Παναγιώτης Μαυρίκος: Το τέλος γράφτηκε μέσα σε μια Cayenne

Παναγιώτης Μαυρίκος: Το τέλος γράφτηκε μέσα σε μια Cayenne

Η άνοδος, η πτώση και ο τραγικός επίλογος της ζωής του 42χρονου που φιλοδοξούσε να γίνει ο «Ρούπερτ Μέρντοχ» της Ελλάδας

Παναγιώτης Μαυρίκος: Το τέλος γράφτηκε μέσα σε μια Cayenne
Μέσα σε μια λαμπαδιασμένη Porsche Cayenne στην Αττική οδό «έσβησε» αβοήθητος στα σαράντα δύο του χρόνια, ο εκδότης Παναγιώτης Μαυρίκος
, που είχε συλληφθεί στις 22 Φεβρουαρίου, μαζί με άλλους δύο εμπλεκόμενους ως συμμετέχων σε εγκληματική ομάδα που διέπραττε εκβιασμούς σε βάρος ΔΕΚΟ, Τραπεζών και επιχειρήσεων.

Ο φιλόδοξος νεαρός που ασφυκτιούσε όταν εργαζόταν ως υπάλληλος της ΔΕΗ και ήθελε να γίνει μεγάλος και τρανός τα κατάφερε τελικά.

Κλείσιμο
Έφτασε να είναι ιδιοκτήτης τεσσάρων εφημερίδων-κάποιες έφεραν ιστορικούς τίτλους όπως η «Ακρόπολη»-με κυκλοφορίες που δεν ξεπερνούσαν συνολικά τα 1000 φύλα αλλά με γενναία κρατική διαφήμιση.

Με το γνωστό υπεροπτικό του ύφος και έχοντας προσπαθήσει να υιοθετήσει  βλέμμα σημαίνοντα εκδότη, ο Παναγιώτης Μαυρίκος απαιτούσε σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά μετά την σύλληψή του, να έχει γενναίο μερίδιο κρατικών διαφημίσεων σε έντυπα όπως οι «24 Ώρες» και η «Αθλητική Ημέρα»  και σε site με σχεδόν ανύπαρκτη η μηδενική επισκεψιμότητα.

Πρώτα ψήθηκε στο περίφημο «Τηλεάστυ» του Γιώργου Καρατζαφέρη ως ρεπόρτερ, με παρουσία η οποία δεν άφησε τίποτε στην μνήμη των τηλεθεατών, που όπως και πολλοί άλλοι δεν τον έμαθαν ούτε ως μικρό εκδότη, ούτε καν ως ιδρυτή του κόμματος «Δεξιά», τα τελευταία χρόνια.

Αυτό όμως δεν ενδιέφερε καθόλου τον Παναγιώτη Μαυρίκο, που έφτασε χάρη στον όμιλό του να συνομιλεί καθημερινά με υπουργούς και γραμματείς.

Μέχρι και αντιπρόεδρος του Ψυχιατρείου Αθηνών διετέλεσε ο άνθρωπος που συνελήφθη για εκβιασμούς και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση και περιοριστικούς όρους.
           
Οι συνδαιτυμόνες του-δεν ήταν λίγοι-τον θυμούνται ως έναν φιλόδοξο νεόκοπο εκδότη, που κυκλοφορούσε με την Porsche Cayenne και ενίοτε μια κουστωδία σωματοφυλάκων,  ειδικά όταν συναντούσε υπουργούς η στελέχη ΔΕΚΟ στο «Milos» του Hilton, που ήταν το αγαπημένο του ξενοδοχείο.

Εκεί όπου απολάμβανε τα Cohiba του και συζητούσε τις καμπάνιες που θα έκλεινε ο «όμιλος» του, σηκώνοντας ενίοτε το δεξί του χέρι, τόσο όσο να φανεί το χρυσό Hublot που κοσμούσε τον καρπό του.

Παντρεμένος με την Ευαγγελία-γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν όταν εργάζονταν και οι δύο στην ΔΕΗ-απέκτησε μαζί της μια κόρη, στην βάπτιση της οποίας είχαν δώσει το παρόν αρκετά γαλάζια στελέχη.

Λάτρης της καλής ζωής, αποδείχτηκε αρκετά έξυπνος ώστε να ανοίγει εφημερίδες με ιστορικούς η πολύ γνωστούς στην κοινή γνώμη τίτλους παρακολουθώντας στην Επιτροπή Σημάτων του Υπουργείου Ανάπτυξης, τον χρόνο λήψης των σημάτων τους.

Μόλις διαπίστωνε ότι δεν υπήρχε ενδιαφέρον για την ανανέωση τους, τους αγόραζε και ξεκίναγε τις εκδόσεις των εφημερίδων με τέσσερις η οχτώ σελίδες!

Κάπως έτσι είδαμε ξανά στα περίπτερα την «Μεσημβρινή»-η εκδοσή της ανεστάλη μετά την παρέμβαση της οικογένειας Βαρδινογιάννη η οποία κατείχε το σήμα- και την «Επικαιρότητα» μόνο για λίγο, αφού δεν «περπάτησε», όπως και όλες οι εκδοτικές του προσπάθειες. 

Σήμερα σε ένα τροχαίο ατύχημα, οι συνθήκες του οποίου ακόμη ερευνώνται, ο Παναγιώτης Μαυρίκος έχασε την ζωή του με τον πλέον τραγικό τρόπο, εγκλωβισμένος μέσα στο αυτοκίνητο της συζύγου του.                                                       

      
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης