Λαζόπουλος: Ο κόσμος νιώθει ότι έχει δεξιά κυβέρνηση με αριστερές ευαισθησίες

Λαζόπουλος: Ο κόσμος νιώθει ότι έχει δεξιά κυβέρνηση με αριστερές ευαισθησίες

Τι απαντά ο Λαζόπουλος για το «όταν ο άνθρωπος είναι καθηλωμένος σε καρέκλα, σιγά σιγά το μυαλό του καθηλώνεται σε μια ιδέα»  - Μιλούσα μόνον για τον Σόιμπλε και όχι γενικά - Είμαι έτοιμος να ζητήσω όχι μια αλλά χίλιες συγγνώμες αν έθιξα άτομα με κινητικά προβλήματα

Λαζόπουλος: Ο κόσμος νιώθει ότι έχει δεξιά κυβέρνηση με αριστερές ευαισθησίες
Σαφείς αποστάσεις από την κυβέρνηση Τσίπρα
πήρε χθες ο Λάκης Λαζόπουλος στην εκπομπή του Αλ Τσαντίρι τόσο για το θέμα των αγροτών, όσο και για το ασφαλιστικό.

Κλείσιμο
Οσον αφορά τις αγροτικές κινητοποιήσεις ο κ. Λαζόπουλος τάχθηκε κατά της κυβέρνησης που προσπαθεί να παρουσιάσει τους αγρότες υποκινούμενους και εγκάθετους. «Τι νομίζουν ότι ο κόσμος περνάει καλά» αναρωτήθηκε υπογραμμίζοντας ότι ο κύριος όγκος των αγροτών δεν είναι οι υποκινούμενοι, αλλά «οι άνθρωποι που πάντα σήκωναν το βάρος». Απευθυνόμενος δε στην κυβέρνηση είπε: «Αφήστε τις αρλούμπες, (...) η απελπισία βγήκε σεργιάνι, (...) ο κόσμος νιώθει ότι έχει δεξιά κυβέρνηση με αριστερές ευαισθησίες».



Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε και για το ασφαλιστικό τονίζοντας ότι είναι λάθος το σχέδιο που προωθείται και υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να σηκωθούμε μόνοι μας και όχι να περιμένουμε από τους ξένους να το κάνουν.



Αντιδράσεις πάντως έχουν ξεσηκωθεί στα social media από την μεταφορική αναφορά του παρουσιαστή στον κ. Σόιμπλε: «Όταν ο άνθρωπος είναι καθηλωμένος σε καρέκλα, σιγά σιγά το μυαλό του καθηλώνεται σε μια ιδέα. Αυτό το θεωρώ παράνοια» είπε χαρακτηριστικά.

Για το θέμα αντέδρασε και ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, που σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Τετάρτης σχολίασε πως «πρέπει να αφήσουμε πίσω το μίσος. Σε κάθε έναν που δίνει τον αγώνα της ζωής του τον προσβάλει λέγοντάς του ότι είναι κατώτερος γιατί είναι σε καροτσάκι». Επισήμανε ακόμα ότι «χτύπησε με μίσος και ρατσισμό» τα άτομα με αναπηρία και «η ελληνική κοινωνία το αφήνει να περάσει έτσι γιατί είναι αριστερός ο Λάκης, είναι φίλος του Τσίπρα, τον πήγε στον Ολάντ ο Τσίπρας». 


Συνομοσπονδία ατόμων με αναπηρία: Να ζητήσει συγγνώμη ο Λαζόπουλος

«Περιμένουμε από τον κ. Λαζόπουλο να έχει μετανιώσει για αυτή του την αναφορά και να απευθύνει μία συγνώμη προς τις Ελληνίδες και τους Έλληνες με κινητική αναπηρία», ήταν η αντίδραση από τον πρόεδρο της Ε.Σ.Α.μεΑ. Ιωάννη Βαρδακαστάνη. 

Μιλώντας στο «Βήμα FM», ο κ. Βαρδακαστάνης ανέφερε,  «με μεγάλη έκπληξη και στεναχώρια ακούσαμε τη δήλωση του Λάκη Λαζόπουλου. Είναι γεγονός ότι ως εθνικό αναπηρικό κίνημα είμαστε κάθετα ενάντιοι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές Σόιμπλε και έχουμε σταθεί απέναντι όλη την περίοδο της κρίσης. Στις κινητοποιήσεις μας ένα από τα πανό μας αναφέρει «Σόιμπλε θα υπογράψουμε μνημόνιο για τα καρότσια μας».  Είμαστε ενάντια στις πολιτικές Σόιμπλε, όμως η δήλωση Λαζόπουλου ταυτίζει την αναπηρία, μια κατάσταση ζωής, με τις πολιτικές θέσεις, κάτι αδιανόητο.

Η απάντηση Λαζόπουλου: Μιλούσα μόνον για τον Σόιμπλε

Απάντηση σε όσα ο πρόεδρος της της Ε.Σ.Α.μεΑ. Ιωάννης Βαρδακαστάνης καταλόγισε στον Λάκη Λαζόπουλο μέσα από συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM» με αφορμή χθεσινό του σχόλιο για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, έδωσε ο ηθοποιός.

Με ανάρτησή του στο altsantiri.gr, ο Λάκης Λαζόπουλος τονίζει πως δεν είχε καμία πρόθεση να θίξει τα άτομα με ειδικές ανάγκες, πως στο παρελθόν έχει δώσει πολλά δείγματα της ευαισθησίας που τον διακρίνει απέναντί τους και πως η αναφορά του είχε να κάνει μόνον με τον Σόιμπλε.
Ολόκληρη η δήλωση του Λάκη Λαζόπουλου έχει ως εξής:

«Aγαπητέ κύριε Βαρδακαστάνη,

Πρέπει να σας πω πως, με την ίδια έκπληξη και στεναχώρια, άκουσα και εγώ τις δικές σας δηλώσεις στο ΒΗΜΑ FM. Προς εσάς μόνο και τους ανθρώπους που εκπροσωπείτε, οφείλω ασφαλώς μία απάντηση.
Είμαι έτοιμος να ζητήσω όχι μία, αλλά χίλιες συγγνώμες, αν θεωρείτε ότι έθιξα εσάς και τα άτομα με κινητικά προβλήματα.

Η στάση μου όλα αυτά τα χρόνια, η υποδοχή μου προς τους ανθρώπους αυτούς, τόσο στις εκπομπές μου όσο και σε θέατρα που εργάστηκα, είναι γνωστή σίγουρα και σε εσάς. Η αναφορά μου είχε να κάνει με το συγκεκριμένο πρόσωπο. Δεν μίλησα ούτε γενικά, ούτε αφηρημένα, ούτε σε πληθυντικό αριθμό.

Μην επεκτείνετε λοιπόν τη σκέψη σας, σας παρακαλώ, διότι εγώ δεν επεκτάθηκα πέραν του εν λόγω πολιτικού. Είπα και εννόησα ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο μοιάζει να έχει καθηλωμένο το μυαλό και αυτή η εμμονή είναι σα να γεννά παραφροσύνη.

Δεν φαντάζομαι να πιστέψατε ότι αυτές μου οι σκέψεις αφορούν όλους όσους έχουν κινητικά προβλήματα και επιστήμονες, διανοούμενους, ανθρώπους όλων των κατηγοριών. Δεν υπήρξε απολύτως καμία άλλη αναφορά και πάντα αναφέρομαι σε καθέναν ξεχωριστά.

Είπα, μάλιστα, ότι η συμπεριφορά αυτή ίσως να του επιτρέπει να βάλει υποψηφιότητα ως ο νέος Χίτλερ της Ιστορίας.

Το συγκεκριμένο πρόσωπο στο οποίο αναφέρθηκα είναι ο κύριος  Σόιμπλε. Δεν αναφέρθηκα σε κανέναν άνθρωπο που έχει ή δεν έχει πρόβλημα. Δεν θα ήθελα να δοθεί άλλο νόημα στα όσα ειπώθηκαν.

Είναι μία σατιρική – πολιτική εκπομπή.

Έκανα μία προσωπική εκτίμηση, ότι στο συγκεκριμένο πρόσωπο ένα ατυχές περιστατικό στη ζωή του, λειτούργησε ως ένας μοχλός εμμονικής αντίληψης και περιφοράς ιδεών, οι οποίες έχουν φέρει την ανθρωπότητα σε απόγνωση.

Πιστεύω πως είμαι σαφής και ξεκάθαρος.

Ξέρω τους αγώνες σας, τους παρακολουθώ, τους έχω προβάλει, έχω σταθεί και θα στέκομαι πάντα δίπλα σας, αλλά αν συνέβη οποιαδήποτε παρανόηση, ακόμα και τώρα μετά τις εξηγήσεις μου, σας ζητώ όχι μία, αλλά χίλιες συγγνώμες»
.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης