Σε επίσχεση εργασίας από αύριο οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Σε επίσχεση εργασίας από αύριο οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Σωτήρης Μπερσίμης έθεσε θέμα νομιμότητας της επίσχεσης και απείλησε με πειθαρχικό έλεγχο τους συμβεβλημένους γιατρούς, κάνοντας λόγο για διακοπή της σύμβασής τους με τον ΕΟΠΥΥ

Σε επίσχεση εργασίας από αύριο οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ
Σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών προχωρούν από αύριο, Τετάρτη, οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους. Αυτό για τους ασφαλισμένους μεταφράζεται σε ιατρική επίσκεψη μετά κανονικής αμοιβής στους γιατρούς -και όχι της αμοιβής που προβλέπεται βάσει του ΕΟΠΥΥ- και στη συνέχεια υποβολή των αποδείξεων στις υπηρεσίες του Οργανισμού για την είσπραξη αυτών που πλήρωσαν.

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ) είχε προγραμματίσει επίσχεση υπηρεσιών από την περασμένη εβδομάδα και την μετέθεσε για λίγες ημέρες ως ένδειξη καλής θέλησης των γιατρών απέναντι στις διαβεβαιώσεις της διοίκησης του Οργανισμού ότι θα τους καταβάλλει τα οφειλόμενα των τελευταίων πέντε μηνών.

Ωστόσο, η προθεσμία που έδωσαν οι γιατροί στον ΕΟΠΥΥ μάλλον όξυνε την κατάσταση αντί να την εξομαλύνει. Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Σωτήρης Μπερσίμης έθεσε θέμα νομιμότητας της επίσχεσης και απείλησε με πειθαρχικό έλεγχο τους συμβεβλημένους γιατρούς, κάνοντας λόγο για διακοπή της σύμβασής τους με τον ΕΟΠΥΥ. Από την πλευρά τους οι γιατροί απάντησαν στη διοίκηση πως δεν προκύπτουν θέματα νομιμότητας της επίσχεσης ή πειθαρχικής απειλής κατά των ιατρών.

Συκοφάντηση και στοχοποίηση βλέπουν οι γιατροί στις κινήσεις και τις αποφάσεις του Οργανισμού, ιδίως σε σχέση με την διευθέτηση των οικονομικών υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ απέναντι στον κλάδο.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ αποδέχθηκε με ενθουσιασμό από τις αρχές του έτους, την προσπάθεια της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ να οργανώσει πλήρη εκκαθάριση με έλεγχο στα παραστατικά για πρώτη φορά στα χρονικά του Οργανισμού, ώστε να αποπληρωθούν επιτέλους και οι υποχρεώσεις που αφορούσαν το 10% από το 2012» αναφέρει η Ένωση Ιατρών.
Κλείσιμο

Μάλιστα, υποστηρίζουν πως πρότειναν στη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ τον έλεγχο της τριγωνικής συναλλαγής της συνταγογράφησης με εστίαση στη χρέωση του ΑΜΚΑ του ασθενούς μέσα από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, με απεριόριστο δικαίωμα κυρώσεων από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ. Η πρόταση αυτή όμως δεν υιοθετήθηκε, αφήνοντας στους γιατρούς, όπως αναφέρουν «πολλά ερωτηματικά για την αδυναμία ανίχνευσης ασύδοτων επιχειρηματικών δράσεων στο χώρο της υγείας».

Όσον αφορά στη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, η ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ της καταλογίζει πως «αντί να διαφυλάξει τον τίμιο επιστήμονα ιατρό, να ευχαριστήσει τον ιατρικό κόσμο για την ιώβεια υπομονή του και να απολογηθεί για τις αντισυμβατικές καθυστερήσεις στους απλήρωτους ιατρούς που εξυπηρετούν εκατομμύρια ασφαλισμένους, αρκείται σε προσβλητικές και συκοφαντικές δηλώσεις έναντι του θεμελιώδους δικαιώματος τους να διεκδικούν τα συμφωνηθέντα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης