετάφρασης του βουλεύματος για την υπόθεση της Siemens

Εντολή άμεσης μετάφρασης του βουλεύματος για την υπόθεση της Siemens

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε να τεθεί χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωσή της -
Στο αρχείο τέθηκε η αίτηση αναίρεσης κατά της απόφασης για επ' αόριστον αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης

Εντολή άμεσης μετάφρασης του βουλεύματος για την υπόθεση της Siemens
Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου έδωσε παραγγελία στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρο Ντογιάκο προκειμένου να διαβιβάσει άμεσα το βούλευμα για την υπόθεση της Siemens στο υπουργείο Εξωτερικών για μετάφραση σε δύο γλώσσες.
            
Μάλιστα, ζήτησε η κυρία Δημητρίου, αφού συνεννοηθεί προηγουμένως ο κ. Ντογιάκος με τους αρμοδίους του υπουργείου Εξωτερικών να θέσει  χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της μετάφρασης.
            
Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη (14.7.2016) ο υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλαος Παρασκευόπουλος κατέθεσε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου   δύο αιτήσεις προκειμένου να επιταχυνθεί η εκδίκαση των δυο υποθέσεων της Siemens που αναβλήθηκαν επ΄ αόριστον.
            
Να σημειωθεί ότι  αριθμός των μεταφραστών της γερμανικής γλώσσας  στο υπουργείο Εξωτερικών είναι μικρός. Ανέρχεται μόλις στα δυο με τρία άτομα, εκ των οποίων μόνο ο ένας έχει εξειδικευθεί σε νομική ορολογία.
            
Για το λόγο αυτό θα δοθεί το βούλευμα σε δύο μεταφραστές, έτσι ώστε ο ένας να μεταφράζει το καθαρά νομικό σκέλος του βουλεύματος και ο δεύτερος το υπόλοιπο που περιλαμβάνει στο ιστορικό-περιγραφικό κομμάτι.
            
Παράλληλα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεώργιος Μπόμπολης έθεσε στο αρχείο την αίτηση του πρώην  στελέχους του ΟΤΕ και κατηγορούμενου  για δωροδοκία  Γιώργου Καραπλή, που ζητούσε να αναιρεθεί η απόφαση του Α' Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών για επ' αόριστον αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης της Siemens.
            
Συγκεκριμένα, ο κ. Καραπλής ζητούσε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου «να ασκήσει  αναίρεση  κατά της απόφασης με την οποία κηρύχθηκε άκυρη η επίδοση του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών στους αλλοδαπούς κατηγορουμένους».              
               
Ο κ. Μπόμπολης έκρινε ότι δεν συντρέχει λόγος να ασκηθεί αναίρεση κατά της αναβλητικής απόφασης για την υπόθεση της Siemens, καθώς έχει ειδική, πλήρη  και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, όπως απαιτεί το Σύνταγμα και η ποινική νομοθεσία. Κατόπιν αυτών ο εισαγγελικός λειτουργός αρχειοθέτησε την  αίτηση αναίρεσης του κ. Καραπλή.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης