Ανθρωποκτονία από αμέλεια ο θάνατος του 18χρονου στα Μάλια

Ανθρωποκτονία από αμέλεια ο θάνατος του 18χρονου στα Μάλια

Ο Άρτσι Λόιντ έκανε διακοπές στην Κρήτη, όταν ήρθε σε αντιπαράθεση με έναν «κράχτη» ενός κλαμπ, ο οποίος τον έσπρωξε, με αποτέλεσμα να πέσει και να χτυπήσει θανάσιμα στο κεφάλι

Ανθρωποκτονία από αμέλεια ο θάνατος του 18χρονου στα Μάλια
Στην ετυμηγορία ότι ο θάνατος του 18χρονου Άρτσι Λόιντ στα Μάλια ήταν αποτέλεσμα ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατέληξε το δικαστήριο του Γουίντσεστερ στο πλαίσιο της ακροαματικής διαδικασίας για την υπόθεση. 

O νεαρός Άρτσι έκανε πέρσι διακοπές με τους φίλους του στην περιοχή προκειμένου να γιορτάσει την επιτυχία του στις εξετάσεις για την εισαγωγή του στο πανεπιστήμιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ανάκρισης ο 18χρονος νεαρός φέρεται να τραυματίστηκε θανάσιμα όταν δέχτηκε επίθεση από έναν «κράχτη» κλαμπ της περιοχής ενώ είχε προηγηθεί επεισόδιο μεταξύ τους.

Κλείσιμο
Ο τελευταίος φέρεται να έσπρωξε τον 18χρονο ο οποίος έπεσε και χτύπησε το κεφάλι του στο κράσπεδο πεζοδρομίου έξω από το κλαμπ Cloud Nine στα Μάλια.

Ο δικαστής Γκράχαμ Σορτ αποφάνθηκε ότι η επίθεση ήταν μια «εσκεμμένη και εκ προθέσεως πράξη» η οποία αποδεικνύεται «πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας» .

Ανακοινώνοντας την ετυμηγορία του δικαστηρίου του Winchester Crown Court ο δικαστής ανέφερε: Δεν προκύπτει ότι υπήρχε η πρόθεση να προκληθεί ο θάνατος του 18χρονου. 

Αλλά ο θάνατος του ήταν ακούσια συνέπεια του γεγονότος ότι ο 18χρονος σπρώχτηκε με αποτέλεσμα να πέσει και να χτυπήσει το κεφάλι του στο πεζοδρόμιο, χτύπημα το οποία τον οδήγησε στο θάνατο. Συμπεραίνεται λοιπόν ότι ο θάνατος του αποδίδεται σε ανθρωποκτονία από αμέλεια»

«Σου άξιζε»

Για την ιστορία, την προτελευταία ημέρα των διακοπών του στις 6 του περασμένου Αυγούστου ο 18χρονος νεαρός μαζί τον φίλο του Άντι Χάτσκισον διέσχιζαν τον κεντρικό δρόμο στα Μάλια και πήγαιναν να πάρουν ταξί για να επιστρέψουν στο ξενοδοχείο τους στο Σίσσι όταν μια ομάδα από μηχανές που κινούνταν εκείνη την ώρα στο δρόμο τους κόρναρε για να κάνουν στην άκρη. 

Όπως ανέφερε στην κατάθεση του ο κολλητός φίλος του 18χρονου που ήταν μαζί του τη μοιραία μέρα, μπήκαν στο δρόμο δυο γυναικών που οδηγούσαν μοτοποδήλατα ενώ στη συνέχεια ακολούθησε λογομαχία με τον «κράχτη» που φέρεται να τις συνόδευε με τη μηχανή του. 

Όπως είπε ο Χατσκισον ο 18χρονος Λόιντ φώναξε « μια μέρα, θα δουλεύεις για μένα» για να δεχτεί επίθεση και τελικά να καταλήξει στο έδαφος και να χτυπήσει το κεφάλι του στο πεζοδρόμιο. Μάλιστα, όπως ανέφερε μια από τις κοπέλες του φώναξε «σου άξιζε».

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι οι γιατροί του ασθενοφόρου που σταμάτησε για τις πρώτες βοήθειες έκαναν ένα … τρίλεπτο τσεκ απ στον 18χρονο πριν τον αφήσουν να φύγει ενώ αρνήθηκε τον ισχυρισμό ότι ο ίδιος και οι φίλοι του δεν δέχτηκαν να δοθεί περαιτέρω βοήθεια στον 18χρονο από τους γιατρούς.

«Ο άνδρας κατέβηκε από τη μηχανή του και ήρθε μπροστά μας. Έσπρωξε τον Άρτσι τρεις φορές και στο τέλος τον έριξε στο έδαφος. Ο Άρτσι προφανώς ένιωσε άσχημα από την επίθεση του άνδρα και του φώναξε «μια μέρα θα δουλεύεις για μένα». 

Ο Άρτσι πήγε να φύγει και ο άνδρας μπήκε ξανά μπροστά του και τον έσπρωξε ξανά. Σε κλάσματα δευτερολέπτου ο Άρτσι είχε πέσει με το κεφάλι στο πεζοδρόμιο με το σώμα του να βρίσκεται ξαπλωμένο στο δρόμο. Μια από τις γυναίκες έδειξε τον Άρτσι και «είπε σου άξιζε. Στη συνέχει ο άνδρας και οι δυο γυναίκες έφυγαν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι επέστρεψαν στο ξενοδοχείο τους στο Σίσσυ όπου έβαλε τον 18χρονο νεαρό στο κρεβάτι του και λίγες ώρες αργότερα τον βρήκε χωρίς τις αισθήσεις του με αίμα το μαξιλάρι του.

Ο δράστης που αρνήθηκε να παρευρεθεί στο δικαστήριο κατηγορείται για ανθρωποκτονία στην Ελλάδα.

Η ανακοίνωση της οικογένειας

Η οικογένεια του 18χρονου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου. 

«Η οικογένεια μας έχει βυθιστεί σε βαρύ πένθος μετά την απώλεια του αγαπημένου μας γιου και αδερφιού και μας ανακουφίζει το γεγονός ότι η μνημη του ζει στις καρδιές όλον εκείνων που είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν.»

Ο Άρτσι ήταν έτοιμος να κατακτήσει τον κόσμο και να κάνει πράξει τα όνειρά του να σπουδάσει και να ταξιδέψει αλλά βρήκε τραγικό θάνατο το καλοκαίρι που πέρασε … 

Έκανε ένα ταξίδι με τεσσερις φίλους διασχίζονταν την Ευρώπη για να γιορτάσουν την επιτυχία στις εξετάσεις … είχε όλη τη ζωή μπροστά του και μια νύχτα μετά από διασκέδαση όλα πήγαν λάθος με τραγικό αποτέλεσμα για τις ζωές μας».

Πηγή: www.cretalive.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης