«Η μάνα δεν έδειχνε ενδιαφέρον για να βρεθεί το παιδί της», λέει ο κολλητός φίλος του Κωστή

«Η μάνα δεν έδειχνε ενδιαφέρον για να βρεθεί το παιδί της», λέει ο κολλητός φίλος του Κωστή

«Εγώ κατέθεσα στην ΕΛΑΣ για τα δάνεια των 250.000 ευρώ που είχε πάρει ο Κωστής. Η μαμά του και ο πατριός του δεν είχαν πει τίποτα στις αρχές!», αποκάλυψε στο protothema.gr ο φίλος του 23χρονου - «Οι δολοφόνοι με έσυραν στη δικαιοσύνη», καταγγέλλει ο ιδιοκτήτης του Ράδιο Σιάτιστα, Θόδωρος Πεσνικάς

«Η μάνα δεν έδειχνε ενδιαφέρον για να βρεθεί το παιδί της», λέει ο κολλητός φίλος του Κωστή
Σοκαρισμένη δηλώνει η τοπική κοινωνία στη Σιάτιστα Κοζάνης, μετά την αποκάλυψη ότι οι στυγνοί εγκληματίες που είχαν σκοτώσει τον 23χρονο Κωστή Πολύζο πριν από πέντε χρόνια ήταν στην πραγματικότητα η μητέρα του και ο πατριός του!

Σύμφωνα με την αστυνομία, το κίνητρο της δολοφονίας ήταν η «επικαρπία» δανείου ύψους 250.000 ευρώ, που είχε πάρει στο όνομα του, ο 23χρονος. Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, η δολοφονία έγινε έπειτα από έντονο οικογενειακό καβγά, με αφορμή την κακή οικονομική διαχείριση της μητέρας και του πατριού του Κώστα Πολύζου, με την υπογραφή του 23χρονου ως εγγυητή. 

Τα ζευγάρι, που οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα, κατηγορείται ότι σκότωσε τον νεαρό μέσα στο σπίτι τους και ότι συνέχεια μετέφερε τη σορό του σε ένα κοντινό χωράφι. Εκεί βρέθηκε και το πτώμα του Κωστή, μισοφαγωμένο από τα σκυλιά, οχτώ ολόκληρους μήνες μετά από την υποτιθέμενη εξαφάνισή του.

«Ήταν πολύ καλό και πολύ ήσυχο παιδί, δεν του άξιζε τέτοιο τέλος», είπε στο protothema.gr ο Σπύρος,  κολλητός του φίλος του θύματος, ο οποίος είναι και το τελευταίο άτομο που τον είδε ζωντανό.
Κλείσιμο
«Ήμασταν μαζί το τελευταίο βράδυ πριν την εξαφάνισή του. Βλέπαμε ταινίες σπίτι μου. Κάποια στιγμή έφυγε για να γυρίσει σπίτι, ενώ αργότερα με πήρε η μητέρα του και μου είπε ότι δεν μπορεί να τον βρει και ότι εξαφανίστηκε», αναφέρει ο νεαρός.

«Είχα υποψιαστεί τους γονείς από την πρώτη στιγμή. Το έβλεπα στις αντιδράσεις τους. Η μάνα δεν είχε πραγματικό ενδιαφέρον για να βρεθεί ο δολοφόνος του παιδιού της, οποιοσδήποτε άλλος θα είχε κινήσει γη και ουρανό για να βρει τον δολοφόνο. Αυτή φερόταν σαν να μη συνέβαινε τίποτα. Και εντάξει ο πατριός δεν τον είχε τίποτα στο κάτω-κάτω της γραφής, η μάνα όμως; Δεν μπορώ να το χωνέψω», είπε στο protothema.gr.

Όπως μάλιστα αποκαλύπτει, εκείνος κατέθεσε στην αστυνομία για τα 250 χιλ. ευρώ, τα δάνεια που είχε πάρει ο Κωστής. Η μητέρα του και ο πατριός του δεν είχαν πει τίποτα σχετικό στις αρχές.

Όπως επισημαίνει, για οκτώ μήνες από την «εξαφάνιση» του φίλου του μέχρι την ανακάλυψη της σορού του, εκείνος συμμετείχε στις έρευνες της αστυνομίας.

Ερωτηθείς δε πώς αισθάνεται μετά τις σημερινές αποκαλύψεις, απαντά συγκινημένος: «Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι δικαιώθηκε σήμερα η ψυχή του φίλου μου».

Σύμφωνα με τον κάτοικο της περιοχής και ιδιοκτήτη του Ραδιο Σιάτιστα, Θόδωρο Πεσνικά, οι σημερινές αποκαλύψεις έπεσαν σαν βόμβα σήμερα στην περιοχή, δεδομένου ότι ολόκληρη η τοπική κοινωνία είχε ασχοληθεί με το συγκεκριμένο έγκλημα. 

Όπως επισήμανε στο protothema.gr, όλο αυτόν τον καιρό ακούγονταν ψίθυροι για το τι πραγματικά συνέβη. «Μάλιστα οι δολοφόνοι με έχουν καταγγείλει στη δικαιοσύνη γιατί όλο αυτόν τον καιρό ισχυρίζονταν ότι τους φωτογράφιζα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πεσνικάς.


Δείτε τις δηλώσεις των προσώπων που γνώριζαν τον άτυχο Κωστή για τις αποκαλύψεις




Αυτό είναι το σπίτι που έλαβε χώρα η στυγνή δολοφονία



Σε αυτό το χωράφι βρέθηκε, οχτώ μήνες μετά την εξαφάνισή του, η σορός του νεαρού







Η δήλωση του ανθρώπου που βρήκε το πτώμα

Ο κυνηγός, Σαράντης Λιάκας, που βρήκε τη σορό του Κωστή Πολύζου, είπε ότι ενώ είχε πάει για κυνήγι, τράβηξε τα σκυλιά, η μυρωδιά του πτώματος, ενώ όσο πλησίαζε γινόταν όλο και πιο έντονη. «Πίστευα ότι πρόκειται για αλλοδαπό» είπε ο κ. Λιάκας, ο οποίος είπε ότι δεν θα μπορούσε να φανταστεί, πως πρόκειται για τον Κωστή. Στη συνέχεια περιέγραψε το όνειρο που είδε, με το πρόσωπο του Κωστή Πολύζου, που τον έκανε να πάει να καταθέσει στην αστυνομία.



Βίντεο από το σημείο στο οποίο ο κ. Λιάκας βρήκε το πτώμα



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης