Ο Δημήτρης Παξινός υπέρ του προέδρου του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Ο Δημήτρης Παξινός υπέρ του προέδρου του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

«Πρώτη φορά Πρόεδρος Ανωτάτου Δικαστηρίου λέει τα πράγματα με το όνομά τους και δεν στρουθοκαμηλίζει. Ευθύς και κρυστάλλινος ο λόγος του» δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών 

Ευθύ και κρυστάλλινο χαρακτηρίζει ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Παξινός τον λόγο του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικολάου Σακελλαρίου κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας σήμερα το πρωί ενώπιον της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου όπου συζητήθηκαν οι αιτήσεις ακύρωσης των τηλεοπτικών σταθμών κατά του νομοθετικού πλαισίου χορήγησης των 4 αδειών καναλιών.

Ειδικότερα, ο κ. Παξινός τόνισε:

«Πρώτη φορά Πρόεδρος Ανωτάτου Δικαστηρίου λέει τα πράγματα με το όνομά τους και δεν στρουθοκαμηλίζει. Ευθύς και κρυστάλλινος ο λόγος και έκκληση για την προστασία των βασικών θεσμών» και προσθέτει: «Το Κράτος Δικαίου υπονομεύεται έσωθεν και έξωθεν, και μαζί του η Δημοκρατία. Οι θεσμοί καταρρακώνονται. Η εκτελεστική εξουσία συναλλάσσεται, διαπλέκεται με την οικονομική όταν τα συμφέροντά τους συμπίπτουν.  Σε βάρος του περιθωριοποιημένου κοινωνικού συνόλου. Στόχος ο απόλυτος έλεγχος της Δικαιοσύνης. Την θέλουν θεραπαινίδα. Αδύναμη και άβουλη. Ελεγχόμενα κατευθυνόμενα Μ.Μ.Ε. Ευτυχώς υπάρχουν ακόμη άγρυπνοι φρουροί που δείχνουν το δρόμο της αρετής».

Και καταλήγει ο κ. Παξινός:  «Υπάρχει ελπίς».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σακελλαρίου από έδρας σήμερα το πρωί δήλωσε:
"Η εποχή στην οποία ζούμε σήμερα είναι η εποχή της μεγάλης οικονομικής κρίσεως και των Μνημονίων. Είναι η εποχή της επικυριαρχίας του οικονομικού επί του θεσμικού η οποία χαρακτηρίζεται από πρωτοφανή υποχώρηση του κράτους δίκαιου και ιδίως του κοινωνικού κράτους.

Υπό τας συνθήκας αυτάς αποτελεί πρωταρχικό καθήκον όλων μας από οποιαδήποτε θέση και αν ευρισκόμεθα να συμβάλλουμε με όλες τις δυνάμεις μας στην έξοδο της χώρας μας από την κρίση, ενισχύοντας τους βασικούς θεσμούς του κράτους, που στηρίζουν και εκφράζουν το δημοκρατικό μας πολίτευμα, τον πνευματικό μας και ηθικό μας πολιτισμό, οι οποίοι πολλές απερισκέπτως ή κακοβούλως διασύρονται...

Οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας αποφαίνονται με πλήρη ανεξαρτησία και  πνεύμα ουδετερότητας, δεν καθοδηγούνται, δεν επηρεάζονται, ούτε υποκύπτουν σε πιέσεις από όπου κι αν αυτές προέρχονται, ούτε βεβαίως πτοούνται από προσωπικές και ανοίκειες επιθέσεις αλλά επιτελούν το υπηρεσιακό τους καθήκον ανεπηρέαστοι και με τη δέουσα υπευθυνότητα, ματαιοπονούν επομένως όσοι προσπαθούν για το αντίθετο.

Εκείνο που θεωρούμε απολύτως επιβεβλημένο να επισημάνουμε είναι οποιαδήποτε φύσεως ενέργειες  χειραγωγήσεως του δικαστηρίου ή υπαγορεύσεων σε αυτό της επιθυμητής αποφάσεως σε εκκρεμεί μάλιστα δική.

Εκτός του ότι είναι απολύτως απαράδεκτο να συμβαίνει σε ένα κράτος δικαίου πολύ δε περισσότερο όταν προέρχονται από διαδίκους με τη χρήση μάλιστα εντύπων και ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης τα οποία διαθέτουν, συνιστούν ευθεία επέμβαση στο έργο της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης η οποία πράττει και θα συνεχίσει να πράττει το καθήκον της και τις καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο".

ΣΧΟΛΙΑ (2)

ΕΣΤΟΠΕΛ

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Στην πράξη κρίνονται οι θεσμοί.

papaki

Τον βλέπω τον κ. Σακελλαρίου να ξηλώνεται εν μια νυκτί. Πολύ σοβαρά σας το λέω, σημειώστε το...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

police_ar

Ο 53χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του το πρωί της Κυριακής σε αποθήκη απέναντι από το Θριάσιο νοσοκομείο - Η 35χρονη έκανε την καταγγελία το βράδυ του Σαββάτου - Ο αυτόχειρας φέρεται να είχε παραδεχθεί το λάθος του και να της είχε ζητήσει να μην κάνει καταγγελία

8