Ο πατριός του Κωστή κατηγορούσε το χωριό ότι ήθελε να του «φορτώσει» το φόνο

Ο πατριός του Κωστή κατηγορούσε το χωριό ότι ήθελε να του «φορτώσει» το φόνο

Για πέντε χρόνια μαζί με τη μητέρα του 23χρονου έκρυβαν το ένοχο μυστικό τους - Τα λάθη και οι αντιφάσεις τους που δεν έπεισαν τους αστυνομικούς - Έφτασαν στο σημείο να βάλουν και τον 12χρονο, τότε, παιδί τους να ψευδομαρτυρήσει για να καλύψουν τα ίχνη τους

Ο πατριός του Κωστή κατηγορούσε το χωριό ότι ήθελε να του «φορτώσει» το φόνο
Σοκαρισμένοι παραμένουν οι κάτοικοι της Ελευσίνας μετά την εξιχνίαση της δολοφονίας του Κωστή Πολύζου πέντε χρόνια μετά την μυστηριώδη εξαφάνισή του από τη Σιάτιστα Κοζάνης.

Κανείς δεν είχε καταλάβει το παραμικρό για την οικογένεια που έμενε στον 3ο όροφο της οδού Δήμητρας 69 στην Ελευσίνα.

Κάτοικοι της ήσυχης γειτονιάς της Ελευσίνας λένε ότι ο πατριός του άτυχου 23χρονου συμπεριφερόταν φυσιολογικά, παρόλο που είχε «ξεχάσει» να δηλώσει στην αστυνομία ότι  το κτήμα στο οποίο βρέθηκε το άψυχο σώμα του Κωστή ήταν ιδιοκτησία της οικογένειας του.

Κλείσιμο
Πέντε χρόνια τώρα, οι αστυνομικοί που ασχολούνταν με την υπόθεση στην Κοζάνη προσπαθούσαν να βρουν απαντήσεις στα αναπάντητα ερωτήματα παρακολουθώντας στενά τις κινήσεις του ζευγαριού.

Όπως δηλώνουν, μάλιστα, στο protothema.gr συνάδελφοι του πατριού, ο οποίος ήταν μόνιμος υπάλληλος της ΔΕΗ, πριν από δύο χρόνια αστυνομικοί είχαν έρθει στον χώρο εργασίας του στην Ελευσίνα και ρωτούσαν διαφορά πράγματα για εκείνον.

«Σε εμάς φαινόταν νορμάλ, δηλαδή δεν μας είχε αφήσει ποτέ περιθώριο να σκεφτούμε κάτι για αυτόν. Δεν πιστέψαμε όμως ότι μπορεί και να έχει κάνει κάτι κακό αυτός. Από την πλευρά του, θυμάμαι, όταν και η υπόθεση έπαιζε στα κανάλια, έλεγε πως το χωριό τους πάει να τους φορτώσει τον φόνο του παιδιού… Πριν από περίπου δυο χρόνια βέβαια, η Ασφάλεια ήρθε στον χώρο εργασίας του και πήρε καταθέσεις από άτομα που εργαζόντουσαν μαζί του και τους ρώτησαν για εκείνον διάφορα πράγματα. Αλλά και πάλι δεν πιστέψαμε ότι έχει κάνει κάτι, δεν σου άφηνε περιθώριο να σκεφτείς πως είναι δολοφόνος. Που να το φανταστούμε ότι αυτός με την γυναίκα τους σκότωσαν το καημένο το παιδί. Στη συμπεριφορά του ήταν προσεκτικός, κλειστός χαρακτήρας, δεν ήθελε πολλά-πολλά με κανέναν και δεν μίλαγε πολύ. Αυτό που θυμάμαι είναι ότι κάπνιζε πολύ και συνέχεια σέρφαρε στο ιντερνέτ» είπε μεταξύ άλλων ο Στέφανος Κουνούκλας συνάδελφος του Χρήστου Ντίου.


Αναγκασαν το 12χρονο παιδί τους να ψευδομαρτυρήσει 

Οπως αποδείχθηκε από την πρώτη στιγμή η μητέρα του 23χρονου όσο και ο πατριός του επιδόθηκαν σε μια σειρά ψεμμάτων. Μάλιστα δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν ακόμα και τον ετεροθαλή αδερφό του Κώστα προκειμένου να πετύχουν το σκοπό τους, που δεν ήταν άλλος από το να διαχειριστούν τα δάνεια ύψους  250.000 ευρώ που είχαν εκδοθεί  στο όνομα του αδικοχαμένου νέου. Με ψυχραιμία εξιστόρησαν στους αστυνομικούς τη δική τους εκδοχή για το πώς εξαφανίστηκε ο Κώστας και με σπαρακτικούς λυγμούς υποδέχτηκαν την ανακοίνωση του θανάτου του. Σύμφωνα με την κατάθεση της 49χρονης μητέρας μέχρι τις έντεκα και μισή το βράδυ της 18ης Ιανουαρίου του 2011, ο Κώστας βρίσκονταν στο σπίτι ενός φίλου. ''Λίγο πριν τα μεσάνυχτα επέστρεψε  και αμέσως άρχισε να παίζει με τον αδερφό του. Κάποια στιγμή βγήκε από το σπίτι μας για να πάει να φτιάξει μια βρύση που είχε χαλάσει στο λεβητοστάσιο. Ο μικρός του αδερφός άκουσε ένα αυτοκίνητο να σταματά έξω από την αυλόπορτα  και τον Κώστα να συνομιλεί με έναν άνδρα. Λίγο αργότερα μπήκε στο σπίτι και μου είπε ότι θα πάει πάλι στο φίλο του και έφυγε. Η ώρα είχε παει τρεις τα ξημέρωματα και δεν είχε επιστρέψει. Πήρα τηλέφωνο το φίλο του, ο οποίος μου είπε ότι ο Κώστας δεν ήταν εκεί. Επικοινώνησα και πάλι μαζί του μιάμισι ώρα αργότερα για να πάρω την ίδια απάντηση'', είχε καταθέσει τότε στους αστυνομικούς η 49χρονη γυναίκα. Τα ίδια ακριβώς ανέφερε στις διωκτικές αρχές  και ο μικρότερος του αδερφός. Ομως κανένας από τους γείτονες του Κώστα Πολύζου αλλά και τους συγγενείς του δεν επιβεβαιώσαν τα όσα εξιστορησαν στους αστυνομικούς η μητέρα του και ο αδερφός του. Ολοι τους είχαν δει τον Κώστα να μπαίνει στο σπίτι του το βράδυ εκείνο της 18ης Ιανουαρίου και να παραμένει εκεί . Εκείνο το βράδυ συμφωνα με τις αστυνομικές αρχές ο 23χρονος καβγάδισε έντονα με την μητέρα του και τον πατριό του. Αιτία η οικονομική διάχείρηση των δανείων που είχε πάρει στο όνομα του αλλά εκμεταλλεύονταν οι γονείς του.   
Οι ''γονείς''  σκότωσαν μέσα στο σπίτι τον Κωστή και με ένα αγροτικό αυτοκίνητο μετέφεραν το πτώμα του σε χώραφι ιδιοκτησίας του πατριού του. Εκεί σε ένα απόμερο μέρος και κάτω από καταρρακτώδη βροχή τον έθαψαν. Επέστρεψαν σπίτι και καθοδήγησαν τον 12χρονο τότε αδερφό του  για το τι θα πει σε όποιον τον ρωτήσει για την εξαφάνιση του Κώστα. Ο μικρός άκουσε τους γονείς του και αναγκάστηκε να ψευδομαρτυρήσει ακόμα και στους αστυνομικούς. 

Το ξέσπασμα της γειτόνισσας 



Η μητέρα του δεν πήγαινε καν στο μνήμα του

Σύμφωνα με τους κατοίκους της Ελευσίνας, η μητέρα του Κωστή Πολύζου, η οποία επέμενε να θάψει το παιδί της εκεί, πήγαινε μόνο στις αρχές συχνά στο νεκροταφείο.

«Δεν τους ήξερα παιδάκι μου, την ιστορία του παιδιού αυτού πάλι δεν την ήξερα. Τώρα τα έμαθα όλα από την τηλεόραση. Το παιδί συνέχεια το έβλεπα εδώ, και τώρα που πήγα να ανάψω μερικά καντήλια πέρασα να δω αν όντως είναι αυτό το παλικάρι. Το καντήλι του το ανάβει όποιος να 'ναι. Από ό, τι μου έχουν πει και μένα στις αρχές η μάνα του ερχόταν, αλλά μόνο στις αρχές.  Αλλά ούτε καν την θυμάμαι. Καμία μάνα δεν θα μπορούσε να κάνει ένα τέτοιο έγκλημα, καλύτερα να πεθάνω εγώ παρά τα παιδιά μου» υπογράμμισε στο protothema.gr η κ. Σούλα η οποία τακτικά ανάβει τα καντήλια στο νεκροταφείο της Ελευσίνας. 

«Περίεργο, πρωτοφανές, δεν έχω ξανακούσει η μάνα να κάνει κάτι τέτοιο. Το μνήμα το ήξερα είχα περάσει και πέρασα να το δω πάλι. Την υπόθεση την είχα ξεχάσει, αλλά μόλις είδα αυτό χθες τα θυμήθηκα όλα. Αυτήν την μητέρα δεν θέλω καθόλου να την σκέφτομαι είναι αδιανόητο, δεν είναι μάνα» λέει συγκινημένη η κυρία Ελένη που ήρθε να δει το μνήμα του αδικοχαμένου 23χρονου παιδιού.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης