Κρήτη: Δολοφόνησε τους γονείς του για τα χρήματα - Εξιχνιάστηκε το έγκλημα ένα χρόνο μετά

Κρήτη: Δολοφόνησε τους γονείς του για τα χρήματα - Εξιχνιάστηκε το έγκλημα ένα χρόνο μετά

Ο γιος ενός ηλικιωμένου ζευγαριού που δολοφονήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο στην περιοχή στην Κίσσαμο Χανίων φέρεται ως «εγκέφαλος» του «τέλους» του - Περίμενε έξω από το σπίτι και οι δύο συνεργοί του βασάνιζαν φρικτά τους γονείς του

Κρήτη: Δολοφόνησε τους γονείς του για τα χρήματα - Εξιχνιάστηκε το έγκλημα ένα χρόνο μετά
Το μερίδιο από περίπου 60.000 ευρώ που είχε βγάλει από την τράπεζα ο πατέρας του και δεν του έδινε, ήταν το κίνητρο για να βγάλει από τη μέση και τους δυο ηλικιωμένους γονείς του ο 47χρονος δολοφόνος της κοινότητας Σφηνάρι στην περιοχή του Κισσάμου Χανίων. Για να φέρει σε πέρας το σχέδιό του, ο αδίστακτος άνδρας είχε ζητήσει τη βοήθεια δυο σεσημασμένων κακοποιών με παρελθόν σε «βαριά» αδικήματα, στους οποίους υποσχέθηκε μερίδιο από το χρηματικό ποσό.

Ο 78χρονος και η 66χρονη γυναίκα του είχαν δολοφονηθεί τη νύχτα της Κυριακής 15 Φεβρουαρίου και τις σορούς τους είχε ανακαλύψει ο μεγαλύτερος γιος τους, που δεν φανταζόταν βέβαια ότι ιθύνων νους στον χαμό των γονιών του ήταν ο ίδιος ο αδελφός του.

Κλείσιμο
Τις υποψίες στον 47χρονο είχε στρέψει το γεγονός ότι η πόρτα του σπιτιού που απέχει 200 μέτρα από τον κεντρικό δρόμο και 500 μέτρα από την είσοδο του χωριού δεν έφερε ίχνη παραβίασης, πράγμα που έδειχνε ότι πιθανότατα ο δράστης ήταν γνωστός των θυμάτων! Από την άρση του απορρήτου στο κινητό του, διαπιστώθηκε η συχνή επαφή του με τους δυο σεσημασμένους κακοποιούς, έναν 33χρονο και έναν 48χρονο. Η καταγραφή των συνομιλιών τους έδειξε στοιχεία για την εμπλοκή τους στο διπλό φονικό και προσήχθησαν για ανάκριση, μαζί με τον γιο του ζευγαριού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο κακοποιοί προσπάθησαν να ρίξουν τα βάρη για το διπλό έγκλημα στον γιο των θυμάτων και ισχυρίστηκαν ότι οι ίδιοι απλώς ερεύνησαν το σπίτι για να βρουν τα χρήματα. Ωστόσο, τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι άνδρες της Ασφάλειας Χανίων, δείχνουν ότι ο 47χρονος βρισκόταν έξω από το σπίτι όσο κράτησε το μαρτύριο των γονιών του και ότι οι ίδιοι, όχι απλά σκότωσαν το ηλικιωμένο ζευγάρι, αλλά το κατακρεούργησαν στην κυριολεξία, βασανίζοντάς τους με απάνθρωπο τρόπο για να τους κάνουν να αποκαλύψουν πού έκρυβαν τα χρήματα.

Άλλωστε, οι αστυνομικοί είχαν βρει έξω από το απομονωμένο σπίτι ένα ματωμένο ξύλινο ρόπαλο από ελιά, με το οποίο είχαν χτυπηθεί τα δύο θύματα και το έστειλαν για εργαστηριακή εξέταση. Πάνω του είχε βρεθεί γενετικό υλικό αυτού που το χρησιμοποίησε και ταυτοποιήθηκε με ενός από τους δυο κακοποιούς. Έτσι, συνελήφθησαν για άλλα αδικήματα και κρατούνται στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ώσπου να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης από τον ανακριτή. 

Το τραγικό είναι ότι τον «θησαυρό» από πολλές χιλιάδες ευρώ δεν τον βρήκαν οι φονιάδες, αλλά οι αστυνομικοί της Ασφάλειας. Οι δράστες ερεύνησαν μόνο το υπνοδωμάτιο του ζεύγους, όπου άνοιξαν τη ντουλάπα και έσπασαν ένα κομοδίνο. Τα χρήματα, όμως, δεν βρίσκονταν εκεί αλλά σε άλλα σημεία του σπιτιού και στο αυτοκίνητο του 78χρονου όπου δεν είχε γίνει έρευνα!

Η νεκροτομή που έκανε ο ιατροδικαστής Σταμάτης Μπελιβώνης φανέρωσε ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το διπλό έγκλημα. Και τα δυο θύματα είχαν υποστεί φρικαλέα βασανιστήρια, αλλά ιδιαίτερα η 66χρονη γυναίκα έφερε πέντε μαχαιριές στην πλάτη και την κοιλιακή χώρα και μια στο αριστερό πλευρό κάτω από το θώρακα, ενώ είχε και επιφανειακά τραύματα από μαχαίρι και χτυπήματα από ξύλο ψηλά στο αριστερό και στο δεξί πόδι, αλλά και στο κεφάλι. Στο δεξί χέρι της βρέθηκαν αμυντικά τραύματα στην προσπάθειά της να αποφύγει τα χτυπήματα. Ο 78χρονος είχε χτυπηθεί πρώτα δεξιά στο μέτωπο με το ξύλινο ρόπαλο, αλλά ένα τραύμα από μαχαίρι στην κοιλιακή χώρα του έκοψε την αορτή και προκάλεσε τον θάνατό του από ακατάσχετη αιμορραγία. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης