Καθυστερήσεις στη διερεύνηση υποθέσεων, αντί παραδικαστικού κατήγγειλε ο Πολάκης

Καθυστερήσεις στη διερεύνηση υποθέσεων, αντί παραδικαστικού κατήγγειλε ο Πολάκης

Καθυστερήσεις στην ποινική διερεύνηση υποθέσεων κατήγγειλε στην κατάθεσή του στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας

Καθυστερήσεις στη διερεύνηση υποθέσεων, αντί παραδικαστικού κατήγγειλε ο Πολάκης
Σκιές στην ποινική διερεύνηση από τις εισαγγελικές αρχές για δεκάδες υποθέσεις του ΕΣΥ που έχουν διαβιβαστεί αρμοδίως από τους Επιθεωρητές Υγείας κατήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ. Παύλος Πολάκης
, στο πλαίσιο της κατάθεσής του σήμερα το μεσημέρι στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, επιχειρώντας να δικαιολογήσει τα λεγόμενα του για το παραδικαστικό κύκλωμα.
Κλείσιμο

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Υγείας, παραθέτει τον ενδεικτικό  κατάλογο 23 υποθέσεων (σε σύνολο 350), οι οποίες έχουν διαβιβαστεί από το 2009 έως και το 2015, από το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) στις αρμόδιες εισαγγελίες και το υπουργείο δεν έχει ενημέρωση αν έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις, με βάση τα ευρήματα των πορισμάτων. Επισημαίνει ότι η τόσο μεγάλη καθυστέρηση στην απονομή δικαιοσύνης δεν είναι δυνατόν να οφείλεται πάντα στον μεγάλο όγκο υποθέσεων και στην έλλειψη προσωπικού.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση ο κ. Πολάκης αναφέρθηκε στην υπόθεση διάθεσης  πόρων (10 εκατ. ευρώ) στον ΟΚΑΝΑ, με βάση την από 17/05/2011 Προγραμματική Σύμπραξη μεταξύ ΚΕΕΛΠΝΟ και ΟΚΑΝΑ περί ανάγκης ενίσχυσης του ΟΚΑΝΑ με νέο προσωπικό, υποστηρίζοντας πως καταγγέλθηκε η σύμβαση από το ΚΕΕΛΠΝΟ, υπήρξε καταγγελία στον Εισαγγελέα Διαφθοράς, ξεκίνησε έρευνα και παράλληλα εκδόθηκε πόρισμα ελέγχου από το ΣΕΥΥΠ, το οποίο περιήλθε στα χέρια της Εισαγγελίας και από τα ευρήματα του οποίου φαίνεται ότι υπήρξε διασπάθιση του ανωτέρω ποσού. Ο κ. Πολακης υποστηριξε πως ενώ με τα ευρήματα του εν λόγω πορίσματος με ημερομηνία 31/01/2014, θα μπορούσε να έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου, ο αρμόδιος ανακριτής με έγγραφό του προς το ΣΕΥΥΠ, το Νοέμβριο του 2014, διέταξε τη διενέργεια νέου ελέγχου.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης