Δωρεάν νερό σε 115.000 ανθρώπους δίνει η ΕΥΔΑΠ

Δωρεάν νερό σε 115.000 ανθρώπους δίνει η ΕΥΔΑΠ

Για όσους εντάχθηκαν στο πρόγραμμα της ανθρωπιστικής κρίσης

Δωρεάν νερό σε όλους τους πολίτες που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα ανθρωπιστικής κρίσης, δίνει από την 1η Φεβρουαρίου η ΕΥΔΑΠ, όπως ανακοινώθηκε σε κοινή συνέντευξη Τύπου της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώς Φωτίου και του προέδρου του ΔΣ της ΕΥΔΑΠ, Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου.

      
Υπολογίζεται ότι το πρόγραμμα θα ωφελήσει περίπου 115.000 άτομα. Όπως διευκρινίστηκε, δικαιούχοι της παροχής είναι, εκτός από τους πολίτες που πήραν έγκριση για το πρόγραμμα ανθρωπιστικής κρίσης, αλλά και όσοι πληρούσαν τις προϋποθέσεις αλλά δεν ωφελήθηκαν, λόγω προτεραιότητας και αφού τα κονδύλια ήταν περιορισμένα.

      
«Ήταν πρωτοβουλία της ΕΥΔΑΠ, εμείς δεν καλέσαμε την ΕΥΔΑΠ να κάνει κάτι για τις τάξεις εκείνες που έχουν χτυπηθεί από την κρίση. Ήρθε η εταιρεία μόνη της και μας βρήκε», τόνισε η κ. Φωτίου, ενώ παράλληλα κάλεσε και τους υπόλοιπους παρόχους ύδρευσης ανά την Ελλάδα να προχωρήσουν σε ανάλογα βήματα.

      
Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ, προβλέπεται η δωρεάν παροχή συνολικά 6 κυβικών μέτρων νερού το τρίμηνο σε κάθε οικογένεια με δύο μέλη για ένα χρόνο. Έτσι, οι τετραμελείς οικογένειες θα λαμβάνουν συνολικά 12 κυβικά μέτρα νερό το τρίμηνο. Με αυτόν τον τρόπο, όπως τόνισε ο Κ. Παπαδόπουλος, καλύπτονται όλες οι βασικές καταναλώσεις (πόση, μαγείρεμα, προσωπική καθαριότητα), δηλαδή το κόστος της πρώτης κλίμακας του τιμολογίου της EΥΔΑΠ. Το κόστος του προγράμματος για την εταιρεία ετησίως ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ. Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν ακόμα και άτομα τα οποία φιλοξενούνται από οικογένειες. Σε αυτή την περίπτωση θα γίνεται η ανάλογη έκπτωση στο τιμολόγιο της οικογένειας.

      
Παράλληλα με τη δυνατότητα για δωρεάν νερό θα δοθεί η δυνατότητα για ρυθμίσεις παλαιότερων οφειλών. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας ύδρευσης, ένας στους τρεις καταναλωτές είναι οφειλέτης. Δηλαδή οι οφειλέτες φτάνουν περίπου τις 700.000 και χρωστούν συνολικά 100-120 εκατ. ευρώ στην ΕΥΔΑΠ, χωρίς τις προσαυξήσεις που επίσης ανέρχονται σε κάποια εκατομμύρια ευρώ.

      
Οι αιτήσεις για την ένταξη στο πρόγραμμα θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά από τη Δευτέρα, μέσω της ιστοσελίδας της ΕΥΔΑΠ (http://www.eydap.gr/). Οι δικαιούχοι που χρειάζονται νέα παροχή θα πρέπει να απευθύνονται στα περιφερειακά καταστήματα της εταιρείας.

ΣΧΟΛΙΑ (4)

!!!!!!!!!

Σιγα.....Εγω λεω οτι δεν Ειναι Ελληνες.

ΓΙΑΝΝΗΣ

ένα καλό μέτρο αλλά θα ήταν πολύ καλό να γίνει μια έρευνα στα ονόματα των δικαιούχων. Ποιοι τελικά είχαν τα απαραίτητα κριτήρια. Θα δείτε, εάν κάποιος δημοσιογράφος κάνει τη σχετική έρευνα, ότι το 80% δεν είναι Έλληνες. Είναι Αλβανοί, Βούλγαροι, Ρουμάνοι, Γεωργιανοί, Πακιστανοί, Αιγύπτιοι. Ακόμα και Παλαιστίνιοι. Ο λόγος απλός. Είχαν φορολογική δήλωση και δεν έγινε διάκριση ανάμεσα σε Έλληνες και ξένους. Η χαμηλή φορολογική δήλωση, που στο 99% των περιπτώσεων είναι εικονική αφού ναι μεν δουλεύουν εδώ ως υπάλληλοι σε τρίτους χωρίς ένσημα και άρα είναι για το κράτος μας φτωχοί αλλά τυτόχρονα έχουν βάση της επιχείρησης τους στο κράτος τους και λόγω ΕΕ κόβουν τιμολόγια εκεί χωρίς να φαίνονται στην Ελλάδα. Έτσι παίρνουν όλα τα επιδόματα εδώ, κάρτα για δωρεάν ψώνια από το σουπερμαρκετ, μειώσεις ως άνεργοι, δωρεάν περίθαλψη κλπ.. Κάτι παρόμοιο είχε γίνει και με το επίδομα πολυτέκνων που είχε δώσει ο ΓΑΠ. Στις λίστες αυτών που πήραν τα λεφτά ήταν πάλι από τις ίδιες χώρες, πολλοί από τους οποίους ήταν στις χώρες τους ή στην υπόλοιπη Ευρώπη και ήρθαν να πάρουν τα 1500 ευρώ και έφυγαν την ίδια μέρα πάλι πίσω. Γνωρίζω Παλαιστίνιο που είναι στο Βέλγιο με την οικογένεια του και έκανε εξιουσοδότηση στον αδερφό του που είναι στην Αθήνα για να πάρει τα 1500 ευρω από την Εθνική τράπεζα που ήταν το επίδομα πολυτέκνων. Τσάμπα λεφτά! Δώρο. Το σχόλιο δεν είναι ρατσιστικό.Το γράφω για να δείτε ότι πάντα τις φοροκαταιγίδες τις πληρώνουν οι ίδιοι και οι ίδιοι και ταυτόχρονα άλλοι έχουν βρει το τρόπο να ζουν εις βάρος των κορόιδων. Και όχι μόνο έχουν βρει το τρόπο αλλά το λένε από στομα σε στόμα και το κάνουν και άλλοι. Οι συγγενείς τους, οι φίλοι τους.

Χαρά

Μόνη αυτή η κυβέρνηση στο πλευρό των οικονομικά ασθενέστερων εξαιτίας της κρίσης.Το έδειξε άλλωστε από την πρώτη στιγμή κ το θετικό είναι ότι συνεχίζει..Μπράβο στην κυβέρνηση της αριστεράς που προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες .

ΤΝΡ

Κάνε μου λιγάκι ΜΠΕΕΕΕ!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ΚΟΜΙΣΙΟΝ

Η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδια για θέματα Μετανάστευσης, Τόβε Ερνστ, απάντησε στα συμπεράσματα έκθεσης  του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου, για «μερικώς αποτελεσματική» διαχείριση του μεταναστευτικού σε Ελλάδα και Ιταλία

1
asoee_mat

Ο 25χρονος φοιτητής περιγράφει στο protothema.gr τα όσα βίωσε στις κινητοποιήσεις των φοιτητών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο -Αρνείται ότι κρατούσε καδρόνι και πέταξε πέτρα -  Καταγγέλλει ότι μετά την προσαγωγή του δεν του επέτρεπαν να επικοινωνήσει με την οικογένειά του και με τον δικηγόρο του

15
shutterstock_428604085_edit

Αυτό το μήνα, η αγορά κινείται στους ρυθμούς των εκπτώσεων, οι οποίες προκαλούν σε όλους μας μεγάλο ενθουσιασμό και όρεξη για βόλτες στα μαγαζιά. Όσο ωραία όμως κι αν είναι η συνθήκη των εκπτώσεων από μόνη της, γίνεται ωραιότερη όταν προστίθενται σε αυτή ακόμα περισσότεροι τρόποι για κέρδος από τις αγορές μας. Τι καλύτερο, δηλαδή, από το να αγοράζουμε κάτι, επωφελούμενοι από την έκπτωση, και, κατά την πληρωμή, να κερδίζουμε ακόμα περισσότερο!