ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Οι εφιαλτικές στιγμές της οικογένειας Δούκα κατά την εισβολή των διαρρηκτών

Οι εφιαλτικές στιγμές της οικογένειας Δούκα κατά την εισβολή των διαρρηκτών

«Δεν προλαβαίνεις να σκεφτείς εκείνη την ώρα», λέει η κυρία Δούκα, σημειώνοντας ότι τα ανήλικα παιδιά της δεν μπορούν να ξεχάσουν το μένος των δραστών

Οι εφιαλτικές στιγμές της οικογένειας Δούκα κατά την εισβολή των διαρρηκτών
Ταινία θρίλερ θυμίζει η διάρρηξη του σπιτιού του ιδιοκτήτη εκπαιδευτηρίων Κωνσταντίνου Δούκα στην Εκάλη, το απόγευμα της περασμένης Κυριακής: Ενας τσιλιαδόρος «φύλαγε» τα νώτα της παρέας του, βαριοπούλες και αιχμηρά αντικείμενα από την πλευρά των διαρρηκτών και από την αλλη δύο γονείς μαζί με τα δύο τους παιδιά να παρακολουθούν τα δρώμενα, ευτυχώς, από το εσωτερικό του αυτοκινήτου τους.

Τα δύο ανήλικα παιδιά έβλεπαν τους διαρρήκτες να χτυπούν με μένος το αυτοκίνητό τους με τη βαριοπούλα που είχαν πάρει μαζί τους. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, όμως, Κωνσταντίνος Δούκας, που ήταν και ο οδηγός του αυτοκινήτου, κατάφερε να διατηρήσει την ψυχραιμία του και ρισκάροντας τη ζωή του, αντιμετώπισε τους διαρρήκτες.  

Οι δράστες είχαν αναλάβει από έναν ρόλο ο καθένας, μέχρι να φορτώσουν τη λεία. 

Κλείσιμο
Συγκεκριμένα, ο ένας έσπαγε με τη βαριοπούλα το όχημα στο οποίο βρισκόταν η οικογένεια και οι άλλοι φόρτωναν τη λεία. Λογάριαζαν, όμως, χωρίς τον ξενοδόχο, καθώς ο οδηγός ο οποίος λειτούργησε ενστικτωδώς, πάτησε το γκάζι του αυτοκινήτου, προκαλώντας φθορές στο άλλο όχημα, με αποτέλεσμα οι διαρρήκτες να φύγουν άρον-άρον. 

Οι δράστες πρόλαβαν και πήραν μαζί τους το ένα χρηματοκιβώτιο, ωστόσο, αναγκάστηκαν να αφήσουν το δεύτερο στο δρόμο.  

Η κυρία Δούκα περιγράφει, μιλώντας αποκλειστικά στο protothema.gr τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε η οικογένειά της, όταν ήρθε αντιμέτωπη με τους διαρρήκτες στην είσοδο του γκαράζ της μονοκατοικίας. 

«Με το που μπήκαμε στο γκαράζ του σπιτιού μας είδαμε μπροστά μας τον τσιλιαδόρο. Αμέσως καταλάβαμε τι συνέβαινε αλλά όταν λεηλατούν το σπίτι σου, μες τα μάτια σου, δεν ξέρεις πώς να αντιδράσεις. Δεν προλαβαίνεις να σκεφτείς εκείνη την ώρα», λέει η κυρία Δούκα η οποία τρεις ημέρες μετά το περιστατικό, παραδέχεται ότι δεν είναι εύκολο να συνέλθει από το σοκ. 
Ούτε για τα δύο της παιδιά είναι εύκολο, όμως, να διαγράψουν από το μυαλό τους τις εικόνες βίας και τρόμου που έζησαν εξαιτίας των διαρρηκτών. Ακόμη πιο δύσκολο είναι να ξεχάσουν το μένος των δραστών, την ώρα που έσπαγαν με τη βαριοπούλα το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν. 


Το χρονικό της διάρρηξης
Ήταν λίγο μετά τις οχτώ το βράδυ της Κυριακής όταν η οικογένεια Δούκα επέστρεφε από μια μικρή απογευματινή έξοδο. Είχαν βγει από το σπίτι για να παρακολουθήσουν μαζί με τα παιδιά μια θεατρική παράσταση. 

«Το λάθος μας ήταν ότι φεύγοντας από το σπίτι, δεν ενεργοποιήσαμε τον συναγερμό. Φύγαμε νωρίς από το σπίτι, ήταν ακόμη μέρα, ενώ ο χρόνος της απουσίας μας ήταν περίπου δύο ώρες. Όποιος έχει συναγερμό στο σπίτι του να τον ενεργοποιεί πάντα ακόμα κι αν βγαίνει μόνο για λίγα λεπτά», συμβουλεύει η κυρία Δούκα και συνεχίζει: «Συνήθως όταν ακούμε τέτοιες ιστορίες λέμε ότι αν συνέβαινε σε εμένα κάτι τέτοιο θα έκανα αυτό ή το άλλο. Εκείνη την ώρα δεν κάνεις τίποτα. Απλώς σαστίζεις. Σε κυριεύουν όλα τα αισθήματα καθώς φοβάσαι για τον εαυτό σου, ενώ παράλληλα θυμώνεις για την εισβολή που γίνεται στο σπίτι του. Εύχομαι κανένας να μην περάσει αυτά που ζήσαμε εμείς εκείνη την ώρα».

Οι δράστες που λεηλατούσαν το σπίτι, προφανώς δεν περίμεναν να επιστρέψουν οι ιδιοκτήτες τόσο νωρίς καθώς αντιλήφθηκαν την επιστροφή τους από τον τσιλιαδόρο ο οποίος έδωσε το σήμα και στη συνέχεια προσπάθησε να φτάσει στο αυτοκίνητο τους. Την ίδια ώρα, τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας εγκατέλειπαν το σπίτι, κρατώντας στα χέρια τους τη λεία από τη διάρρηξη.   
Η οικία της οικογένειας στην Εκάλη

«Ευτυχώς ο σύζυγός μου είναι παρορμητικός και δυναμικός άνθρωπος για αυτό δεν τα έχασε εκείνη την ώρα. Βέβαια, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα δεν προλαβαίνει να σκεφτεί κανείς πώς να αντιδράσει. Όλα έγιναν μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Οι διαρρήκτες μόλις μας είδαν επιχείρησαν να φορτώσουν τη λεία και να φύγουν όσο πιο γρήγορα μπορούσαν από το σπίτι. Ευτυχώς ο σύζυγός μου, σχεδόν ενστικτωδώς, κινήθηκε εναντίον τους με το αυτοκίνητο, επιχειρώντας να τους σταματήσει», περιγράφει η κυρία Δούκα. 



Οι δράστες δεν το έβαλαν κάτω και ένας από αυτούς με τη χρήση μίας βαριοπούλας άρχισε να χτυπά το πολυτελές αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη. Ο ιδιοκτήτης, που κατάφερε να διατηρήσει την ψυχραιμία του, προσέκρουσε στο πίσω μέρος του οχήματος των δραστών, με σκοπό να το ακινητοποιήσει.

Τότε ήταν που οι δράστες εγκατέλειψαν το ένα χρηματοκιβώτιο στον δρόμο, προκειμένου να προλάβουν να ξεφύγουν πριν φτάσει στο σημείο η αστυνομία.
Σύμφωνα με την οικογένεια Δούκα, το χρηματοκιβώτιο που άρπαξαν οι δράστες περιείχε μετρητά και κοσμήματα μεγάλη αξίας. 

Η οικογένεια έδωσε κατάθεση στην αστυνομία, περιγράφοντας τα χαρακτηριστικά των διαρρηκτών και του οχήματός τους, ενώ στον εντοπισμό των δραστών θα βοηθήσει και το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, που έχουν καταγράψει τις κινήσεις τους.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης